Hans van der Togt is alcoholist

Hans van der Togt, de presentator van het legendarische televisieprogramma 'Rad van fortuin' is aan lager wal geraakt. Elke dag opent hij een fles witte wijn en zuipt hem in zijn eentje leeg. "Natuurlijk ben ik een alcoholist", bekent hij. "Als je drie glazen per dag drinkt, ben je volgens de officiële norm verslaafd. Ik ben nu eenmaal gék op drank."

De opmerkelijke uitspraken deed Van der Togt in het mannenblad Nieuwe Revu. Van der Togt, die acht jaar geleden door RTL bij het vuil werd gezet, heeft een moeilijke periode doorgemaakt. "Ik heb zeven jaar thuis gezeten. Dan raak je gewend aan die luie stoel."

In zijn slechtste periode legde de gewezen presentator maar liefst honderd kilo in de schaal. Maar dat weerhield men er niet van hem te vragen voor een rol in de musical Fame. "Nu ben ik twintig kilo lichter, maar ik drink wel weer."

De alcohol is niet de eerste afgod voor van der Togt. "Ik woonde in een commune en probeerde van alles uit. Hasj, heroďne, lsd. Ik vond het zó fantastisch dat ik er maar snel mee ben opgehouden."

En het blijft niet alleen bij de wijn. De beste man kan ook niet zonder een shot nicotine. "Ik rook zo'n veertig sigaretten per dag. En dat al zo'n 44 jaar. Het is eigenlijk een wonder dat ik nog leef..."


Van der Togt in betere tijden


Met dank aan neegij voor de submit.