Clinton is het niet eens met Ferraro

Presidentkandidate neemt afstand van uitspraken over Obama.

Hillary Clinton heeft dinsdag afstand genomen van uitspraken van Geraldine Ferraro, de eerste vrouwelijke kandidaat voor het vicepresidentschap uit de Amerikaanse geschiedenis, die gezegd heeft dat Barack Obama nu niet zoveel kans zou hebben gemaakt om de Democratische presidentskandidaat te worden als hij blank of een vrouw was geweest.

"Ik ben het daar niet mee eens", zei Clinton. "Het is jammer dat een van onze aanhangers -aan beide kanten, want wij hebben allebei zoiets meegemaakt- dingen zegt die afdwalen in het persoonlijke."

Ferraro deed haar uitspraken vrijdag in de krant The Daily Breeze of Torrance. "Als Obama een blanke man was geweest, zou hij zich niet in deze positie bevinden. En als hij een vrouw was geweest (met welke kleur dan ook) dan zou hij zich niet in deze positie bevinden. Hij heeft erg veel geluk dat hij is wie hij is", zei Ferraro.

Ferraro is een voormalig Congreslid en was in 1984 de running mate van de Democratische presidentskandidaat Walter Mondale. Ze steunt Hillary Clinton en werft fondsen voor de campagne van de voormalig first lady en senator uit New York.