Atari inc. twijfelt over toekomst

Niels (Boris-The-Blade)
De meeste gamers zijn op de hoogte van de problemen van Atari. De naam mag dan meer dan dertig jaar oud zijn, maar dat neemt niet weg dat de organisatie erachter verlies op verlies stapelt. Onlangs was het bedrijf nog gedwongen te bezuinigen en de franchises Stuntman en Driver te verkopen, maar het heeft niet mogen baten.

Atari heeft voor het eerste kwartaal van dit jaar een verlies gemaakt van 11,9 miljoen dollar, tegen een negatief resultaat van 7,3 miljoen dollar in de zelfde periode vorig jaar. Deze cijfers zijn (met reden) erg laat naar buiten gekomen en de resultaten van de afgelopen kwartalen zijn nog steeds niet bekend.

Het softwarebedrijf heeft vandaag al wel een beleggersvergadering gehouden waarin werd aangegeven dat de toekomst er niet rooskleurig uitziet. Atari gaf aan dat ze "substantial doubt about our ability to continue as a going concern" hebben.

Let op dat het hierbij gaat over Atari Inc. Dit is de Amerikaanse tak van Atari en daar gaat het niet goed mee. Naar verluidt (lees: medewerker van Atari Nederland) gaat het prima met de Europese en Aziatische tak van het bedrijf en hoeven we als gamers nog echt niet bang te zijn dat het label hier op korte termijn in enige vorm zal verdwijnen.