Onduidelijkheid omtrent medailles Jones

Sjors (Sj0rSz)
Het is nog niet duidelijk wat er met de ingeleverde medailles van Marion Jones gaat gebeuren. Voordat de plakken opnieuw worden verdeeld, zal het Internationaal Olympisch Comité (IOC) eerst een grondige evaluatie van de sporters uitvoeren.

"We willen er zeker van zijn dat ze naar 'schone' atleten gaan", liet Jacques Rogge, voorzitter van het IOC, in een reactie weten. Jones sleepte tijdens de Olympische Spelen van 2000 drie gouden en twee bronzen medailles in de wacht. Begin vorige maand maakte de Amerikaanse namelijk bekend dat ze prestatiebevorderende middelen had gebruikt, waarna ze haar medailles moest inleveren.

"We zullen in december uitvoerig kijken naar wie de medailles moeten", aldus Rogge. Tijdens de Olympische Spelen in Sydney wist Jones van Ekaterini Thanou uit Griekenland te winnen, maar zij is voor de duur van twee jaar geschorst. De aanleiding hiervoor was het ontlopen van dopingcontoles tijdens de Spelen van 2004. Rogge: "We wachten op advies van de internationale atletiekfederatie IAAF."