Minardi niet in IRL

Minardi Team USA zal niet deelnemen het komende seizoen aan de Indy Racing League. Dat heeft teambaas Paul Stoddart tegenover Autosport.com bekend gemaakt.

De Australische teambaas denkt dat het team niet competitief genoeg zal kunnen zijn na de samenvoeging van de ChampCars en IRL-series, die pas kort geleden definitief is bekrachtigd. Stoddart voelt er weinig voor in de achterhoede mee te rijden: "Ik heb jarenlang in de achterhoede mee kunnen doen. Lang genoeg om te weten dat ik dat niet meer wil. Ook heb ik vorig seizoen overwinningen meegemaakt en dat smaakt naar meer. Ik denk dat het verstandiger is een jaar mijn mogelijkheden te overzien."

"Eerlijk gezegd denk ik dat de ChampCar-teams pas in 2010 competitief kunnen zijn als de nieuwe auto komt," vervolgt Stoddart. "De samenvoeging was het beste voor de sport. Echter was het niet in het voordeel van welk van de ChampCar-teams dan ook. Zoals altijd zijn er winnaars en verliezers, de verliezers in deze zijn overduidelijk de ChampCar-teams." De Australiër denkt dan ook niet dat veel ChampCar-teams de overstap zullen maken.

"Newman/Haas zal hoogstwaarschijnlijk deelnemen aan de nieuwe serie. Andere teams zie ik de overstap nog niet maken. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze niet kunnen. Met nog slechts vier weken te gaan is het veelgevraagd om je faciliteiten om te bouwen voor een auto welke je nog nooit gezien hebt en te prepareren voor circuits, ovals, waarop je nog nooit gereden hebt. Laat staan om dan competitief te zijn," aldus Stoddart.

Minardi Team USA zal wel deelnemen aan het ChampCar-evenement in Long Beach, volgende maand. "We gaan dat weekend een hoop plezier beleven. We gaan ons uiterste best doen om een succes te maken van de laatste ChampCar-race ooit. ChampCars stond voor entertainment en plezier, en dat willen we dat weekend benadrukken."