FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 7 november 2007

Toyota contracteert Timo Glock

Toyota Racing heeft de Duitser Timo Glock vastgelegd als racecoureur voor 2008. Echter zal deze aanstelling nog een staartje krijgen, Glock heeft namelijk nog een lopend contract bij BMW F1.

Doordat Glock nu twee ondertekende contracten heeft, ligt zijn toekomst in de handen van het Contract Recognition Board. Zij beheren alle contracten binnen de Formule 1 en sprak BMW-teambaas Mario Thiessen hierop aan: "We werden geïnformeerd door het CRB dat er een conflicterend contract is ingediend. We zullen wachten op hun beslissing." De manager van Glock, Hans-Bernd Kamps, hoopt er ook het beste van: "In het belang van Timo hopen we dat er zo snel mogelijk een redelijke oplossing uit de bus komt." Toyota-teambaas John Howett gaat er vanuit dat Glock aankomend seizoen in zijn wagen te vinden is: "We hebben een bindend contract met Glock. Zijn managementsbedrijf en de advocaten zijn van mening dat hij beschikbaar is".

De beslissing van het CRB zal volgende week bekend gemaakt worden.

[GP2] Trust Team Arden in de maak

Michel Perridon lijkt via Team Arden toch zijn weg naar de GP2 te vinden. Onlangs maakte Perridon al kenbaar een team in de GP2 te willen starten, maar het niet verkrijgen van een racelicentie belemmerde zijn plannen.

De eigenaar van.Arden, de huidige Red Bull-teambaas Christian Horner, heeft verklaard geinterresseerd te zijn in een samenwerking met Trust. Perridon zelf meldt dat er nog niets rond is, maar dat er inmiddels wel vergevorderde gesprekken zijn geweest: "De deal is nog niet rond. En ik heb mijn neus gestoten met die licentiekwestie en mijn lesje geleerd. Het enige dat ik kwijt wil, is dat we bezig zijn met een boekenonderzoek en dat het ook nog van een paar andere zaken afhangt."

Perridon liet ook weten dat het team zeker een Nederlands tintje zal krijgen: "We willen in ieder geval één Nederlander laten rijden. Althans dat is ons uitgangspunt." Zo is Guido van der Garde reeds in gesprek met Trust en zal Fred van Putten, afkomstig van MAN Trucks, benoemd worden tot directeur Sportzaken.

Voetbal: Uitslagen Champions League (7/11)

Icoon Champions LeagueVanavond werd in de Champions League de vierde speelronde in de groepen E tot en met H gespeeld. Behalve PSV, dat ten onder ging tegen Fenerbahçe, speelden er nog 14 ploegen. Manchester United is de eerste ploeg die zich voor de achtste finales wist te plaatsen. Hieronder volgen alle statistieken van de eerdergenoemde groepen.


Groep E

FC Barcelona - Glasgow Rangers 2-0
6' Henry 1-0
43' Messi 2-0

Olympique Lyon - VfB Stuttgart 4-2
6' Ben Afra 1-0
15' Källström 2-0
16' Gomez 2-1
37' Ben Afra 3-1
56' Gomez 3-2
90+3' Juninho 4-2

Groep F

Manchester United - Dinamo Kiev 4-0
31' Piqué 1-0
37' Tévez 2-0
76' Rooney 3-0
76' C. Ronaldo 4-0

Sporting Portugal - AS Roma 2-2
4' Cassetti 0-1
22' Liedson 1-1
64' Liedson 2-1
90' Pizarro (e.d) 2-2

Groep G

Fenerbahçe - PSV
28' Marcellis (e.d) 1-0
30' Sentürk 2-0

Internazionale - CSKA Moskou 4-2
23' Jo 0-1
31' Vagner Love 0-2
32' Ibrahimovic 1-2
34' Cambiasso 2-2
67' Cambiasso 3-2
75' Ibrahimovic 4-2

Groep H

Slavia Praag - Arsenal 0-0

Steaua Boekarest - Sevilla 0-2
25' Renato 0-1
65' Renato 0-2

'Jol niet naar PSV, Rutten kanshebber'

Er is een mogelijkheid dat Fred Rutten de nieuwe trainer van PSV zal worden. Martin Jol heeft namelijk bekend gemaakt niet in te gaan op de aanbieding van de Eindhovenaren. De voormalig trainer van Tottenham Hotspur stond bovenaan het lijstje van de Brabantse club.

Rutten is, na de afzegging van Jol, de grootste kanshebber om de vacante functie van trainer bij PSV te gaan vervullen. Eerder was de huidige trainer van FC Twente ook al werkzaam bij de club uit de Lichtstad. Toen fungeerde hij als hoofd opleidingen en assistent-trainer.

Rutten is bij FC Twente aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach bezig. Afgelopen seizoen behaalde hij met zijn ploeg de vierde plaats in de Eredivisie. De laatste maanden vallen De Tukkers, mede door hun verzorgde spel, weer regelmatig op.

Uitslagen Champions League (07/11/2007)

Vanavond werd de vierde speelronde in de groepen E tot en met H gespeeld. Manchester United is de eerste ploeg die zich voor de achtste finales wist te plaatsen. Hieronder volgen alle statistieken van de eerdergenoemde groepen.

Groep E

FC Barcelona - Glasgow Rangers 2-0
6' Henry 1-0
43' Messi 2-0

Olympique Lyon - VfB Stuttgart 4-2
6' Ben Afra 1-0
15' Källström 2-0
16' Gomez 2-1
37' Ben Afra 3-1
56' Gomez 3-2
90+3' Juninho 4-2

Stand in groep E

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1FC Barcelona4107-0
2Glasgow Rangers475-3
3Olympique Lyon466-8
4VfB Stuttgart403-10

Programma 27 november:
VfB Stuttgart - Glasgow Rangers
Olympique Lyon - FC Barcelona


Groep F

Manchester United - Dinamo Kiev 4-0
31' Piqué 1-0
37' Tévez 2-0
76' Rooney 3-0
76' C. Ronaldo 4-0

Sporting Portugal - AS Roma 2-2
4' Cassetti 0-1
22' Liedson 1-1
64' Liedson 2-1
90' Pizarro (e.d) 2-2

Stand in groep F

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Manchester United *41210-2
2AS Roma476-4
3Sporting Portugal445-6
4Dinamo Kiev403-12

Programma 27 november:
Manchester United - Sporting Portugal
Dinamo Kiev - AS Roma


Groep G

Fenerbahçe - PSV 2-0
28' Marcellis (e.d) 1-0
30' Sentürk 2-0

Internazionale - CSKA Moskou 4-2
23' Jo 0-1
31' Vagner Love 0-2
32' Ibrahimovic 1-2
34' Cambiasso 2-2
67' Cambiasso 3-2
75' Ibrahimovic 4-2

Stand in groep G

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Internazionale498-4
2Fenerbahçe485-2
3PSV442-5
4CSKA Moskou416-10

Programma 27 november:
CSKA Moskou - PSV
Internazionale - Fenerbahçe


Groep H

Slavia Praag - Arsenal 0-0

Steaua Boekarest - Sevilla 0-2
25' Renato 0-1
65' Renato 0-2

Stand in groep H

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Arsenal41011-0
2Sevilla498-6
3Slavia Praag444-12
4Steaua Boekarest402-7

Programma 27 november:
Steaua Boekarest - Slavia Praag
Sevilla - Arsenal


* = door naar achtste finales

Voetbal: Uitslag Fenerbahçe - PSV

Icoon Champions LeaguePSV heeft de vierde wedstrijd in de Champions League verloren. In het sfeervolle Şükrü Saracoğlu Stadion was Fenerbahçe met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren.

De eerste helft was ronduit slecht te noemen van PSV. Fenerbahçe speelde niet veel beter maar wist in ieder geval te scoren. Beide ploegen tastten elkaar in het begin af maar hadden hiervoor wel veel overtredingen nodig. Misschien had Edison Méndez wel als een gele kaart moeten krijgen na een behoorlijke overtreding op Roberto Carlos. Fenerbahçe na een inworp. De Turken namen deze snel en konden vaak gevaarlijk voor doelman Heurelho da Silva Gomes komen. In de 24ste minuut kwam het eerste Turkse doelpunt uit de lucht vallen. Een lage voorzet van Kazim werd door Dirk Marcellis in het doel gewerkt. Twee minuten later kon PSV opnieuw aan de aftrap verschijnen. Ditmaal wist Semih te scoren uit een voorzet van Alex. Opnieuw Marcellis die misschien niet helemaal lekker stond te verdedigen waardoor Semih de ruimte had om te scoren. In de slotfase van de eerste helft was Marcellis opnieuw dichtbij een treffer in het eigen doel maar ditmaal kon Gomes erger voorkomen.

Fenerbahçe liet PSV in het begin van de tweede helft komen en dit resulteerde in een paar kansen. PSV wist deze echter niet te benutten. In de 55ste minuut had Fenerbahçe via Aurelio kans op de 3-0 maar de Eindhovense doelman lag in de weg. Gomes kwam tien minuten later opnieuw knap in actie op een schot van Semih. Timmy Simons schoot in de 71ste minuut op het doel van de Turken maar het schot ging over. Wederson had, na opnieuw een fout van Dirk Marcellis, een kans om te scoren maar schoot vanaf een meter of zeventien rakelings langs het doel. Na 84 minuten mocht de keeper van Fenerbahçe voor het eerst in actie komen op een schot van Danny Koevermans. Koevermans kon door enkele draai bewegingen knap tot schieten komen echter pakte de doelman de bal. PSV kwam eigenlijk in de tweede helft steeds beter aan voetballen toe maar dit heeft echter niet meer mogen baten. De Eindhovenaren zullen alleen nog maar rekenen op een UEFA cup ticket na de winter echter is een ticket voor de Champions League ook nog altijd haalbaar.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslag Fenerbahçe - PSV

PSV heeft zijn vierde wedstrijd in de Champions League verloren. In het sfeervolle Şükrü Saracoğlu Stadion was Fenerbahçe met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren.

De eerste helft was ronduit slecht te noemen van PSV. Fenerbahçe speelde niet veel beter maar wist in ieder geval te scoren. Beide ploegen tastten elkaar in het begin af en hadden hiervoor wel veel overtredingen nodig. Misschien had Edison Méndez een gele kaart moeten krijgen na een behoorlijke overtreding op Roberto Carlos. Fenerbahçe kreeg een inworp; de Turken namen deze snel en konden vaak gevaarlijk voor doelman Heurelho da Silva Gomes komen. In de 24e minuut kwam het eerste Turkse doelpunt uit de lucht vallen. Een lage voorzet van Kazim werd door Dirk Marcellis in het eigen doel gewerkt.

Twee minuten later kon PSV opnieuw aan de aftrap verschijnen. Ditmaal wist Semih te scoren uit een voorzet van Alex. Opnieuw was het Marcellis die misschien niet helemaal lekker stond te verdedigen waardoor Semih de ruimte had om te scoren. In de slotfase van de eerste helft was Marcellis opnieuw dichtbij een treffer in het eigen doel; ditmaal kon Gomes erger voorkomen.

Fenerbahçe liet PSV in het begin van de tweede helft komen en dit resulteerde in een paar kansen, PSV wist deze echter niet te benutten. In de 55e minuut had Fenerbahçe via Aurelio kans op de 3-0 maar de Eindhovense doelman lag in de weg. Gomes kwam tien minuten later opnieuw knap in actie op een schot van Semih. Timmy Simons schoot in de 71e minuut op het doel van de Turken maar het schot ging over. Wederson had, na opnieuw een fout van Dirk Marcellis, een kans om te scoren maar schoot vanaf een meter of zeventien rakelings langs het doel.

Na 84 minuten mocht de keeper van Fenerbahçe voor het eerst in actie komen op een schot van Danny Koevermans. Koevermans kon door enkele draaibewegingen knap tot schieten komen, toch pakte de doelman de bal. PSV kwam eigenlijk in de tweede helft steeds beter aan voetballen toe, dit had echter niet meer mogen baten. De Eindhovenaren zullen alleen nog maar rekenen op een UEFA-cupticket na de winter. Toch is een ticket voor de Champions League ook nog altijd haalbaar.

Fenerbahçe - PSV

28' Marcellis 1-0 (eigen doelpunt)
30' Semih 2-0

Scheidsrechter: Hamer (Lux)
Stadion: Şükrü Saracoğlu Stadion, Istanbul
Toeschouwers: 52.000
Gele Kaart: Salcido (PSV)

Opstellingen:

Fenerbahçe: Demirel, Gönül (Turaci/88), Çakmak, Dracena, Roberto Carlos, Baris, Alex (Bilgin/71), Aurelio, Wederson, Kazim-Richards (Appiah/86), Sentürk

PSV: Gomes, Marcellis, Alcides, Salcido, Kromkamp (Zonneveld/46), Méndez,Simons ,v.d.Leegte (Bakkal/81), Perez (Koevermans/63), Farfán, Lazovic

Moeder Maddie mag niet huilen

Icoon BuitenlandsDe moeder van de ontvoerde Maddie, Kate McCann, mag niet meer huilen in het openbaar van de Britse politie, ze zijn namelijk bang dat dit een verkeerd effect heeft op de ontvoerder van Maddie. De moeder van het vierjarige meisje moet haar emoties voortaan in bedwang houden, voor het geval de kidnapper plezier zou hebben aan haar verdriet.

De opdracht van de politie kwam nadat het hoofd van de Portugese politie de McCanns beschuldigen van het creëren van "een enorme hoeveelheid aan onjuiste inlichtingen" rond de verdwijning. Dit zou het onderzoek moeilijker maken.

Carlos Anjos, een man die de ouders al langer bekritiseert, zegt in de Britse Telegraph dat de McCanns voor het grootste deel zelf verantwoordelijk zijn voor de speculaties en roddels over hun vermeende betrokkenheid in de verdwijningszaak.

Volgens Anjos keurt de Portugese politie het mediacircus af omdat dit het leven van Maddie in gevaar kan brengen. "Geen enkel politie-onderzoek kan het nieuws zes maanden lang zo beïnvloeden. Engelse en Portugese journalisten gedragen zich schandalig en onprofessioneel door zulke verschrikkelijke verhalen te schrijven. Dat heeft de McCanns erg aangegrepen."

Het is inmiddels 188 dagen geleden dat Madeleine verdween uit het vakantie appartement in Portugal.

Man gebruikt kerktelefoon voor sekslijn

Icoon OpmerkelijkEen dakloze man, James Macnair uit New York, heeft meerdere malen ingebroken in een kerk om te bellen met een sekslijn. De man is aangeklaagd voor inbraak en diefstal. Eerder had hij ook al ingebroken in de kerk voor een spannend telefoonpraatje.

Een kerkbewaarder betrapte de man tijdens het bellen. Ze vroeg hem de kerk te verlaten. Later betrapte de vrouw hem nogmaals en belde daarop de politie. De 35-jarige dakloze zit in de gevangenis en moest vandaag voorkomen in de rechtbank.

CL-record voor Liverpool

Liverpool heeft sinds gisteren een record op haar naam staan. De Engelse club boekte, tijdens het Champions League-duel tegen Besiktas, de grootste overwinning tijdens het miljoenenbal ooit. De mannen van Rafael Benítez scoorden namelijk acht keer.

Twee weken geleden was Besiktas nog met 2-1 te sterk voor Liverpool, maar The Reds namen in de return revanche. Peter Crouch en Yossi Benayoun scoorden respectievelijk twee en drie keer. In de tweede helft werd Ryan Babel ingebracht en ook hij vond twee keer het net. Ook Steven Gerrard deed een duit in het zakje en scoorde een keer.

Vorige week evenaarde Arsenal het record het oude record van zeven doelpunten in een Champions League-duel. Toen werd Slavia Praag op de pijnbank gelegd. In het verleden wist ook Juventus zeven keer te scoren.

Oud-TVM'er Hamburger bekent gebruik epo

Voormalig wielerprof Bo Hamburger heeft systematisch gebruik van epo toegegeven. De Deen doet dat in vandaag verschenen boek.

Bo Hamburger reed midden jaren ’90 voor TVM. Volgens de inmiddels 37-jarige oud-renner gebruikten alle toprenners in de periode tussen 1995 en 1997 epo. Hamburger is niet de eerste Deen die een bekentenis doet. Hamburgers landgenoot Bjarne Riis won in 1996 de Ronde van Frankrijk en bekende dit jaar daarbij epo te hebben gebruikt. Eerder klapten ook de Denen Jesper Skibby en Brian Holm uit de school.

Hamburger was in 2001 de eerste renner die positief werd getest op epo. Wegens procedurefouten verklaarde de Deense sportfederatie de eerder uitgesproken levenslange schorsing ongeldig. Hamburger sloot zijn loopbaan vorig jaar af.

De uitlatingen van Hamburger zijn pikant voor de voormalige Nederlandse wielerploeg TVM. In de door de Deen aangehaalde periode tussen 1995 en 1997 reed hij immers voor TVM.

TVM haalde in 1998 naast Festina alle voorpagina’s toen het Nederlandse team tijdens de Tour werd achtervolgd vanwege een vondst van een grote partij epo eerder dat jaar. De dokter van TVM, de Rus Michailov , verklaarde toen nog aan de Franse justitie dat de epo was bedoeld voor een Russisch kinderziekenhuis.

Door de uitspraken van Hamburger en eerder van Skibby [ook oud-TVM] nemen de vragen rondom de mogelijke dopingpraktijken bij TVM toendertijd alleen maar toe.

ITF onderzoekt mogelijke vergiftiging Tommy Haas

De Internationale Tennisfederatie (ITF) verklaart dat het een mogelijke vergiftiging van tennisspeler Tommy Haas zal gaan onderzoeken. Haas meent vergiftigd te zijn tijdens de halve finale in de Davis Cup tussen Duitsland en Rusland in Moskou.

De halve finale voor de Davis Cup werd in september gespeeld. Duitsland had op de laatste dag een 2-1 voorsprong. Tommy Haas moest op de laatste dag echter opgeven. De duitser had last van darmproblemen. Rusland won het treffen uiteindelijk met 3-2.

Volgens Alexandre Waske werd zijn teamgenoot Haas vergiftigd. "Ik sprak op de Davis Cup met een Rus en die zei me dat Haas vergiftigd was."

"Nooit voelde ik me zo slecht als die nacht" herinnert Haas zich. "Ik heb zeker zes uur op het toilet doorgebracht en dacht zelfs dat mijn laatste uur geslagen was. We zijn nu een maand later en ik voel me nog steeds geen honderd procent. Soms lijkt mijn maag helemaal op hol te slaan. Daarom heb ik niet deel kunnen nemen aan het toernooi van Lyon."

Barbara Travers, hoofd van communicatie van het ITF, verklaarde dat het ITF de klacht zal behandelen en dat de zaak ernstige gevolgen kan hebben. ITF’s uitvoerend directeur Bill Babcock zal het onderzoek leiden. Beiden verklaarden dat ze geschokt waren toen ze het nieuws vernamen. Toch vindt de ITF het vreemd dat de Duitse spelers dit nu pas melden, zes weken na datum, zonder dat er ook maar één vorm van klacht ingediend is door de spelers of de Duitse Tennisfederatie.

Jackson moet 23 miljoen ophoesten

Icoon Showbizz23 miljoen dollar moet Michael Jackson voor eind januari ophoesten, anders zal hij zijn 'kinderparadijsje' Neverland kwijt raken. Zijn bank Santa Barbara County heeft Jackson gemaand zijn schuld terug te betalen

Sinds 2003 woont 'Wacko Jacko' niet meer op het landgoed. Toen het misbruik schandaal eindigde heeft hij een enkele reis naar Bahrein geboekt.
Met dank aan laforest voor de submit.

Slapende inbrekers betrapt

Icoon Domme criminelenEen vrouw uit Den Bosch heeft gisteren twee slapende inbrekers in haar huis gevonden.

De twee inbrekers, een 20-jarige Bossche vrouw en een 41-jarige man uit Breda, lagen te slapen in een van de kamers.

Na de opmerkelijke ontdekking belde de bewoonster de politie terwijl het tweetal het huis verliet. Op aanwijzing van de bewoonster kon het tweetal alsnog worden aangehouden. Het is niet bekend of er goederen uit de woning zijn meegenomen.

Hepie en Hepie komen met nieuw werk

De fans hebben er twintig jaar op moeten wachten, maar eindelijk zijn ze weer terug: Het fameuze duo Hepie & Hepie. Over twee dagen ligt namelijk hun nieuwste langspeler bij je lokale platenboer.

Het was al in 1980 toen de twee zingende nichtjes Hepie & Hepie onze oren streelden met het aanstekelijke 'Ik lig op mijn kussen stil te dromen'. Het nummer werd een gigantische hit, die nog regelmatig op de piratenzenders wordt gedraaid. Helaas kwam er negen jaar later abrupt een einde aan de samenwerking.

Na zeventien jaar te hebben geruzied, legden de 47-jarige Hepie Hiemstra en de 49-jarige Hepie Postma vorig jaar hun ruzie bij, en waren ze weer 'on speaking terms'. Samen doken de nichtjes de opnamestudio's in om hun langverwachte comebackalbum op te nemen.

Eerder dit jaar kregen we al een voorproefje van de dames. De single 'Ons Dorp' werd deze zomer nog een bescheiden hit.


De dames zijn nog steeds ongekend populair


Met dank aan Longmen en laforest voor de submit.

Fries raadslid wil geen asielzoekers als buur

Icoon BinnenlandsFNP-raadslid (Fryske Nasjonale Partij) Jelte Cuperus uit Damwoude in Friesland wil geen Afrikaanse vluchtelingen in zijn straat. Naar verluidt worden in januari vluchtelingenhuishoudens uit Burundi en Kongo geplaatst op de hoek van Coninckstraat en de Johannes Douwesweg in Damwoude. En dat ziet Cuperus niet zo zitten. Niet dat hij racist is, want Cuperus is alleen bezorgd om de verkeersveiligheid: "Die mensen hebben nooit geleerd de heg te knippen en dat levert levensgevaarlijke situaties bij het kruispunt op."

Verder meent het raadslid: "It bin oare minsken, út in oare kultuer. Dy moast hjir net hinne helje." Cuperus, die zegt namens de buurt te spreken en niet als politicus, staat inmiddels onder vuur om zijn uitspraken. De FNP dreigt hem te royeren als lid. Zijn vrouw smeekt het bestuur het niet te doen. "Mijn man heeft vreselijke spijt dat hij het zo heeft gezegd. De FNP is zijn lust en zijn leven."

Ook buurtbewoners hebben inmiddels hun ongenoegen geuit aan de deur van Cuperus, die nu zelf zo in de war is dat hij geestelijke bijstand van zijn dominee krijgt.

Volleybalsters winnen eerste duel

De Nederlandse volleybalsters hebben hun eerste duel op het pre-olympische kwalificatietoernooi in Eindhoven gewonnen.

Nederland was met 3-0 (25-20, 25-14, 25-13) te sterk voor Tsjechië. Vooral in de eerste set gaven de Tsjechische dames goed partij en kwamen zelfs op een 11-6 voorsprong. Nederland zette met succes de achtervolging in en kwam in de rest van de partij niet meer in de problemen. Op het toernooi spelen behalve Nederland en Tsjechië ook nog Azerbeidzjan, Hongarije en Oekraïne. Alleen de winnaar plaatst zich voor het olympisch kwalificatietoernooi in januari volgend jaar. Daar ligt één olympisch ticket klaar.

Aangespoelde bananen naar dierenparken

Icoon OpmerkelijkDe bananen die vandaag bij Terschelling en Ameland zijn aangespoeld gaan naar Dierenpark Emmen. De bananen worden morgen eerst verscheept naar een bedrijf dat ze zal laten rijpen

De bananen zijn simpelweg onverkoopbaar geworden. De apen en olifanten kunnen er nog prima van eten. Een deel van de bananen gaat naar het dierenpark in Emmen, de rest zal verdeeld worden onder de overige dierenparken in Nederland.
Met dank aan Longmen voor de submit.

Ex-terrorist zoekt werk via banensite

Een terrorist was zijn werk beu en besloot dat hij wat anders wilde. Hij hing zijn AK-47 aan de wilgen en besloot zichzelf aan te prijzen via een online vacaturebank. De Poolse politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de man die claimt ervaring te hebben in een 'indrukwekkend internationaal netwerk'.

Abdel Karim Hussein Mohamed Salim Swedan Fazul, zoals de volledige naam van de beste man luidt, verhult in zijn advertentie niet een ex-terrorist te zijn. Sterker nog, want hij schrijft in de advertentie: "Ik heb kostbare ervaring opgedaan als netwerker en heb een uitgebreid netwerk opgebouwd in de Verenigde Staten en Europa. Tijdens mijn opleiding in Afghanistan heb ik ook inzicht gekregen in internationale culturen en grote bedrijven. Ik heb ook ervaring met het coördineren van projecten."

De laatste woorden van zijn advertentie zijn dan wel weer een beetje cliché. Hij schrijft namelijk graag zeer snel aan de slag te willen in Polen.

Belg miljonair dankzij waardeloze aandelen

Icoon OpmerkelijkSoms heb je opeens een hoop geluk. Zo ook een Belg die jarenlang waardeloze aandelen opkocht van de failliete Congolese Spoorwegen.

Iedereen was flink verbaasd toen de man opeens door de 'waardeloze' aandelen multimiljonair is geworden. 27 eurocent waren de aandelen op zijn laagst waard. "Ik heb nu 463.000 aandelen. Bij de bank lachten ze me vaak uit: 'binnenkort krijg je ze gratis'. Maar nu haal ik mijn grote gelijk", vertelt de 72-jarige Roger Verhelpen

Negen euro per aandeel heeft Verhelpen gekregen van de curatoren van de al dertig jaar failliete Congolese Spoorwegen. 4 miljoen is er op de rekening van de 72-jarige mazzelaar bijgeschreven.
Met dank aan Longmen voor de submit.

Alarmnummer-stalker is telefoon kwijt

Icoon OpmerkelijkEen 51-jarige inwoner van Delfzijl is zijn telefoon kwijtgeraakt. Niet omdat hij hem simpelweg verloren heeft, maar omdat de man geregeld onnodig naar het alarmnummer 112 belde.

Agenten waren naar de woning van de man gegaan om hem hierover aan te spreken. Doodleuk belde hij opnieuw naar het nummer nadat de agenten waren vertrokken. De politie besloot hierop om zijn telefoon in te nemen. Ook is er een proces-verbaal opgemaakt.
Met dank aan Longmen voor de submit.

Operatie vierarmig meisje geslaagd

Icoon MedischHet meisje dat met vier armen en benen ter wereld kwam, Lakshmi, is succesvol geopereerd. Het meisje had een keer zoveel amen en benen doordat ze in feite aan de embryo van haar tweelingbroertje of -zusje zat verbonden.

Het meisje is vernoemd naar de vierarmige hindoe-godin van rijkdom. Haar dorpsgenoten zagen haar daarom ook als een ware godin. Een circus wilde het kind kopen, waarna haar ouders haar ter bescherming verstopten.

Dertig chirurgen hebben de uiterst complexe operatie uitgevoerd. Door de dubbele ledematen had het meisje twee vergroeide ruggengraten, vier nieren en diverse vergroeide zenuwen. Staan of lopen ging niet.
Met dank aan Longmen voor de submit.

Huta Galung uitgeschakeld

Jesse Huta Galung is er niet in geslaagd om zijn wedstrijd in de tweede ronde van de challenger in Eckental te winnen. De Nederlander verloor in de Duitse stad van de Rus Igor Koenitsin, die als tweede op de plaatsingslijst staat.

Koenitsin wist de eerste set met 6-4 op zijn naam te schrijven, maar Huta Galung kwam terug en pakte prompt de tweede set (6-2). De Nederlander bleef in de beslissende set goed bij. Er moest zelfs een tie-break aan te pas komen, die onze landgenoot uiteindelijk met 7-3 verloor.

Rihanna wil politie-escorte voor optreden

Icoon ShowbizzZangeres Rihanna begint divastreken te krijgen. De sexy zangeres zou voor voor een optreden in Ierland een persoonlijke politie-escorte gevraagd hebben. Ze moet er namelijk niet aandenken vast te komen zitten in het verkeer in de Ierse hoofdstad Dublin.

Dan komen agenten natuurlijk wel van pas. Ook zou een escorte de 19-jarige Rihanna meer veiligheid bezorgen. De organisatie weigert het verzoek van de Barbadiaanse zangeres. Ze zullen het haar wel zoveel mogelijk naar de zin proberen te maken.


Rihanna met 'Shut up and Drive!'

Emanuelson traint weer voluit mee

Er is een mogelijkheid dat Adri Koster, trainer van Ajax, komend weekend tijdens de klassieker tegen Feyenoord over Urby Emanuelson kan beschikken. De verdediger is vrijwel hersteld van een blessure en trainde woensdag voluit mee.

Op 28 oktober, tijdens het competitieduel tegen FC Utrecht, liep Emanuelson een kwetsuur aan zijn knie op. Tijdens de training van woensdag leek hij echter nergens last meer van te hebben. Hierdoor is het aannemelijk dat hij dit weekend gewoon zal spelen.

Onduidelijkheid omtrent medailles Jones

Het is nog niet duidelijk wat er met de ingeleverde medailles van Marion Jones gaat gebeuren. Voordat de plakken opnieuw worden verdeeld, zal het Internationaal Olympisch Comité (IOC) eerst een grondige evaluatie van de sporters uitvoeren.

"We willen er zeker van zijn dat ze naar 'schone' atleten gaan", liet Jacques Rogge, voorzitter van het IOC, in een reactie weten. Jones sleepte tijdens de Olympische Spelen van 2000 drie gouden en twee bronzen medailles in de wacht. Begin vorige maand maakte de Amerikaanse namelijk bekend dat ze prestatiebevorderende middelen had gebruikt, waarna ze haar medailles moest inleveren.

"We zullen in december uitvoerig kijken naar wie de medailles moeten", aldus Rogge. Tijdens de Olympische Spelen in Sydney wist Jones van Ekaterini Thanou uit Griekenland te winnen, maar zij is voor de duur van twee jaar geschorst. De aanleiding hiervoor was het ontlopen van dopingcontoles tijdens de Spelen van 2004. Rogge: "We wachten op advies van de internationale atletiekfederatie IAAF."

Moeder Kim Clijsters ook zwanger

Icoon ShowbizzNa dochter Kim Clijsters is nu ook moeder Els Vandecaetsbeek opnieuw zwanger. Els is nu 14,5 week zwanger van een golfleraar uit het Vlaamse Meerhout.

Moeder Els laat weten dat de zwangerschap geen ongelukje was. De 41-jarige Belgische wilde al langer een kind met de 39-jarige golfleraar. Aanvankelijk zorgde de relatie tussen de twee nogal voor wat wrevel binnen de familie Clijsters.
Vorige maand werd bekend dat de 24-jarige Vlaamse ex-tennister Kim eveneens zwanger is.

Kim stopte dit jaar met tennissen. In een paar jaar verdiende ze miljoenen euro's bij elkaar. De vader van Kim is de voormalige voetballer Lei Clijsters.


Vlaamse satire toen Kim trouwde

Nadal opent op Masters tegen Gasquet

Tijdens de loting voor het toernooi om de Masters Cup, die in Sjanghai wordt gespeeld, is Rafael Nadal aan de Fransman Richard Gasquet gekoppeld. Ook de Servische tennisser Novak Djokovic en de Spanjaard David Ferrer zijn in deze groep ingedeeld.

In de andere groep zullen Roger Federer, Andy Roddick, Nikolai Davydenko en Fernando Gonzalez om de eer gaan strijden. De Zwitserse nummer één van de wereld verdedigt op het toernooi in de Chinese havenstad, dat als officieus wereldkampioenschap geldt, zijn titel.

David Nalbandian, die in korte tijd tijdens de Masters Seriestoenrooien van Madrid en Parijs wist te winnen, besloot niet naar Sjanghai te vertrekken. Tommy Robredo zal nu als reserve gaan fungeren.

Hans van der Togt is alcoholist

Hans van der Togt, de presentator van het legendarische televisieprogramma 'Rad van fortuin' is aan lager wal geraakt. Elke dag opent hij een fles witte wijn en zuipt hem in zijn eentje leeg. "Natuurlijk ben ik een alcoholist", bekent hij. "Als je drie glazen per dag drinkt, ben je volgens de officiële norm verslaafd. Ik ben nu eenmaal gék op drank."

De opmerkelijke uitspraken deed Van der Togt in het mannenblad Nieuwe Revu. Van der Togt, die acht jaar geleden door RTL bij het vuil werd gezet, heeft een moeilijke periode doorgemaakt. "Ik heb zeven jaar thuis gezeten. Dan raak je gewend aan die luie stoel."

In zijn slechtste periode legde de gewezen presentator maar liefst honderd kilo in de schaal. Maar dat weerhield men er niet van hem te vragen voor een rol in de musical Fame. "Nu ben ik twintig kilo lichter, maar ik drink wel weer."

De alcohol is niet de eerste afgod voor van der Togt. "Ik woonde in een commune en probeerde van alles uit. Hasj, heroïne, lsd. Ik vond het zó fantastisch dat ik er maar snel mee ben opgehouden."

En het blijft niet alleen bij de wijn. De beste man kan ook niet zonder een shot nicotine. "Ik rook zo'n veertig sigaretten per dag. En dat al zo'n 44 jaar. Het is eigenlijk een wonder dat ik nog leef..."


Van der Togt in betere tijden


Met dank aan neegij voor de submit.

Trainer Besiktas biedt excuses aan

Ertugrul Saglam, trainer van Besiktas, kon gisteravond terug kijken op een dramatische wedstrijd van zijn ploeg. Tijdens het Champions League-duel tegen Liverpool, dat in Engeland werd gespeeld, kreeg de Turkse ploeg acht doelpunten om de oren.

"Het was een zeer slechte avond voor ons team en onze supporters," aldus Saglam na afloop van het duel tegen Liverpool. "Het was een verschrikkelijk resultaat en ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan al onze fans. Het is bijzonder moeilijk om deze score te accepteren, maar het leven gaat verder. Ik kan onze fans verzekeren dat we veel harder gaan werken om beter te worden."

De la Rosa aast op zitje

Pedro de la Rosa zegt dat hij er klaar voor is om de teamgenoot van Lewis Hamilton te worden bij McLaren Mercedes. Het Britse team is nog steeds op zoek naar een tweede rijder.

Na het vertrek van Fernando Alonso is er een zitje bij McLaren vrijgekomen. Er worden verschillende kandidaten genoemd als mogelijke vervanger en een van hen is De la Rosa, de huidige test- en reserverijder van team.

"Zowel McLaren als ik maken op dit moment nog geen haast over de rijdersbezetting voor volgend seizoen. Ik heb sowieso nog een testcontract bij McLaren lopen voor de komende twee jaren," aldus de Spanjaard. "Als het team echter nog een tweede rijder zoekt, ben ik beschikbaar. Ik ben er 100 procent klaar voor en zou het enorm leuk vinden, dat staat vast."

De la Rosa is al sinds 2003 test- en reserverijder bij het team van McLaren. Hij is altijd een groot bewonderaar geweest van tweevoudig wereldkampioen en landgenoot Fernando Alonso. Over het vertrek van Alonso bij zijn team wil hij echter niets specifieks zeggen. "Het is een persoonlijke overweging van Fernando geweest die ik respecteer. Ik heb beloofd om niets specifieks over de reden van vertrek naar buiten te brengen. Het was geweldig om met Fernando te werken en hij is een grootse rijder."

Afkicken van drugs met behulp van computerspel

Onlangs hebben wetenschappers een virtual-realityspel ontwikkeld dat er toe zou moeten leiden dat verslaafden minder verlangen hebben naar drugs. Goed gedrag in het spel wordt beloond met een specifiek geluid en juist dat specifieke geluid zou in het echte leven ook zijn werking hebben.

De Amerikaanse professor Zach Rosenthal is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het spel. Hij genoot hiervoor de samenwerking met enkele verslaafden die op dat moment behandeld werden. In het spel komt de speler terecht in situaties waarin er snel en simpel drugs te verkrijgen is, denk hierbij aan een drugsbuurt. De bedoeling is dat de spelers juist in die locaties zichzelf kunnen tegenhouden om aan de virtuele drugs te gaan. Doen zij dit juist dan worden zij beloond met geluid. Dit experiment is dus gericht op aangeleerd gedrag (denk aan het experiment van Pavlov).

Alles staat eigenlijk in het teken van het geluid. Het geluid moet op den duur in verband gebracht worden met iets 'goeds'. Komt de verslaafde in de echte wereld dan bijvoorbeeld terecht in een drugsbuurt, dan kan hij simpel een belletje plegen om het specifieke geluid te horen en dan zou zijn verlangen naar de drugs afnemen. Dit allemaal omdat het hem 'aangeleerd' is in het spel.

Een crack-verslaafde van 52 die onder behandeling stond zegt dat het experiment hem al heeft helpen afkicken. Professor Rosenthal benadrukt nog eens extra dat het spel voor alle soorten drugs en situaties zou werken en niet alleen crack en drugsbuurten. 'Door het leren in de virtuele wereld kun je makkelijker de overstap maken naar de echte wereld.'Zijn jullie van mening dat het experiment van professor Zach Rosenthal gaat werken?

Heertje haalt hard uit naar HBO-raad

Icoon OnderwijsEerder al noemde de professor en econoom Arnold Heertje het HBO een criminele organisatie, nu haalt hij in een exclusieve column op RTL Z wederom hard uit naar de HBO-raad. Heertje uit felle kritiek op voorzitter Doekle Terpstra en de managers in het hoger onderwijs: "Het is een raadsel waarom Terpstra niet ziet dat de kenniseconomie andere eisen stelt aan het onderwijs dan het aanstellen van deels overbodige managers."

De kwaliteit van het hoger onderwijs blijft de gemoederen bezig houden. Heertje: "Managers in het onderwijs ontkennen de intimidatie van de docenten op de werkvloer, het slechte onderwijs aan studenten van het hoger beroepsonderwijs, het gebrekkige lezen, schrijven en rekenen van PABO-studenten en de noodzaak van inhoudelijke kennis in alle niet-universitaire opleidingen."

Terpsta zou dan ook totaal geen verstand van het onderwijs hebben. Hij zou alleen maar napapegaaien wat adjudanten hem influisteren. Terpstra zou een voorkeur hebben voor inhoudsloze coaches in het onderwijs en dat staat haaks op de eisen van een geavanceerde kenniseconomie. Het is volgens Heertje een raadsel waarom Terpstra tot nu toe nauwelijks kritiek heeft gehad op zijn beleid.

Heertje gaat verder in zijn betoog: "Terpstra is blind voor de protesten van de leerlingen, de zorgen van de ouders en de klachten van de samenleving. Hij weigert de werkvloer op te zoeken van de aan hem toevertrouwde instellingen, waarvan verscheidene de formele karakteristieken van een criminele organisatie hebben. Zij zijn vergiftigd door spookvakken, cadeaupunten en spookcijfers."

Terpstra, voormalig voorzitter van de christelijke vakbond CNV, behartigt volgens Heertje de belangen van honderden, deels overbodige managers die de instellingen voor hoger beroepsonderwijs bevolken.

Heertje: "Tijdens een debat deed Terpstra een onbekookte aanval op de eerstegraads leraren die over vakkennis beschikken en op basis daarvan inspirerend en gedreven les geven. Daar moeten we vanaf, aldus Terpstra. Docenten wiskunde, Frans, geschiedenis en Nederlands zijn overbodig. We moeten het volgens Terpstra hebben van teamleiders, die goed omgaan met leerlingen en ouders en die in het gelid de bevelen uitvoeren van de managers."


Heertje zei eerder al: "De kwaliteit van het onderwijs doet er niet meer toe, HBO-instellingen willen alleen maar geld binnenhalen"

FOK!Blog Babe Battle #22

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we een Doreen en in de rechterhoek Alena! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Doreen vs Alena

GameCube van Gary Coleman te koop op Ebay

Te koop op Ebay: De GameCube van Gary Coleman.


Zo te zien doet Gary zijn GameCube niet met al te veel plezier weg.

Deze oud-acteur is bekend geworden in zijn rol als Arnold Jackson in de 80's sitcom Diff'rent Strokes. Zijn beroemde uitspraak "Whatchu talkin' 'bout, Willis" is nog steeds bekend.
Deze acteur heeft echter ook enkele links met games. Zo deed hij bijvoorbeeld de stem van Kenny Falmouth in de game The Curse of Monkey Island (Monkey Island 3) en speelde hij mee in de game Postal 2.

Het huidige bod staat op $510,- Denk je dit bod te kunnen overtreffen, dan kun je hier terecht.

Topman houdt 63 miljoen over aan overname

Icoon EconomieBestuursvoorzitter Jan Bennink van babyvoedingsmiddelenconcern Numico heeft bijna 63 miljoen euro verdiend met het verzilveren van aandelen en opties. Dat bleek vandaag uit een belangenmelding van de Autoriteit Financiële Markten.

Bennink heeft het pakket verkocht aan het Franse Danone, dat Numico inlijft voor 55 euro per aandeel. Bennink kreeg in totaal ruim 119 miljoen euro voor zijn pakket. Maar voor een deel van de aandelen heeft Bennink ooit ook geld betaald. Na aftrek daarvan blijft 62.997.650 euro over.

'Even 63 miljoen euro verdienen aan de overname'

[upd] Finse schutter overleden

Icoon MisdaadDe 18-jarige Fin die vandaag een bloedbad aanrichtte op de Jokela High School in Tuusula is in tegenstelling tot eerdere berichten niet dood. Hij ligt zwaargewond in een ziekenhuis na een mislukte poging tot zelfmoord. De scholier heeft zeker acht mensen doodgeschoten, waaronder de rector van de school. De andere zeven doden zijn medescholieren van de dader. Ook zijn er meerdere mensen ernstig gewond geraakt.

De 18-jarige Pekka-Eric Auvinen kondigde de slachtpartij vanochtend al aan op zijn YouTube-profiel dat hij daar onder de naam Sturmgeist89 geopend had. YouTube heeft in de loop van de middag alle bijdragen geblokkeerd van Sturmgeist89. Toch is zijn site via Google-archief deels nog te benaderen, al is dat niet de actuele versie van vanmorgen. Wel zijn er op talloze sites mirrors van zijn bijdragen verschenen.

Eén van zijn filmpjes die eerder op de dag nog was te zien, toonde de school met beelden van de latere schutter met pistool. Het filmpje droeg de titel 'Jokela High School Massacre'.

Getuigen
Getuigen zeggen dat Pekka-Eric Auvinen systematisch door het schoolgebouw trok, op deuren klopte en dwars door deuren heen schoot. Een bekende van de schutter verklaarde dat hij zich de laatste dagen vreemd gedroeg en tekeningen van vuurwapens maakte. Desgevraagd antwoordde hij dat het een grap was. Hij had schieten als hobby. Een leraar omschreef hem als een radicaal met zowel linkse als rechtse sympathieën.

Uit de tientallen bijdragen van Sturmgeist89 komt een verwarrend beeld naar voren van iemand die zich onder meer een voorvechter toont van 'gedwongen natuurlijke selectie' en die zegt bereid te zijn tot eliminatie van 'schandvlekken op het menselijk ras'. Hij noemt zich 'antisociale sociaal-Darwinist en de antihumane humanist'.

Manifest
De schutter heeft voorafgaand aan zijn wandaden een manifest op internet geplaatst. Een deel daarvan luidt:

''Jullie vragen je misschien af waarom ik dit heb gedaan en wat ik wil. De meesten van jullie zijn te arrogant en kortzichtig om het te begrijpen. Jullie zullen waarschijnlijk zeggen dat ik gestoord ben, een psychopaat, een crimineel. Nee, de waarheid is dat ik slechts een dier ben, een mens, een individu, een dissident.''

''Ik kan niet zeggen dat ik van hetzelfde soort ben als de miserabele, arrogante en egoïstische mensheid. Nee! Ik ben een stap hoger geëvolueerd.''

"Ik ben het zat. Ik wil geen deel uitmaken van deze verrotte maatschappij. Zoals andere wijze mensen in het verleden hebben gezegd: de mensheid is het niet waard om voor te vechten of te redden, alleen om te doden.''


De schutter sluit zijn manifest op internet af met de tekst dat niemand anders dan hijzelf verantwoordelijk is voor zijn daden:

''And remember that this is my war, my ideas and my plans. Don’t blame anyone else for my actions than myself. Don’t blame my parents or my friends. I told nobody about my plans and I always kept them inside my mind only. Don’t blame the movies I see, the music I hear, the games I play or the books I read. No, they had nothing to do with this. This is my war: one man war against humanity, governments and weak-minded masses of the world! No mercy for the scum of the earth! HUMANITY IS OVERRATED! It's time to put NATURAL SELECTION & SURVIVAL OF THE FITTEST back on tracks! ''

Het manifest is onder meer hier te downloaden (klein .doc bestandje).

Update 23.00 uur
Inmiddels is de schutter in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat hebben diverse media, waaronder CNN, vanavond bekend gemaakt.Pekka-Eric Auvinen

Activision komt met Guitar Hero-bundel

Voor iedereen die nog niet in het bezit is van Guitar Hero 1 of 2 en in dit najaar wel van plan was het derde deel, Legends of Rock, te gaan kopen, komt Activision met een speciale bundel. Voor slechts $59,99 zullen in ieder geval onze Amerikaanse vrienden de bundel kunnen aanschaffen die de eerste twee delen uit de serie zal bevatten. In totaal bevat deze bundel meer dan 100 nummers variërend van 'More than a feeling' van Boston tot 'Sweet Child O Mine' van Guns N' Roses.

Momenteel is de bundel alleen in de VS te verkrijgen. Of hij ook nog in Europa zal verschijnen is nog niet bekend.

Rasmussen geeft persconferentie

Michael Rasmussen zal donderdag in Denemarken een persconferentie houden, waarbij hij zal ingaan op zijn verwijdering uit de Tour de France eerder dit jaar. Het zal geen toeval zijn dat een aantal dagen later de Rabobank met een onderzoeksrapport naar buiten komt.

De Deen werd tijdens de afgelopen Tour door de ploegleiding naar huis gestuurd. De toenmalige geletruidrager kwam in opspraak omdat hij gelogen zou hebben over zijn verblijfplaats tijdens de periode voor de Tour. Maandag zal Peter Vogelzang, die in opdracht van de Rabobank onderzoek heeft gedaan naar de gebeurtenissen tijdens de Tour, een rapport presenteren.

Rasmussen weet nog steeds niet of hij zich mag aansluiten bij een andere wielerploeg. De UCI is nog bezig met het onderzoek en heeft dat nog niet afgerond. Rasmussen eiste vorige maand nog dat hij snel duidelijkheid wilde van de wielerunie.

7.000.000 woningen in Nederland

Icoon BinnenlandsMinister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie (PvdA) heeft de sleutels van de zeven miljoenste woning in Nederland overhandigd aan de nieuwe bewoners. Het recordgetal werd gehaald in de stad Arnhem. De ontwikkelaars zijn positief over de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf, waar het rijtjeshuis staat: "Het is ruim opgezet, met brede lanen en met een gezellige stedelijke sfeer."

De ontwikkelaars gaan verder: "De nieuwe wijk ligt namelijk op de grens van stad en land, ademt rust en ruimte en is rijk aan groen en water. Deze prachtige leefomgeving wacht erop door nieuwe bewoners ontdekt te worden. Maak kennis met een ongeëvenaarde woon-, werk- en leefplek, zoals u die nog maar zelden zult aantreffen in een nieuwbouwwijk."

In deze nieuwe wijk worden tot en met 2012 circa 6.250 woningen gebouwd in 25 'karakteristieke' buurten. Door de nabijheid van de Betuwe en de binnenstad van Arnhem heeft Schuytgraaf een bijzondere ligging.


Ook de voortuin en ramen zijn 'ruim opgezet'

Morgen PS3 firmware 2.0 te downloaden

Vanaf morgen zullen PS3-consoles te updaten zijn naar firmware versie 2.0. De gevraagde in-game XMB staat niet in de lijst met updates, maar deze update kent wel de volgende features:

Remote On; met behulp van de Remote Play-functie van de PSP kun je je PS3 nu ook benaderen als hij nog uit staat. Voorheen moest je PS3 aanstaan om Remote Play te kunnen gebruiken. Met Remote Play kun je foto's, video's en muziek die op de PS3 staan zien en beluisteren op de PSP.

Theming; de XMB kan nu helemaal naar eigen smaak ingesteld worden door de kleur en helderheid van de knoppen aan te passen. Ook zullen er speciale themes beschikbaar komen die de kleur, helderheid en wallpaper instellen op een bepaald thema.

Muziek- en foto-playlists; je kan voortaan een playlist samenstellen van je favoriete foto's en muziek.

Information Board, hiermee blijven users op de hoogte van PlayStation-nieuws

Nieuwe PSN-categorie

Trend Micro Security Systems; internetbeveiligingssyteem, waarmee bepaalde soorten sites niet meer bezocht kunnen worden. Dit zal voornamelijk door ouders gebruikt worden die bezorgd zijn dat hun kroost op zoek gaat naar lieve schattige poesjes.

Navigeren op de lange latten

Niemand schijnt tegenwoordig meer kaart te kunnen lezen. Naar Oma twee straten verderop, winkelen in de supermarkt waar je elke week komt, de kleine naar school brengen het kan allemaal niet meer zonder navigatiesysteem. Perfecte uitvinding als je het i.q van een garnaal hebt.

Maar het kan nog erger, het gaat al eeuwen goed, lekker op skies de helling af, en als je beneden bent nog een keer naar boven. Maar stel je bent bang om te verdwalen terwijl je net de oefenpiste af komt suizen, dan is een ski navigatiesysteem een onmisbaar gadget... 

Hingis vecht positieve test aan

Martina Hingis gaat haar positieve dopingtest toch aanvechten. Tijdens de vorige editie van Wimbledon werd de Zwitserse positief getest op cocaïnegebruik waarna Hingis haar loopbaan beëindigde.

Zowel de A- als de B-staal van de tennisster werden positief getest op cocaïne. Een haartest bleek echter negatief te zijn. Tijdens een persconferentie ontkende Hingis onlangs het gebruik van cocaine en ze wilde ook niet in beroep gaan. Haar manager, Mario Widmer, verklaart dat Hingis de test toch gaat aanvechten. "Natuurlijk gaat ze deze beschuldiging aanvechten, de zaak ligt nu bij de advocaten."

Snoyl ontslagen bij NEC

NEC heeft het contract met Ferne Snoyl ontbonden. De club en de speler zijn het er over eens geworden dat hij per 1 januari 2008 uit dienst treedt.
Snoyl hoeft zich ook voor die tijd niet meer te melden in Nijmegen. De 22-jarige middenvelder was eerder al op non-actief gesteld omdat hij zijn vriendin mishandeld heeft. NEC was al het gedoe met Snoyl zat, hij is ook al eens uit de selectie verwijderd wegens overgewicht.

Briatore: "F1 moet democratischer"

Flavio Briatore ziet graag aanpassingen in het nieuwe Concorde Agreement, dat in 2008 wordt ingevoerd, die ervoor moeten zorgen dat de Formule 1 democratischer wordt. Nu moeten beslissingen nog unaniem genomen worden, maar volgens de Italiaan is het beter als een meerderheid van de stemmen al genoeg is om plannen door te voeren.

"Persoonlijk heb ik liever dat de Formule 1 als een dictatuur wordt gerund door Bernie Ecclestone, met steun van Max Mosley," aldus de teambaas van Renault. "Maar door alle belangen van tegenwoordig is dat niet meer mogelijk. We moeten dus een meerderheidssysteem invoeren. Momenteel kan er niets worden besloten als het geen unanieme beslissing is."

"Denk er maar eens over na," vervolgt de Italiaan. "Als er iets wordt besloten met unanimiteit, is de minderheid even belangrijk als de meerderheid. Dat is fout. Vanaf volgend jaar moet het zo zijn dat wanneer 51 procent van de teams iets wil, het ook gebeurt."

Het huidige Concorde Agreement loopt eind dit jaar af, maar het nieuwe verdrag is nog niet rond. Er moet namelijk nog een beslissing genomen worden over het exacte gebruik van klantenchassis. Volgens de planning moet het gebruik daarvan vanaf volgend jaar legaal worden.

Interesse profclubs in keeper Noordwijk

Noordwijk-keeper Peter Messemaker staat in de serieuze belangstelling van drie profclubs. De doelman van de zaterdaghoofdklasser zou historisch gezien niet de eerste keeper uit de badplaats zijn die naar een profclub verkast.

De 26-jarige Messemaker veroverde tijdens het vorige seizoen de plaats onder de lat van Noordwijk. Hij verving de met veel blessures kampende Robert Spaan en deed dat prima. Zo goed dus, dat inmiddels ook scouts van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en FC Volendam de weg naar sportpark Duinwetering weten te vinden. Als Messemaker tijdens of na dit seizoen de stap naar het betaalde voetbal zet, wordt hij na Edmund Claus, Edwin van der Sar, Rob van Dijk, Joost Terol en Wesley de Ruiter de zesde keeper uit Noordwijk met een profcontract.

[upd] Doden bij schietpartij Finse school

Icoon MisdaadOp een school voor voortgezet onderwijs in Finland is vandaag zeker één dode gevallen bij een schietpartij. Mogelijk zijn er zelfs drie doden. Het betreft een school in het plaatsje Tuusula, zo'n 50 kilometer ten noorden van Helsinki.

De schutter is een 18-jarige scholier die het vuur opende in een klaslokaal. In ieder geval de rector van de school is daarbij om het leven gekomen. Verschillende mensen zouden zwaargewond zijn geraakt. Na de schoten vluchtten veel leerlingen door uit de ramen te springen. Ze zijn opgevangen in naburige gebouwen

De schutter heeft zichzelf opgesloten in de school. Er zouden ook nog leerlingen aanwezig zijn daar. De politie heeft het complex omsingeld.

De Finse politie bevestigt de schietpartij, maar wil nog niets zeggen. In de loop van de middag is een verklaring te verwachten.

Er gaan hardnekkige geruchten dat de dader actief was op internet onder de naam Sturmgeist89. Een link op YouTube geeft aan dat dit persoon samen met een groepje anderen een ziekelijke belangstelling heeft voor de Amerikaanse Columbine-moordenaars.

Onderstaande YouTube-video zou van zijn hand zijn. Daarin staat de school waar de schutter toesloeg, centraal.

Update 15.51 uur
De dader is dood, zo melden de Finse media. Er zijn zelfs berichten over zeven doden, maar de politie heeft dat nog niet bevestigd.

De dader kondigde vanochtend op de internetsite YouTube aan dat hij op school een bloedbad zou aanrichten. Hij zei genoeg te hebben van de mensheid.

We hadden hier op FOK! nog een YouTube-filmpje van hem gelinkt staan, maar YouTube heeft die inmiddels verwijderd en zijn account geschorst.

Tekst
Hieronder volgt een deel van de verklaring die de 18-jarige Pekka-Eric Auvinen alias Sturmgeist89 op YouTube had geschreven:

''I am a cynical existentialist, antihuman humanist, antisocial socialdarwinist, realistic idealist and godlike atheist.

SI VIS PACEM, PARA BELLUM! JUSTITIA SUUM CUIQUE DISTRIBUIT! SIC SEMPER TYRANNIS!

I am prepared to fight and die for my cause. I, as a natural selector, will eliminate all who I see unfit, disgraces of human race and failures of natural selection.

You might ask yourselves, why did I do this and what do I want. Well, most of you are too arrogant and closed-minded to understand... You will proprably say me that I am"insane", "crazy", "psychopath", "criminal" or crap like that. No, the truth is that I am just an animl, a human, an individual, a dissident.''Een beeld uit de YouTube-video van de schutter

Lees ook op het Forum
Met dank aan PeuRac voor de submit.

'Wereldwijde energiecrisis in acht jaar'

Icoon AlgemeenHet Internationaal Energie Agentschap (IEA) is somberder dan ooit over de wereldwijde energiesituatie. In het vandaag gepresenteerde rapport World Energy Outlook zegt het IEA dat er mogelijk binnen acht jaar een wereldwijde energiecrisis ontstaat.

Dit komt met name door de snelgroeiende economie van China en in mindere mate India. Omdat veel Chinezen en Indiërs gebruik gaan maken van motoren, auto's en vliegtuigen zal de vraag naar energie explosief stijgen, veel meer dan deskundigen voorheen hadden voorspeld. Ook zullen de inwoners van beide landen een westerse levensstijl nastreven met allerlei huishoudelijk apparatuur en dergelijke, en dat zal veel energie gaan kosten.

De wereldwijde energiebehoefte zal, omgerekend in olie, stijgen van 11,4 miljard ton naar 17,7 miljard ton olie in 2030. Dit is een stijging van meer dan 50 procent. Ongeveer de helft van die toename komt op naam van China en India.

De wereldwijde vraag naar fossiele brandstoffen zoals olie, gas en steenkool, zal de komende jaren dan ook fors toenemen. De vraag naar kolen stijgt de komende twee decennia zelfs 73 procent. De uitstoot van CO2 zal hierdoor sterk stijgen. Ook wordt dit jaar verwacht dat China de Verenigde Staten overtreft als grootste energieverbruiker.

De brandstofprijzen zullen waarschijnlijk met grote schokken hun weg omhoog vinden. Dit komt mede omdat de productie achterblijft, terwijl bedrijven en mensen maar blijven consumeren. Olieproducerende landen zullen grote investeringen moeten doen in hun olieproductie. De invloed van het oliekartel OPEC zal toenemen. De grotere vraag naar olie komt mede doordat het aantal auto's en vrachtwagens wereldwijd stijgt van 900 miljoen nu naar 2,1 miljard in 2030.

Het tij is volgens het IEA nog wel te keren door innovatie, energiebesparing en alternatieve energiebronnen. Maar dat moet dan wel snel gebeuren, want er wordt nu nog te veel gepraat in plaats van actie ondernomen. Toch zullen energiebesparende maatregelen de groei in de energiebehoefte volgens het adviesorgaan slechts afvlakken. Voor een afname is een 'radicale beleidswijziging' nodig.

Vlamingen stemmen, Walen lopen weg

Icoon PolitiekWat eerder vandaag gevreesd werd is gebeurd, het Vlaamse deel van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft het splitsingsvoorstel voor het kiesdistrict Brussel - Halle en Vilvoorde in stemming gebracht en goedgekeurd. Omdat de Vlamingen in de Kamercommissie een meerderheid hebben, is het voorstel aangenomen. Voorafgaand aan de stemming hebben alle Franstalige volksvertegenwoordigers de kamer verlaten, uit onvrede over de stemming.

De Franstalige FDF-voorzitter Olivier Maingain haalde voor de stemming zwaar uit naar formateur Yves Leterme. Volgens Maingain zou Leterme geen formateur kunnen blijven als de Kamercommissie het voorstel zou goedkeuren. Vlaams belang is juist blij met de beslissing. Niet alleen is dit de eerste keer dat het 'cordon sanitaire' is doorbroken doordat alle Vlaamse partijen vóór hetzelfde voorstel, als eerste door Vlaams belang ingediend, steunden.

Noodregering
Maingain krabbelt na de stemming al een beetje terug, hij wil nu de onderhandelingen wel voortzetten op andere vlakken en de hete hangijzers laten rusten. De vorming van een tijdelijke 'noodregering' om het land te besturen wordt ook al geopperd.

De hele crisis van vandaag draait om de splitsing van het kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde, dat bestaat uit het tweetalige Brussel en het het eentalige Halle-Vilvoorde. Tijdens verkiezingen kan er echter in Brussel maar ook in het Vlaamse Halle-Vilvoorde op Vlaamse èn Franstalige kandidaten gestemd worden, dat is al jaren een doorn in het oog van de Vlaamse politieke partijen, maar de Franstalige partijen willen geen verandering. Het Grondwettelijk hof noemt de huidige situatie met het kiesdistrict een anomalie in het kiesstelsel die moet worden opgelost.

Nederlander biecht vaakst vreemdgaan op

Met name mannen, en vooral degenen die de 35 al zijn gepasseerd, duiken met een andere partner het bed in. De Nederlandse man is hierin, in vergelijking met zijn Europese collega's, het eerlijkst tegenover hun partner. Deze feiten zijn naar voren gekomen in een groot Europees onderzoek over seks en anticonceptie.

Een op de tien Nederlanders is van mening dat buurmans gras altijd groener is, en deelt het bed dan ook regelmatig met een ander. Maar liefst 42 procent hiervan toont later berouw, en biecht zijn slippertje vervolgens op aan moeder de vrouw. En hiermee is de Nederlander het eerlijkst, want maar liefst een kwart van de Europeanen zegt weleens vreemd te gaan. Slechts een op de vier vreemdgangers bekent later zijn bedrog aan zijn partner.

Het zijn vooral de Tsjechen die niet te vertrouwen zijn. Bijna de helft van hen maakt zich weleens schuldig aan overspel. Achttien procent van hen vertelt het later eerlijk aan hun vrouw.

De Italianen en de Belgen geven de tegenpartij de schuld van hun overspelige gedrag. Zij zeggen dat ze door de ander zijn versierd en overgehaald vreemd te gaan. De Grieken neuken weleens buiten de deur om wraak te nemen op hun partner. De Fransen en de Ieren tenslotte, zeggen dat alcohol de boosdoener is.

'Alonso en Piquet bij Renault'

Volgens de Britse krant The Guardian zal Fernando Alonso volgend jaar bij Renault rijden. De Spanjaard is volgens de krant gisteravond dicht bij een overeenkomst voor twee seizoenen zijn gekomen. Zijn teamgenoot zou Nelson Piquet jr. worden.

Heikki Kovalainen, die op dit moment nog bij Reanult rijdt, wordt genoemd als nieuwe rijder bij McLaren. De terugkeer van Alonso bij Renault zou voor een groot deel gefinancierd worden door het Spaanse Telefonica. Dit bedrijf zou echter alleen willen betalen als de oud-wereldkampioen voor minimaal twee jaar zou tekenen, wat hij zelf eigenlijk niet wilde.

Vrouwen nemen aanstoot aan bierreclame

De Belgische bierbrouwerij Van Honsebrouck heeft zich de woede op de hals gehaald van Belgische feministen. De vrouwen, verenigd in het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM), nemen aanstoot aan de nieuwste commercial van het biermerk Kasteelbier, die op de markt wordt gebracht door voornoemde brouwerij.

In het spotje zie je een man zitten in zijn luie stoel, voor een knapperend houtvuur. Ineens zegt de man: "Vrouw, ik weet niet wat het is, maar ik mis iets". De vrouw haast zich hierop naar de keuken, om weer te voorschijn te komen met een ijskoud flesje Kasteelbier voor manlief.

De 76-jarige Luc Van Honsebrouck, eigenaar van de brouwerij en tevens bedenker van de commercial begrijpt de woede van de feministes niet. "Ik vind de spot absoluut niet vrouwonvriendelijk. Zo gaat het er nu eenmaal aan toe in een gezin: de man komt thuis van zijn werk, eet en gaat vervolgens in zijn luie stoel zitten, terwijl zijn vrouw de afwas doet. Ze voelt aan dat haar man iets mist en beseft dat ze hem nog niet gevraagd heeft of hij een Kasteelbier wil. Daar is toch niks antivrouwelijks aan?"

Patrick Verraes, woordvoerder van het IGVM is het daar totaal niet mee eens. "Zo’n filmpje van nauwelijks een halve minuut waarin het oude, stereotype man-vrouwrollenpatroon zo wordt uitgebeeld, doet heel wat van onze sensibiliseringsinspanningen teniet. We bekijken hoe we kunnen optreden tegen dergelijke reclame-uitingen. Als we een officiële klacht binnenkrijgen, zullen we verdere stappen ondernemen."


Proost!

Esmée wordt een wereldster!

Jullie hebben je weleens kritisch uitgelaten over Esmée Denters: Ze heeft een "13 in een dozijn stem", ze doet aan "zenuwlijerstemacrobatiek" en ze zingt gewoon "een beetje zeikerig" en "geforceerd".

Toch timmert deze jongedame ondertussen flink aan de weg: Ze heeft een platencontract bij Tennman Records, het nieuwe label van Justin Timberlake en gisteren was ze te gast in de Oprah Winfrey Show.

En iedereen weet wat dat betekent: Oprah is big business. The Oprah Winfrey Show wordt in 134 landen wereldwijd uitgezonden. Esmée wordt dus een wereldster

Speciaal voor alle fans presenteren we in de Lees verder een fraaie kaart met alle landen waar Esmée Denters' optreden in The Oprah Winfrey Show zal worden uitgezonden (de blauwe landen).

Swerts inzetbaar tegen Heerenveen

Gill Swerts hoeft zich geen zorgen te maken over een nieuwe blessure aan zijn knie. De middenvelder van Vitesse had alleen last van vermoeidheid en het zware veld bij FC Groningen.

Swerts heeft in zijn geboorteland België de arts opgezocht die hem afgelopen jaar ook al aan zijn knie heeft behandeld. De arts De Clerq trok de conclusie dat Swerts alleen last had van vermoeidheid en het zware veld van Fc Groningen. Dit was ook goed nieuws voor coach Aad de Mos, nu kan hij Swerts waarschijnlijk gewoon opstellen voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen van komende zondag.

Ook Remco van der Schaaf kan eventueel weer ingezet worden. De speler is medisch vrijgegeven maar de vraag is of hij weer voldoende ritme heeft om komende zondag in actie te komen.

Nederlandse bedrijven gezonder dan ooit

Icoon GezondheidDe balansen van de beursgenoteerde bedrijven op de Amsterdamse AEX-beurs zijn gezonder dan ooit. De Nederlandse ondernemingen hebben de afgelopen jaren veel van hun schulden afgelost om daarmee de balans aanzienlijk te verbeteren. De AEX-fondsen hadden in 2001 nog een nettoschuld die hoger lag dan de winst. Momenteel is de nettoschuld nog slechts 40% van de nettowinst.

Echter, gezonde bedrijven zijn wel aantrekkelijk voor durfkapitalisten, zoals hegdefondsen. Bedrijven met een flinke zak met geld en een lage schuld zijn ideale overnamekandidaten. Een durfkapitalist kan zo een bedrijf kopen, de contanten eruit halen en het bedrijf overladen met schulden.

Bananen overspoelen Waddeneilanden

De parelwitte stranden van Terschelling en Ameland zijn vanochtend voor een deel groen uitgeslagen. Vele duizenden bananen hebben namelijk gisteren voet gezet aan vaste bodem. De unieke strandgangers zijn afkomstig uit tien containers die het schip Duncan Island gisteren in de Noordzee liet vallen. "Een deel van die containers is leeg en een deel zit vol met bananen", aldus een woordvoerder van de gemeente Terschelling.

In elk geval is een van de tien immense zeecontainers opengesprongen, zodat de stranden nu zijn bezaaid met trossen groene, onrijpe bananen. "De gemiddelde Terschellinger gaat wel even kijken denk ik, maar of de bananen te eten zijn is niet duidelijk", denkt de eilander zegsman.

Momenteel is men druk aan het onderhandelen met de verzekeraar van de boot over hetgeen met de bananen moet gebeuren. Wellicht is het een idee Bokito naar de eilanden af te vaardigen, opdat hij zich tegoed kan doen aan de gebogen vruchten.


Ook Bananeman zou al op weg zijn om de bananen op te eten


Met dank aan Baamert, korenwolf en pestertje voor de submit.

Ubisoft stopt met PS3-ports

Titels van Ubisoft voor de PS3-console stonden bekend om hun matige prestaties ten opzichte van hun 360-broertje. Dat hoort vanaf nu tot het verleden laat Ubisofts directeur Yves Guillemot ons nu weten. Nieuwe titels die door Ubisoft ontwikkeld worden zullen vanaf nu tegelijk voor de 360 en PS3 gemaakt worden. Dit gold al voor Ghost Recon Advanced Warfighter 2 en Assassin's Creed.

"What we do now is create for the PS3 and 360 at the same time, and it doesn't cost more than 10 per cent extra to develop for the other machine.

Before it was costing us more, about 20 per cent, just because it was difficult to learn the PS3 hardware, but now our engines are done and we can easily develop for both machines."

De matige kwaliteit van hun eerdere PS3-titels was te wijten aan het leer-proces dat men moest doorlopen om op de PS3-hardware te programmeren. Hierdoor werden de ontwikkelkosten met zo'n 20% verhoogd, terwijl men nu minder dan 10% denkt kwijt te zijn aan dual-platform-ontwikkelen.

Alain Martinez, chief financial officer van Ubisoft, legde uit waarom de next-gen titels 11 euro duurder zijn dan hun DS-titels. Voor de gemiddelde DS-game trekt Ubisoft zo'n 500.000 euro uit, terwijl next-gen titels zo'n 11 tot 12 miljoen euro kosten. Om de bruto-marge van 22% te bereiken dient een DS-titel 100.000 keer te verkopen, waar een next-gen titel 1,3 miljoen keer over de toonbank dient te gaan om datzelfde resultaat te halen.

Drie door Bossche 'neprechter' veroordeelden gevlucht

Het zat er natuurlijk dik in. Drie van de acht verdachten die in Den Bosch zijn vrijgelaten, besloten niet te wachten tot ze weer zouden worden opgehaald. De drie heren zijn namelijk spoorloos verdwenen.

Vanwege het falen van Vrouwe Justitia door het aanstellen van een niet beëdigde rechter, lopen er nu drie zware criminelen vrij rond. Twee van hen zijn veroordeeld wegens verkrachting, de derde heeft ontucht gepleegd. Toen de agenten gisteravond bij de heren aanbelden om ze weer op te nemen in de gevangenis, bleek het drietal al de benen te hebben genomen.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit inmiddels bevestigd. Ondanks dat men ervan uitgaat dat het trio vandaag niet zal verschijnen op de zitting, is het OM niet van plan bij de pakken neer te zitten. "We hopen dat ze nog binnen komen wandelen", meldt een woordvoerder.

Met dank aan IkWilbert voor de submit.

God of War III officieel in productie, maar zonder Cory Barlog

Bij de launch-party van God of War II kondigde director Cory Barlog al aan dat God of War III er waarschijnlijk aan zat te komen, op de PS3, met 1080p-graphics en met rumble. Nu heeft Sony officieel bevestigd dat Sony Studios Santa Monica momenteel met het derde deel van de avonturen van de Griekse held Kratos bezig is.

Veel meer dan dat weten we niet, behalve dat Cory Barlog niet langer voor SCEA werkt en dus niet aan het derde deel mee zal werken. De redenen voor zijn vertrek zijn onbekend, evenals of hij ontslagen is, of ontslag genomen heeft.

Nakajima wil beste Japanse rijder zijn

Kazuki Nakajima wil de beste Japanse rijder in de Formule 1 worden en daarmee Japans huidige favoriet Takuma Sato voorbijstreven. Eerder vandaag bevestigde het team van Williams dat Nakajima aankomend seizoen naast Nico Rosberg zal gaan rijden.

De van Honda afkomstige Takuma Sato wist dit jaar met Super Aguri nog een negende plek in het rijderskampioenschap veilig te stellen. Nakajima ontkent daarom ook niet dat het nog lastig zal worden om ook daadwerkelijk de beste Japanse coureur te worden. "Het zou fantastisch zijn als ik de beste Japanse rijder zou zijn, maar zelfs nu ik bij een goed team rijd, zal ik het uiterste moeten geven om dit ook te kunnen realiseren. Het is echter wel mijn doel dat ik het komende seizoen wil gaan behalen," verklaart de 22-jarige Japanner tegenover persbureau Reuters.

Nakajima, die tijdens de laatste race van het afgelopen seizoen in Brazilië debuteerde bij Williams, zal Nico Rosberg als teamgenoot krijgen. "Ik vind het geweldig om met Nico samen te mogen werken. Als ik het net zo goed zal doen als hij, mag ik erg tevreden zijn," aldus Nakajima.

Kazuki Nakajima is de zoon van Satoru Nakajima, die in 1987 zijn debuut maakte in de Formule 1 nadat Keke Rosberg (de vader van Nico) uit de hoogste raceklasse stapte. Na vijf seizoenen Formule 1 wist Nakajima sr. niet verder te komen dan een vierde plek als beste classificatie. "Mijn vader reed in de Formule 1 toen die nog heel anders was dan tegenwoordig," vervolgt Kazuki Nakajima. "Toch zie ik overeenkomsten tussen mijn vader en mezelf. Hopelijk kan ik dit jaar, net als mijn vader toentertijd, een vierde plek halen."

Nakajima reed afgelopen seizoen nog in de GP2, waar hij vijfde werd. "Met mijn ervaringen uit de GP2 kan ik zeggen dat het voor mij niet lastig zal worden om aan de afschaffing van de traction control te wennen. Hopelijk gaat het in mijn voordeel werken en kan ik een verschil maken met de andere rijders."

Patrice Désilets bespreekt combat in Assassin's Creed

Assassin's Creed draait om vrijheid, en binnen die vrijheid zul je de keuze hebben hoe je je doelwitten kennis laat maken met welke God ze ook in geloven. Dan kan het wel eens gebeuren dat je tegenover een horde goed bewapende en slechte gehumeurde bewakers komt te staan. Dan is het handig om je hand-to-hand-combat-vaardigheden tevoorschijn te toveren. Hoe je dat doet, vertelt de ontwerper van Assassin's Creed, Patrice Désilets.


'Geweld bij zelfverdediging moet mogen'

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat burgers die een inbreker hun huis uitslaan, niet langer onmiddellijk door de politie als verdachte moeten worden beschouwd. De VVD gaat daarin het verst en wil zelfs dat een dergelijk recht op zelfverdediging wettelijk wordt vastgelegd.

CDA en PvdA die het met de VVD eens zijn dat geweld tegen inbrekers mag - zolang het niet buitensporig is - vinden nieuwe wetgeving echter onnodig. Zij mensen dat de huidige regelgeving voldoende garanties geeft aan zich verdedigende burgers. Bovendien vrezen CDA en PvdA dat als het recht op geweld wettelijk wordt vastgelegd, dat kan leiden tot burgers die het recht in eigen hand gaan nemen.

Initiatiefwet
Momenteel is het zo dat als je een inbreker aantreft, je die niet mag neerslaan. Pas als de inbreker je aanvalt, mag je - gepast - geweld gebruiken. Als je als eerste slaat, sta je sowieso als verdachte te boek.

VVD-Kamerlid Fred Teeven zal daarom een initiatiefwet indienen die hier iets aan moet doen. ''Er zijn schrijnende gevallen van winkeldiefstal bekend waar de winkelier nog op het bureau verhoord werd, terwijl de winkeldief alweer in vrijheid was gesteld'', aldus een VVD-woordvoerder.

Met dank aan Maraatje voor de submit.

Belg verkracht jongen in zwembad

Icoon MisdaadIn het Vlaamse stadje Dendermonde heeft een 48-jarige Belg zich twee weken terug in het stedelijk zwembad vergrepen aan een 15-jarige jongen. Hij verkrachtte de zwakbegaafde jongen in een kleedhokje. Het nieuws werd gisteren pas bekend.

Nadat de jongen aan een leerkracht had verteld wat er gebeurd was kwam de politie in actie. Die pakte de verkrachter op in diens woning. Daarbij werd ook kinderporno in beslaggenomen.

Een Belgische onderzoeksrechter heeft de kinderverkrachter gehoord en daarna onder voorwaarden vrijgelaten. Dit tot onvrede van het Belgische parket dat hiertegen beroep heeft aangetekend.

Nederland wint eerste wedstrijd op WK honkbal

Nederland heeft de eerste wedstrijd op het WK Honkbal gewonnen van Thailand. Nederland begon wat moeizaam maar won uiteindelijk met 16-0.
De eerste drie innings waren scoreloos. Thailand was geen enkel moment gevaarlijk en sloeg op bijna iedere worp. Het duurde tot de vierde inning voor ze hun eerste honkslag produceerden. Uiteindelijk sloeg het Thaise team in totaal twee honkslagen.

Nederland sloeg in de eerste drie innings maar twee honkslagen. Hierna begon de productie goed op gang te komen en kwam er uiteindelijk zestien keer iemand over de thuisplaat.

Charleroi geschokt door bakkermoorden

Icoon BelgieInwoners van de Zuid-Belgische stad Charleroi zijn geschokt door een opmerkelijke reeks moorden op bakkers. In de stad zijn drie bakkers doodgeschoten in een jaar tijd. Een vierde bakker in Charleroi pleegde vorige zomer zelfmoord om zeer onduidelijke redenen.

Justitie staat voor een raadsel. De bakkers stonden goed bekend. De moordenaars waren steeds alleen uit op de bakkers zelf: ze keken niet naar geld of andere waardevolle spullen.

De politie houdt rekening met alle mogelijke motieven, zoals afpersing. ''Probleem is dat wie wordt afgeperst, daar meestal over zwijgt uit schrik voor represailles. Zeker na de drie moorden'', aldus de politie in Charleroi vandaag in krant Gazet van Antwerpen.

De industriestad Charleroi staat bekend om zijn criminaliteit. De kindermoordenaar en -verkrachter Marc Dutroux kwam hier vandaan. In februari gooiden criminelen een reeks brandbommen naar politiebureaus. De burgemeester en de meeste gemeenteraadsleden zijn aangehouden wegens fraude.

Indiase leraar slaat scholier dood

Icoon ShockingIn India is de 14-jarige scholier Ajay Kumar overleden nadat hij ernstig was mishandeld door zijn leraar. De jongen lag al twee weken in een ziekenhuis aan de beademing, maar is nu alsnog bezweken aan zijn verwondingen.

De leraar sloeg Kuma in elkaar omdat hij in zijn schrift zat te kliederen. Volgens de vader van het slachtoffer werd zijn zoon net zolang geslagen tot hij bewusteloos raakte.

De Indiase minister van onderwijs Arvinder Singh heeft in een reactie laten weten dat scholen geen lijfstraffen mogen geven. Hij kondigde strenge straffen aan als de leraar schuldig wordt bevonden.

Nieuw religieus conflict dreigt in Indonesië

Icoon Buitenlands In het grootste moslimland ter wereld, Indonesië, dreigt een nieuw religieus conflict met de komst van een aantal nieuwe moslimorganisaties. De meest spraakmakende is al-Qiayadah al-Islamiyah.

Radicale moslimgroeperingen in vrijwel het hele land hebben volgens verscheidene nationale media geprobeerd Qiayadah met geweld te dwingen de activiteiten te staken. De tienduizenden volgelingen worden geterroriseerd en gebouwen die worden gebruikt voor religieuze bijeenkomsten zijn aangevallen.

Pardon geldt al voor ruim 20.000 vreemdelingen

PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft tot nu toe aan 20.100 vreemdelingen gemeld dat zij op grond van de pardonregeling in Nederland mogen blijven. Ongeveer 16.000 van hen hebben dat aanbod inmiddels ook geaccepteerd en al hun lopende asielprocedures ingetrokken.

Dat heeft verantwoordelijk PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) vandaag gezegd tijdens een overleg met de Tweede Kamer. De bewindsvrouw voegde daaraan toe dat van 2.700 vreemdelingen bekend is dat ze buiten de pardonregeling vallen, onder meer wegens een crimineel verleden. Ongeveer 1.800 van hen kunnen Nederland worden uitgezet. Albayrak zei hun uitzetting ''ter hand te zullen nemen''.

Eerder liet Albayrak al weten dat de pardonregeling minimaal 329 miljoen euro gaat kosten. Maar volgens haar levert het uiteindelijk ook een besparing van enkele honderden miljoenen op.

'Situatie Marokkaanse schoolverlaters te positief voorgesteld'

VVD-Kamerlid Henk Kamp vindt dat minister Ella Vogelaar van Integratie de Tweede Kamer onjuist geïnformeerd heeft over de situatie van Marokkaanse schoolverlaters. Volgens Kamp heeft de PvdA-bewindsvrouw die situatie veel te rooskleurig voorgesteld.

Vogelaar schreef de Kamer onlangs dat in Amsterdam vier van de tien Marokkaanse mannen tot 23 jaar het onderwijs voortijdig verlaat. Maar uit het onderzoek 'De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam' blijkt dat van alle Marokkaanse jongeren maar liefst 60% zonder startkwalificatie van school gaat. Jongens maken van deze groep het overgrote deel uit, waardoor het totaalaandeel zelfs op 70% uitkomt, in plaats van de 40% die Vogelaar aan de Kamer meldde.

Kamp noemt vandaag in De Telegraaf de kwestie schokkend en wil opheldering. ''Hoe kunt u uw werk als minister naar behoren doen als u op een belangrijk punt als dit niet weet hoe ernstig de situatie is?'', wil de VVD'er van Vogelaar weten.

Overigens bleek uit de brief die Vogelaar aan de Kamer schreef wel een ander zorgwekkend feit. Ruim 30% van de Marokkaanse schoolkinderen in Amsterdam doet niet mee aan de CITO-toets. Zij worden aangemerkt als zorgleerling, bij wie volstaan wordt met een zogeheten didactisch onderzoek en een intelligentietest.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Atari inc. twijfelt over toekomst

De meeste gamers zijn op de hoogte van de problemen van Atari. De naam mag dan meer dan dertig jaar oud zijn, maar dat neemt niet weg dat de organisatie erachter verlies op verlies stapelt. Onlangs was het bedrijf nog gedwongen te bezuinigen en de franchises Stuntman en Driver te verkopen, maar het heeft niet mogen baten.

Atari heeft voor het eerste kwartaal van dit jaar een verlies gemaakt van 11,9 miljoen dollar, tegen een negatief resultaat van 7,3 miljoen dollar in de zelfde periode vorig jaar. Deze cijfers zijn (met reden) erg laat naar buiten gekomen en de resultaten van de afgelopen kwartalen zijn nog steeds niet bekend.

Het softwarebedrijf heeft vandaag al wel een beleggersvergadering gehouden waarin werd aangegeven dat de toekomst er niet rooskleurig uitziet. Atari gaf aan dat ze "substantial doubt about our ability to continue as a going concern" hebben.

Let op dat het hierbij gaat over Atari Inc. Dit is de Amerikaanse tak van Atari en daar gaat het niet goed mee. Naar verluidt (lees: medewerker van Atari Nederland) gaat het prima met de Europese en Aziatische tak van het bedrijf en hoeven we als gamers nog echt niet bang te zijn dat het label hier op korte termijn in enige vorm zal verdwijnen.

Kijkers boos op KRO's Spoorloos

Icoon TelevisieFans van het KRO-programma Spoorloos vinden dat ze door de programmamakers bij de neus zijn genomen in de uitzending van afgelopen maandag. Daarin trok Derk Bolt half Noorwegen door op zoek naar de Noorse vader van Piet Kooij. Uiteindelijk werd de man gevonden.

Maar al spoedig na de uitzending kwamen op de website van Spoorloos verontwaardigde berichten van kijkers binnen. Met één simpele zoekopdracht via Google was het adres en telefoonnummer van de gezochte oud zeeman Gudmund Aasheim te achterhalen. De eerste hit bij zoekmachine gaf de historische pagina uit een zeemansorganisatie, de tweede hit zijn telefoonnummer en adres.

De kijkers van Spoorloos vermoeden dat de makers voor een spannend en fraai stukje tv half Noorwegen doorkruisten, terwijl ze allang wisten waar Aasheim woonde. Bovendien was via Google eenvoudig een foto van de man te vinden waarop hij staat naast notabene de Noorse koning Herald.

Eindredacteur Paul Vertegaal verweert zich dat de uitzending in scène is gezet: ''Natuurlijk hebben wij zijn naam ook gegoogled en gebeld. Twee keer. Maar hij nam niet op. Zijn schoonzoon wist aannemelijk te maken dat dit niet de man was die we zochten. We zijn toen andere families gaan benaderen. Achteraf gezien was dat niet goed, want hij bleek toch de man te zijn die we zochten.''

Link: KRO-forum met kritische reacties.

DVD: The Host

In de reeks ‘AsiaMania’, bekend van de films die uitgezonden worden door MTV, is een nieuwe film uitgekomen: The Host (originele Koreaanse titel, Latijnse letters): Gwoemul. De film is een horror-film over een uit de kluiten gewassen modderkruiper, die zich ophoudt in hedendaags Seoul. Als de familie Park in aanraking komt met het wezen en een familielid aan hen ontnomen wordt, wordt de jacht ingezet door vier mensen die hiervoor duidelijk niet gekwalificeerd zijn. Een vleugje conspiracy en verbluffende CGI (computeranimaties) maken deze film compleet.

'Blunderverdachten' weer de cel in

SubheaderOntstond er de afgelopen dagen nog de nodige consternatie toen enkele verdachten vrijgelaten werden vanwege een niet beëdigde rechter, nu heeft de rechtbank beslist dat de verdachten wederom in hechtenis moeten worden genomen. De rechter vindt dat de samenleving een te groot gevaar zou lopen als de verdachten van hun vrijheid kunnen blijven genieten.

De vrijlating van de verdachten en veroordeelden leverde veel ophef op. Het bleek dat hun zaken werden behandeld door een rechter die nog niet als zodanig ingeschreven stond. Hierdoor was plotseling de hele juridische procedure ongeldig en moesten de mensen weer worden vrijgelaten.

Over het lot van de veroordeelden is binnenkort uitsluitsel. De Advocaat Generaal vroeg in ieder geval om de verzoeken tot vrijlating af te wijzen.

Deurne - Feyenoord in Helmond of Venlo

Het bekerduel tussen SV Deurne en Feyenoord zal in Venlo of Helmond gespeeld worden. Het terrein van Deurne zelf is niet geschikt om het duel goed op televisie te kunnen brengen.

De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 15 januari en zal live op televisie uitgezonden worden. Hiervoor is wel een stadion nodig waar dat mogelijk is. Deurne heeft verzoeken ingediend bij de gemeentes Venlo en Helmond om daar de wedstrijd te kunnen spelen. De club verwacht donderdag bericht van de twee gemeentes en zal dan een beslissing maken in welke plaats de wedstrijd gespeeld zal worden.

'Iran bereikt nucleaire mijlpaal'

Iran heeft in zijn nucleaire programma een belangrijke mijlpaal bereikt. Het land heeft de beschikking over 3000 centrifuges voor de verrijking van uranium. Dat maakte de Iraanse president Mahmoud Achmadinejad vandaag bekend in een rede in de stad Birjand.

Volgens wetenschappers kunnen onder ideale omstandigheden 3000 centrifuges in een jaar tijd genoeg verrijkt uranium produceren voor een atoombom. Het nucleaire programma van Iran is internationaal omstreden. Teheran zegt dat het slechts vreedzame doeleinden dient. Het Westen verdenkt het regime er echter van kernwapens te willen ontwikkelen en heeft sancties ingesteld.

Mediwiet moet gewoon geneesmiddel worden

Icoon Gezondheid Medicinale cannabis of mediwiet moet een gewoon geregistreerd geneesmiddel worden. Dat heeft CDA-minister Ab Klink van Volksgezondheid vandaag gezegd.

Klink wil de beschikbaarheid van mediwiet voor wetenschappelijk onderzoek met vijf jaar verlengen. ''Met de verlenging wil hij de ontwikkeling van een geneesmiddel met cannabis als grondstof een serieuze kans van slagen geven'', stelt zijn departement.

Sinds 2003 kunnen patiënten op doktersrecept cannabis krijgen. Deze cannabis wordt geteeld onder toezicht van de overheid.

Wat vind jij van deze kwestie? Laat je horen in de poll!

Download episode van Sam & Max helemaal gratis

Het tweede seizoen van Sam & Max vindt binnenkort diens doorstart en om dat feit te vieren hebben de ontwikkelaars van het spel een volledige episode van Sam & Max (seizoen 1) gratis beschikbaar gesteld. Het gaat hier om episode vier genaamd Abe Lincoln Must Die. In deze episode reizen Sam & Max af naar Washington om daar hun avonturen voort te zetten.

Als je geïnteresseerd bent in deze episode dan kun je die bij de volgende links vinden:

Fileplanet
Gamespy
Telltale GamesXbox 360 geschikt voor de lange termijn volgens Microsoft

Het hoofd Financiën van de Microsoft Games-divisie Mindy Mount ziet een lange toekomst voor de Xbox 360. Als belangrijkste reden hiervoor noemde ze de PlayStation 2 van Sony, die na zeven jaar nog altijd een sterke marktpositie heeft.

"Look at the PS2; they've gone long-time and seem to have pretty good legs on what they are doing.If we were able to do that, as CFO I think that's great, because every year you draw it out you increase profitability."

De doorbraak van High Definition gaming geeft de huidige generatie een voordeel over de vorige generatie consoles, volgens Mindy. Tegelijk ziet ze in de nabije toekomst geen technische ontwikkelingen die de ontwikkeling van een nieuwe console noodzakelijk maken.

Koeman: "Volgende ronde wordt lastig"


Ronald Koeman zal betere debuten hebben gekend dan dat hij gisteravond had. Met zijn nieuwe club Valencia verloor hij in de Champions League van Rosenborg met 0-2. Kwalificatie voor de volgende ronde lijkt inmiddels onhaalbaar.

De Spaanse club heeft drie punten behaald uit vier wedstrijden en staat daarmee onderaan in groep B. "Met dit resultaat wordt het zeer lastig om ons te kwalificeren," zo erkent Koeman. "In de eerste 25 minuten stond het goed, maar na de tegengoal daalde ons vertrouwen."

Tijdens de laatste vijf minuten van de wedstrijd werden de witte zakdoeken alweer tevoorschijn gehaald, het publiek was niet tevreden over het niveau. Koeman: "De spelers werken hard, daar lag het niet aan. We moeten snel verbeteren, vooral in thuiswedstrijden."

Jongen huurt huurmoordenaar na PlayStation-verbod

Icoon MisdaadDe 16-jarige Cory Ryder uit Amerika is gearresteerd wegens het inhuren van een huurmoordenaar. Hij had ruzie met zijn ouders omdat ze zijn PlayStation in beslag hadden genomen vanwege tegenvallende schoolresultaten. Dit was voor hem reden genoeg om zijn ouders te willen vermoorden.

De ouders waren bezorgd over de cijfers en zijn gedrag op school. Ze vonden dat hij harder moest studeren en hebben daarom zijn PlayStation in beslag genomen. Daarnaast mocht hij geen TV meer kijken. Cory was hier niet blij mee en hij begon zijn ouders te bedreigen, maar deze namen dit in eerste instantie niet serieus. Toen hij niet stopte werd de moeder angstig en lichtte ze de politie in. De politie besloot een val te zetten om Cory op heterdaad te betrappen. Een moeder van een vriend van Cory, die hij vertrouwde, nam hem mee naar een hotelkamer om daar een undercover agent te ontmoeten die zich voordeed als huurmoordenaar. Cory vroeg de agent om zijn ouders te vermoorden en te betalen met de pick-up truck van zijn vader, hierna werd de jongeman gearresteerd voor poging tot moord. Hij schijnt nog tegen de agent te hebben gezegd: "Two bullets is all it takes".

Het ventje was al eerder met de politie in aanraking geweest voor vandalisme en het stelen van geld uit zijn zusjes spaarpot. Een vonnis moet nog worden gesproken.

Met dank aan pestertje voor de submit.

White Knight Story verschijnt op scans gamesblad

Er zijn weer wat nieuwe plaatjes verschenen van het Level-5 RPG-project genaamd White Knight Story dat zal gaan verschijnen op de PlayStation 3. De plaatjes zijn een beetje wazig maar dit komt omdat het scans zijn uit een Japans gamesblad.
Het verhaal van White Knight Story draait om de relatie tussen de hoofdrolspeler en een prinses. De prinses wordt in het begin gered door de speler en vanaf dat moment ontwikkelt hun band zich. De achtergronden van ridders en hun invloed op de wereld wordt in het spel uitgediept, vandaar ook de titel.

CD: The Royal We - s.t.

Onder fantastische artiestennamen wordt deze band uit Glasgow gevuld met Skipper G-Nut (zang), Roxy General Coxy (gitaar en zang), Joanie Come Lately (viool), Tricky Doyelee ((bas-)gitaar en zang), the Colonel Francis (drums) en Grrrronald (basgitaar). The Royal We bestaat sinds begin 2006, maar gaat haar tweejarige jubileum niet halen. Dit titelloze debuut is namelijk meteen hun laatste album. Jammer, want tijdens hun bestaan zijn ze erg actief bezig geweest met zowel muziek schrijven als optreden. Het ontbrak ze ook niet aan succes, vooral plaatselijk zijn ze nogal 'hot' geweest.

Britney moet kosten van ex betalen

Icoon ShowbizzBritney Spears moet een deel van de juridische kosten van haar ex-man Kevin Federline betalen. Het gaat om 82.500 euro. In totaal is Federline nu al 106.000 euro kwijt aan advocaten. De voormalige geliefden strijden om de voogdij van hun twee zoontjes.

De rechter vond vooral het verschil in inkomen het zwaarste wegen. De 25-jarige Britney verdient ongeveer 500.000 euro per maand. Federline had aangegeven helemaal geen inkomen te hebben. Volgens de rechter hebben beide partijen recht op juridische bijstand, zelfs als de een dat voor de ander moet betalen.

Federline heeft momenteel de tijdelijke voogdij over zoons Sean Preston (2) en Jayden James (1). Voor zijn kinderen ontvangt hij ruim 10.000 euro aan alimentatie. Daarnaast krijgt hij van Spears bijna 14.000 euro per maand voor zijn eigen levensonderhoud, maar dat stopt binnenkort.

Williams bevestigt 2008-rijders

Kazuki Nakajima zal ook in 2008 gaan racen voor Williams, zo maakte het team vanmorgen bekend. Ook Nico Rosberg is officieel bevestigd als rijder voor 2008.

Nakajima verving het afgelopen seizoen Alexander Wurz tijdens de laatste Grand Prix in Brazilië. De Japanner maakte een prima indruk in Brazilië en verdiende daarmee een vast contract. "Kazuki heeft indruk gemaakt op het team," aldus teambaas Frank Williams. "Zijn racepace en zijn instelling kunnen van hem een goede F1-coureur maken. Het team zal hem alle support geven om zijn talent op de baan te laten zien."

De 22-jarige Japanner is uiteraard zeer tevreden met zijn vaste aanstelling. "Een geweldige beloning voor een goed jaar," zo vindt Nakajima die 'Rookie van het jaar' was in de GP2. "Het was een geweldige ervaring om in maart de garage uit te rijden tijdens de vrije training. Nu ben ik bevestigd als coureur bij Williams, een droom komt voor mij uit."

Naast Nakajima heeft Williams ook de 22-jarige Nico Rosberg bevestigd als coureur voor 2008. Het zal voor de Duitser het derde seizoen worden bij Williams. Eerder gingen nog geruchten dat Rosberg eventueel de plaats zou gaan innemen van Fernando Alonso bij McLaren Mercedes. Door de bevestiging van Williams kan McLaren die naam in ieder geval doorstrepen.


De Williams-rijders voor 2008

Uur van de waarheid voor België

Icoon BelgieOp de 150e dag van de Belgische formatie bereikt de spanning een hoogtepunt. Eén van de knelpunten van de formatie, de splitsing van Brussel met Halle en Vilvoorde, wordt door de Vlamingen op de spits gedreven.

Zij hebben de voorstellen van Yves Leterme, de formateur, over de splitsing aanvaard en de bal ligt nu in het Waalse kamp om hetzelfde te doen. Wanneer de Walen het voorstel van Leterme niet accepteren, zullen de Vlamingen vanmiddag middels een stemming in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken de splitsing van Brussel met Halle en Vilvoorde eenzijdig doorvoeren.

Gevolgen
Wanneer de Vlamingen op eigen houtje die beslissing nemen, zullen de Franstalige Walen zich vrijwel zeker terugtrekken uit de onderhandelingen om een gezamenlijke regering te vormen. Die situatie zou België in een niet eerder gezienen nationale crisis storten. Als de Walen wèl akkoord gaan, staan de voorstellen voor de staatshervormingen nog op de agenda.

Hoewel een ieder hoopt op een goede afloop zien zowel de Vlaamse als de Waalse onderhandelaars het somber in. Geen van de kampen wil van haar standpunten wijken. Leterme is om negen uur een gesprek de Waalse onderhandelaars begonnen.

Onlangs werd bekend dat twee derde van de Vlamingen denkt dat België op termijn zal ophouden te bestaan.
Met dank aan MaRRky voor de submit.

Leer Spaans met je DS

Wat doe je als je DS wordt meegenomen door een Mexicaan en deze op weg is naar de Mexicaanse grens? Juist, dan vraag je jouw tante om hulp en leer je Spaans. Zo gaat het verhaal in Spanish for Everyone van Activision.

Intro:

Scene 2:

Scene 3:

Activision komt met de game Spanish for Everyone waar Nintendo ons eerder al English Training gaf. Je leert steeds meer talen met je DS!

Toch geen boete voor losse fietslampjes

Icoon PolitieFietsers die met losse lampjes fietsen, maar wel goed zichtbaar zijn, krijgen geen boete van de politie. Een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen zei vandaag dat de politie lagere prioriteit geeft aan het bekeuren van deze losse verlichting.

Vorige week nog kwamen de hoofdcommissarissen van politie met een richtlijn die juist tot een strengere aanpak moest leiden. Lampjes die aan kleding of tassen bungelen zouden niet meer worden geaccepteerd. Nu blijkt dat ze worden gedoogd, als de fietser tenminste net zo goed zichtbaar is als met de fietsverlichting.
Lampjes op kleding mogen toch weer wel

Pete Doherty op film terwijl hij heroïne spuit

Icoon ShowbizzProfessioneel drugsverslaafde Pete Doherty verklaarde vorige week nog dat hij al zes weken clean was. Enkele uren daarna stak hij alweer een spuit met heroïne in zijn arm.

Na de MTV Europe Music Awards in Duitsland afgelopen vrijdag, stak hij thuis in Wiltshire de spuit alweer in zijn arm. Een vriend van hem nam het gebeuren op met een mobiele telefoon. In het filmpje is te zien dat Doherty het groene bandje van de MTV EMA nog steeds om heeft. Op de grond voor hem ligt een heel arsenaal aan attributen om drugs te gebruiken.

Engelse kranten roepen op om Pete wederom verplicht op te nemen. Hij is inmiddels al meerdere malen gepakt met drugs op zak. Een bron in de vriendenkring van Doherty zei tegen de Britse krant The Sun: "Sinds hij zogezegd clean is, heeft hij al meerdere keren heroïne gespoten. Zodra hij in de verleiding komt, is er geen stoppen aan. Het is triest om te zien. Hij heeft zoveel kansen gekregen en hij verknalt ze telkens weer".

Het filmpje is hier te bekijken


Met dank aan static voor de submit.

DVD: The Hoax

Wikipedia zegt, naast dat ze niet welkom zijn op de online encyclopedie, dat hoax het Engelse woord is voor poets, nep, bedrof, truc, oplichterij. En naast De Grote Donorshow en de Bonsai Kitten staat ook Clifford Irving’s hoax in het lijstje van beroemde poetsbakkerijen. In de film the Hoax, een bescheiden biosscoopsuccesje in het voorjaar, wordt het verhaal van Clifford Irving en diens compaan Richard Susskind uit de doeken gedaan die in de jaren ’70 zogenaamd de biografie van de mysterieuze miljardair Howard Hughes hadden geschreven.

Landman stopt na dit seizoen

Andres Landman stopt na dit seizoen met marathonschaatsen. De 31-jarige fysiotherapeut is daarmee het eerste slachtoffer van de nieuwe competitieopzet.

"De schaatsbond laat ons twee marathons per weekeinde rijden. Dat is te veel van het goede. De KNSB wil professionaliseren. Ondanks de live-uitzendingen van SBS6 op de zondagmiddag, is daar geen markt voor. Slechts een paar jongens in het peloton kunnen van hun sport leven. De rest moet gewoon werken. Voor mij is het niet meer op te brengen. En ik ben niet de enige. Er zwaaien binnenkort meer jongens af", aldus Landman.

Vitesse wil Vloet als opvolger Streuer

Wiljan Vloet, momenteel nog trainer van ADO Den Haag, is één van de kandidaten om technisch directeur te worden van Vitesse.

Deze plek is vrijgekomen omdat Jan Streuer verhuisd is naar het Oekraïense Shaktar Donetsk. Vitesse-trainer Aad de Mos had ook al een open sollicitatie gestuurd om de taken erbij te nemen maar kreeg daarvoor geen ondersteuning van directeur Paul van der Kraan.

"Ik weet niet hoe dit nu weer kan uitlekken, ik ben er ook niet blij mee, maar ik ben niet iemand die liegt", zegt Vloet die erkent dat er contacten zijn geweest tussen zijn zaakwaarnemer en Vitesse. "Maar dat gebeurt allemaal achter de schermen. Ik wil me daar verder ook niet mee bezighouden. Ik heb een contract voor een jaar in Den Haag en mijn opdracht is duidelijk."

Yvette Lont krijgt extra beveiliging

Icoon BinnenlandsYvette Lont, deelraadslid voor de ChristenUnie in Amsterdam-Zuidoost, krijgt sinds maandag extra politiebeveiliging. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Het raadslid heeft de laatste tijd dreigmails en discriminerende telefoontjes ontvangen. Lont heeft aangifte gedaan wegens discriminatie en haat tegen haar en het christelijke geloof. Lont kwam in het nieuws vanwege haar uitlatingen over homoseksualiteit.

Boek: Tinseltown - Judith Visser

Tinseltown is het tweede boek van de Rotterdamse schrijfster Judith Visser. Het boek is de opvolger van de eerste roman Tegengif. Het verhaal gaat verder waar het in haar voorganger is geëindigd. Wat overigens niet betekent dat je het eerste boek gelezen moet hebben om het tweede te kunnen duiden. Ze zijn zeer goed los van elkaar te lezen. Ging Tegengif vooral om het leven dat hoofdpersoon Kim leidde als prostitué, Tinseltown gaat over haar leven ná de prostitutie. Hoe pak je dat weer op en hoe geef je het verleden een plaats in je huidige leven. En vooral ook, laten de mensen uit je verleden het toe dat je een nieuw leven opbouwt.

CD: Jennifer Lopez - Brave

Met Brave brengt Jennifer Lopez alweer haar zevende album op de markt. Na een (mislukt) Spaans avontuur kiest ze er nu toch weer voor Engelstalige nummers op de cd te zetten; succesvoller dan de Spaanstalige in ieder geval. De cover roept meteen een hoog bling-bling gehalte op. Zo kennen we JLo wel een beetje. Op zich is het een mooie hoes, maar het gaat natuurlijk om de inhoud van het album. De cd is een mix van pop, dance en R&B. Dit maakt het weer tot een geschikt dansalbum; vergelijkbaar met de eerdere cd's die de Latino uitbracht.

Ervaringsdeskundige

Op het scherm praten Pauw&Witteman met iemand die Ali B. heet. De man van zeventig, niet in het minst onder de indruk van de hand op zijn knie, kijkt van de tv naar mij: ‘Hoort die Ali B. geen zwart balkje voor zijn ogen te hebben?,’ vraagt hij.
‘Waarom?,’ vraag ik. ‘Kijkt hij zo vals?’
‘Nee, maar het is toch een crimineel? Bij criminelen noemen ze altijd alleen de eerste letter van zijn achternaam. En daar hoort een zwart balkje voor zijn ogen bij.’

Koe van bijna 300 kilo valt uit de lucht

Icoon ShockingEen Amerikaans echtpaar kreeg afgelopen zondag de schrik van hun leven. Het echtpaar was vrolijk op weg om hun trouwdag te vieren, toen hun minibusje met een enorme klap werd getroffen door een 270 kilo zware koe die uit de lucht kwam vallen.

Het echtpaar bleef ongedeerd, maar de koe die van een zestig meter hoge klif was gevallen overleefde het niet. Het busje werd zwaar beschadigd.

Met dank aan static voor de submit.

Team Fortress 2 populair onder developers

Team Fortress 2 is niet alleen populair onder gamers, maar ook een belangrijke bron van inspiratie voor game developers! 31 oktober was het natuurlijk weer tijd voor Halloween, en nerds als ze zijn hebben een aantal bekende game developers zich verkleed als de diverse klassen uit Team Fortress 2.

Van boven naar onder: Bioware, Blizzard, EA LA, NCsoft, Nihilistic en Volition.


Jongen huurt huurmoordenaar vanwege PlayStation-verbod

Het is weer eens zover; opnieuw komt politie te pas bij een conflict tussen ouders en kind. De ouders van de 16-jarige Cory Ryder waren bezorgd over de cijfers en zijn gedrag op school. Ze vonden dat hij harder moest studeren en hebben daarom zijn PlayStation in beslag genomen. Daarnaast mocht hij geen TV meer kijken. Cory was hier niet blij mee en hij begon z'n ouders te bedreigen maar deze namen dit in eerste instantie niet serieus. Toen hij niet stopte werd de moeder angstig en lichtte ze de politie in. De politie besloot een val te zetten om Cory op heterdaad te betrappen. Een moeder van een vriend van Cory, die hij vertrouwde, nam hem mee naar een hotelkamer om daar een undercover agent te ontmoeten die zich voordeed als huurmoordenaar. Toen Cory de agent vroeg om zijn ouders te vermoorden en te betalen met de pick-up truck van zijn vader, werd de jongeman gearresteerd voor poging tot moord. Hij schijnt nog tegen de agent te hebben gezegd: "Two bullets is all it takes".

Het ventje was al eerder met de politie in aanraking geweest voor vandalisme en het stelen van geld uit zijn zusjes spaarpot. Een vonnis moet nog worden gesproken.

Laatste reviews en specials
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
©FOK.nl e.a.