Briatore: "F1 moet democratischer"

Flavio Briatore ziet graag aanpassingen in het nieuwe Concorde Agreement, dat in 2008 wordt ingevoerd, die ervoor moeten zorgen dat de Formule 1 democratischer wordt. Nu moeten beslissingen nog unaniem genomen worden, maar volgens de Italiaan is het beter als een meerderheid van de stemmen al genoeg is om plannen door te voeren.

"Persoonlijk heb ik liever dat de Formule 1 als een dictatuur wordt gerund door Bernie Ecclestone, met steun van Max Mosley," aldus de teambaas van Renault. "Maar door alle belangen van tegenwoordig is dat niet meer mogelijk. We moeten dus een meerderheidssysteem invoeren. Momenteel kan er niets worden besloten als het geen unanieme beslissing is."

"Denk er maar eens over na," vervolgt de Italiaan. "Als er iets wordt besloten met unanimiteit, is de minderheid even belangrijk als de meerderheid. Dat is fout. Vanaf volgend jaar moet het zo zijn dat wanneer 51 procent van de teams iets wil, het ook gebeurt."

Het huidige Concorde Agreement loopt eind dit jaar af, maar het nieuwe verdrag is nog niet rond. Er moet namelijk nog een beslissing genomen worden over het exacte gebruik van klantenchassis. Volgens de planning moet het gebruik daarvan vanaf volgend jaar legaal worden.