Meer details rondom Heavy Rain

Stefan (Nebo)
Onze zuiderburen hebben een primeur: het gamesblad Chief heeft als eerste op de aardkloot wat nieuwe informatie over Heavy Rain. Heavy Rain is de langverwachte exclusive voor de PS3. David Cage, de oprichter van Quantic Dream, brengt ons op de hoogte.

Cage wilde geen grote Free Roaming omgeving zoals we deze zien in GTA, om het verhaal een beetje op de rails te houden. Wel zullen er drukbevolkge locaties te bezoeken zijn in Heavy Rain, zoals winkelcentra en metro's.

De grafische pracht van Heavy Rain moet ons gamers doen kwijlen, aldus Cage. Met de steun van Sony zal deze game laten zien hoe next-gen er echt uit zou moeten zien. Er wordt echter niet volledig geconcentreerd op foto-realistische graphics, omdat de game ook iets unieks mee moet krijgen.

Over de gameplay is Cage kort. Met Fahrenheit bracht Quantic Dream als het ware nieuwe woorden in de vocabulaire der gameland, en met Heavy Rain gaan ze nog een stukje verder in deze nieuwe dimensie.

Het verhaal zal zich concentreren op 4 personen elks met een eigen visie. De sleutel van het verhaal is de vraag 'wat is goed en wat is slecht?' Morele keuzes gaan een belangrijke rol spelen. We kunnen Heavy Rain als het goed is eind 2008 verwachten op de PS3.



Graphics maken heftige emoties los?