Moeder Maddie mag niet huilen

Icoon BuitenlandsDe moeder van de ontvoerde Maddie, Kate McCann, mag niet meer huilen in het openbaar van de Britse politie, ze zijn namelijk bang dat dit een verkeerd effect heeft op de ontvoerder van Maddie. De moeder van het vierjarige meisje moet haar emoties voortaan in bedwang houden, voor het geval de kidnapper plezier zou hebben aan haar verdriet.

De opdracht van de politie kwam nadat het hoofd van de Portugese politie de McCanns beschuldigen van het creëren van "een enorme hoeveelheid aan onjuiste inlichtingen" rond de verdwijning. Dit zou het onderzoek moeilijker maken.

Carlos Anjos, een man die de ouders al langer bekritiseert, zegt in de Britse Telegraph dat de McCanns voor het grootste deel zelf verantwoordelijk zijn voor de speculaties en roddels over hun vermeende betrokkenheid in de verdwijningszaak.

Volgens Anjos keurt de Portugese politie het mediacircus af omdat dit het leven van Maddie in gevaar kan brengen. "Geen enkel politie-onderzoek kan het nieuws zes maanden lang zo beïnvloeden. Engelse en Portugese journalisten gedragen zich schandalig en onprofessioneel door zulke verschrikkelijke verhalen te schrijven. Dat heeft de McCanns erg aangegrepen."

Het is inmiddels 188 dagen geleden dat Madeleine verdween uit het vakantie appartement in Portugal.