Nakajima wil beste Japanse rijder zijn

Remy (RemyRR)
Kazuki Nakajima wil de beste Japanse rijder in de Formule 1 worden en daarmee Japans huidige favoriet Takuma Sato voorbijstreven. Eerder vandaag bevestigde het team van Williams dat Nakajima aankomend seizoen naast Nico Rosberg zal gaan rijden.

De van Honda afkomstige Takuma Sato wist dit jaar met Super Aguri nog een negende plek in het rijderskampioenschap veilig te stellen. Nakajima ontkent daarom ook niet dat het nog lastig zal worden om ook daadwerkelijk de beste Japanse coureur te worden. "Het zou fantastisch zijn als ik de beste Japanse rijder zou zijn, maar zelfs nu ik bij een goed team rijd, zal ik het uiterste moeten geven om dit ook te kunnen realiseren. Het is echter wel mijn doel dat ik het komende seizoen wil gaan behalen," verklaart de 22-jarige Japanner tegenover persbureau Reuters.

Nakajima, die tijdens de laatste race van het afgelopen seizoen in Brazilië debuteerde bij Williams, zal Nico Rosberg als teamgenoot krijgen. "Ik vind het geweldig om met Nico samen te mogen werken. Als ik het net zo goed zal doen als hij, mag ik erg tevreden zijn," aldus Nakajima.

Kazuki Nakajima is de zoon van Satoru Nakajima, die in 1987 zijn debuut maakte in de Formule 1 nadat Keke Rosberg (de vader van Nico) uit de hoogste raceklasse stapte. Na vijf seizoenen Formule 1 wist Nakajima sr. niet verder te komen dan een vierde plek als beste classificatie. "Mijn vader reed in de Formule 1 toen die nog heel anders was dan tegenwoordig," vervolgt Kazuki Nakajima. "Toch zie ik overeenkomsten tussen mijn vader en mezelf. Hopelijk kan ik dit jaar, net als mijn vader toentertijd, een vierde plek halen."

Nakajima reed afgelopen seizoen nog in de GP2, waar hij vijfde werd. "Met mijn ervaringen uit de GP2 kan ik zeggen dat het voor mij niet lastig zal worden om aan de afschaffing van de traction control te wennen. Hopelijk gaat het in mijn voordeel werken en kan ik een verschil maken met de andere rijders."