Head wil startopstelling omdraaien

Mede-eigenaar van het Williams F1 team, Patrick Head, weet wel een oplossing om de Formule 1-races spannender te maken: keer de startopstelling gewoon om!

"Ik zou graag zien dat de startopstelling het omgekeerde wordt van de stand in het kampioenschap. Dat is voor iedereen gelijk en uiteindelijk wordt de beste toch kampioen", aldus Head. "Als je de teams en coureurs toestaat om zoveel te testen en al die vrije trainingen te rijden, en dan stel je ze ook nog eens op in de volgorde van snel naar langzaam, hoe kan je dan inhaalacties verwachten? Misschien is inhalen dit jaar wel makkelijker, of moeten we dat makkelijker maken, maar als een achterligger drie tienden per ronde langzamer is kan hij op geen enkele manier inhalen, hoe makkelijk het ook is."

Natuurlijk weet hij dat niet iedereen het met hem eens zal zijn, maar hij vervolgt: "Ik weet dat mensen zullen klagen. Maar ik kom ook veel mensen tegen die liever naar motorraces kijken en ik moet zeggen dat ik daar ook wel bij hoor, want in de Formule 1 wordt bijna niet ingehaald. Wat helemaal saai is, is als een snellere auto een langzamere deelnemer niet voorbij komt. De race van de snellere man is naar de knoppen en dat is gewoon zonde."