ITF onderzoekt mogelijke vergiftiging Tommy Haas

Maurice (Maurisico)
De Internationale Tennisfederatie (ITF) verklaart dat het een mogelijke vergiftiging van tennisspeler Tommy Haas zal gaan onderzoeken. Haas meent vergiftigd te zijn tijdens de halve finale in de Davis Cup tussen Duitsland en Rusland in Moskou.

De halve finale voor de Davis Cup werd in september gespeeld. Duitsland had op de laatste dag een 2-1 voorsprong. Tommy Haas moest op de laatste dag echter opgeven. De duitser had last van darmproblemen. Rusland won het treffen uiteindelijk met 3-2.

Volgens Alexandre Waske werd zijn teamgenoot Haas vergiftigd. "Ik sprak op de Davis Cup met een Rus en die zei me dat Haas vergiftigd was."

"Nooit voelde ik me zo slecht als die nacht" herinnert Haas zich. "Ik heb zeker zes uur op het toilet doorgebracht en dacht zelfs dat mijn laatste uur geslagen was. We zijn nu een maand later en ik voel me nog steeds geen honderd procent. Soms lijkt mijn maag helemaal op hol te slaan. Daarom heb ik niet deel kunnen nemen aan het toernooi van Lyon."

Barbara Travers, hoofd van communicatie van het ITF, verklaarde dat het ITF de klacht zal behandelen en dat de zaak ernstige gevolgen kan hebben. ITF’s uitvoerend directeur Bill Babcock zal het onderzoek leiden. Beiden verklaarden dat ze geschokt waren toen ze het nieuws vernamen. Toch vindt de ITF het vreemd dat de Duitse spelers dit nu pas melden, zes weken na datum, zonder dat er ook maar één vorm van klacht ingediend is door de spelers of de Duitse Tennisfederatie.