Stevens wil Farfán behouden

Als het aan Huub Stevens, de nieuwe trainer van PSV, ligt zal Jefferson Farfán niet vertrekken aan het einde van het seizoen. Volgens Huub Stevens is het mogelijk om Farfán te behouden voor de Eindhovense club. PSV heeft met het aantrekken van Amrabat en Manco hier waarschijnlijk geen rekening mee gehouden.

Nordin Amrabat werd van VVV-Venlo gehaald door PSV. Verschillende media meldden meteen dat dit inhoudt dat Farfán zal gaan vertrekken. Stevens vond dit totaal niet nodig: "Ik wil Jefferson in elk geval heel graag behouden."

"Met zijn kwaliteiten is hij heel belangrijk voor de ploeg", aldus Stevens in Voetbal International. Het feit dat de Peruviaan flexibel inzetbaar is, is van groot belang voor Stevens: "Ik laat mijn spelers graag van positie wisselen en Farfán kan vanaf rechts en in het centrum voetballen. Dat soort spelers zijn voor trainers zeer belangrijk."

Het is het vierde seizoen voor Farfán in dienst van PSV. In het contract dat tot 2010 loopt heeft de 23-jarige aanvaller een gelimiteerde transfersom staan. In het duel tegen Tottenham Hotspurs speelde de aanvaller zich in de Europese kijker. Hij scoorde de enige treffer en kwam enkele keren gevaarlijk voor het doel.