De la Rosa aast op zitje

Remy (RemyRR)
Pedro de la Rosa zegt dat hij er klaar voor is om de teamgenoot van Lewis Hamilton te worden bij McLaren Mercedes. Het Britse team is nog steeds op zoek naar een tweede rijder.

Na het vertrek van Fernando Alonso is er een zitje bij McLaren vrijgekomen. Er worden verschillende kandidaten genoemd als mogelijke vervanger en een van hen is De la Rosa, de huidige test- en reserverijder van team.

"Zowel McLaren als ik maken op dit moment nog geen haast over de rijdersbezetting voor volgend seizoen. Ik heb sowieso nog een testcontract bij McLaren lopen voor de komende twee jaren," aldus de Spanjaard. "Als het team echter nog een tweede rijder zoekt, ben ik beschikbaar. Ik ben er 100 procent klaar voor en zou het enorm leuk vinden, dat staat vast."

De la Rosa is al sinds 2003 test- en reserverijder bij het team van McLaren. Hij is altijd een groot bewonderaar geweest van tweevoudig wereldkampioen en landgenoot Fernando Alonso. Over het vertrek van Alonso bij zijn team wil hij echter niets specifieks zeggen. "Het is een persoonlijke overweging van Fernando geweest die ik respecteer. Ik heb beloofd om niets specifieks over de reden van vertrek naar buiten te brengen. Het was geweldig om met Fernando te werken en hij is een grootse rijder."