Nederlander biecht vaakst vreemdgaan op

Met name mannen, en vooral degenen die de 35 al zijn gepasseerd, duiken met een andere partner het bed in. De Nederlandse man is hierin, in vergelijking met zijn Europese collega's, het eerlijkst tegenover hun partner. Deze feiten zijn naar voren gekomen in een groot Europees onderzoek over seks en anticonceptie.

Een op de tien Nederlanders is van mening dat buurmans gras altijd groener is, en deelt het bed dan ook regelmatig met een ander. Maar liefst 42 procent hiervan toont later berouw, en biecht zijn slippertje vervolgens op aan moeder de vrouw. En hiermee is de Nederlander het eerlijkst, want maar liefst een kwart van de Europeanen zegt weleens vreemd te gaan. Slechts een op de vier vreemdgangers bekent later zijn bedrog aan zijn partner.

Het zijn vooral de Tsjechen die niet te vertrouwen zijn. Bijna de helft van hen maakt zich weleens schuldig aan overspel. Achttien procent van hen vertelt het later eerlijk aan hun vrouw.

De Italianen en de Belgen geven de tegenpartij de schuld van hun overspelige gedrag. Zij zeggen dat ze door de ander zijn versierd en overgehaald vreemd te gaan. De Grieken neuken weleens buiten de deur om wraak te nemen op hun partner. De Fransen en de Ieren tenslotte, zeggen dat alcohol de boosdoener is.