Popconcert op grens tussen Venezuela en Colombia

Grote namen uit de Latijns-Amerikaanse popmuziek maken zondag hun opwachting bij een gratis popconcert op een brug tussen Colombia en Venezuela. De manifestatie 'Vrede zonder Grenzen' moet de eenheid tussen de Zuid-Amerikaanse buurlanden, herstellende van een diplomatieke crisis, kracht bijzetten.

Het concert is een poging om de spanningen weg te nemen die na 1 maart ontstonden toen het Colombiaanse leger de aanval inzette op rebellen op Ecuadoraans grondgebied. Dat zei de met een Grammy onderscheiden Colombiaanse rockmuzikant Juanes. Venezuela reageerde op de Colombiaanse actie door direct soldaten naar de grens met Colombia te sturen.

"We zijn broeders en zusters, we zijn gelijken. We hoeven maar één vlag te hijsen, de vlag van de vrede", zei Juanes, die het podium deelt met artiesten als Miguel Bose, Carlos Vives en de Spaanse zanger Alejandro Sanz. Van laatstgenoemde werden onlangs twee concerten in Venezuela afgelast vanwege zijn kritiek op president Hugo Chavez.

De muzikanten spelen op de Simon Bolivar-brug over de rivier de Tachira, de natuurlijke grens tussen Colombia en Venezuela. Bezoekers uit beide landen kunnen langs de oevers van de rivier naar het concert luisteren.