Williams bevestigt 2008-rijders

Kazuki Nakajima zal ook in 2008 gaan racen voor Williams, zo maakte het team vanmorgen bekend. Ook Nico Rosberg is officieel bevestigd als rijder voor 2008.

Nakajima verving het afgelopen seizoen Alexander Wurz tijdens de laatste Grand Prix in Brazilië. De Japanner maakte een prima indruk in Brazilië en verdiende daarmee een vast contract. "Kazuki heeft indruk gemaakt op het team," aldus teambaas Frank Williams. "Zijn racepace en zijn instelling kunnen van hem een goede F1-coureur maken. Het team zal hem alle support geven om zijn talent op de baan te laten zien."

De 22-jarige Japanner is uiteraard zeer tevreden met zijn vaste aanstelling. "Een geweldige beloning voor een goed jaar," zo vindt Nakajima die 'Rookie van het jaar' was in de GP2. "Het was een geweldige ervaring om in maart de garage uit te rijden tijdens de vrije training. Nu ben ik bevestigd als coureur bij Williams, een droom komt voor mij uit."

Naast Nakajima heeft Williams ook de 22-jarige Nico Rosberg bevestigd als coureur voor 2008. Het zal voor de Duitser het derde seizoen worden bij Williams. Eerder gingen nog geruchten dat Rosberg eventueel de plaats zou gaan innemen van Fernando Alonso bij McLaren Mercedes. Door de bevestiging van Williams kan McLaren die naam in ieder geval doorstrepen.


De Williams-rijders voor 2008