FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 28 september 2007

Vijfde plaats voor Gravenstijn

Judoka Deborah Gravenstijn is tijdens de Super World Cup, die in Rotterdam wordt afgewerkt, vijfde geworden. De Nederlandse verloor haar partij namelijk van Inga Kolodzej uit Polen.

Toch pakte Gravenstijn weer een aantal belangrijke punten, die nodig zijn om plaatsing voor de Olympische Spelen in Peking af te dwingen. Dit mondiale evenement wordt volgend jaar gehouden.

Tijdens de Olympische Spelen van Athene wist Gravenstijn de bronzen plak in de wacht te slepen. Deze prestatie zette ze toentertijd neer na een landurige blessure.

Cyanide-doden in China

Icoon BuitenlandsIn de Chinese provincie Henan zijn negen doden gevallen door het instorten van een houten gebouw boven een afgraving vol water met giftig cyanide. Het oude gebouw stond in een gebied waar eerder goud werd gewonnen door erts in cyanidebaden te doen.

Volgens de zaterdageditie van de South China Morning Post was in het verlaten houten huis aanvankelijk het lichaam gevonden van een overleden jongen. Toen nieuwsgierige dorpelingen uit de buurt zich verzamelden in het gebouwtje zakten ze door de vloer en uiteindelijk stortte alles in. Zestien mensen vielen in het giftige water, van wie zeven het overleefden.

Akkoord over miljoenensteun Noord-Korea

Icoon BuitenlandsVandaag heeft George Bush groen licht gegeven voor de levering van 50.000 ton olie naar Noord-Korea. De waarde is ongeveer 25 miljoen dollar. De hulp krijgt Noord-Korea als onderdeel van een akkoord om het nucleaire programma te ontmantelen.

Er zijn nog onderhandelingen gaande over de details van dit akkoord, maar volgens Washington is er voldoende vooruitgang geboekt. De eerste serie van de in totaal 1 miljoen ton olie is daarom door de VS goed gekeurd. Naast de VS doen er nog een aantal andere landen mee om de Noord-Koreaanse economie een eindje op weg te helpen.

De eerste olie is onderweg. Vele liters zullen gaan volgen.

[update]Details Rock Band bundel + Character Creator-video

In Europa zullen we er nog even op moeten wachten, maar de VS zal op 23 november Rock Band in de winkels krijgen. In de game kun je je eigen rockband samenstellen, en in je eentje of met maximaal drie vrienden on- en offline tekeer kunnen gaan op tracks als The Hand That Feeds van Nine Inch Nails, Enter Sandman van Metallica en Learn to Fly van Foo Fighters.

Er was veel onduidelijk over de bundel die verscheept zou worden, geruchten werden vooral gevoed door winkel-sites die een pakket als pre-order-item neerzetten. De uitgever van de game, MTV, werpt nu wat licht op de zaak. De bron is niet MTV zelf, maar een blogger in dienst van MTV, dus de informatie mag als betrouwbaar worden gezien.
De bundel zal verpakt worden met één drumkit, één microfoon, één gitaar en de game. De prijs van de set zal op $169,99 komen te liggen.

De PS3-versie van de bundel zal een draadloze gitaar hebben, de 360-versie zal een gitaar met snoertje in de doos hebben. Er zal een draadloze 360-gitaar komen, maar die zal niet direct bij launch beschikbaar zijn.

De PS2-versie zal eerder uitkomen dan verwacht, lange tijd werd er van uitgegaan dat deze ergens in 2008 het levenslicht zou zien, maar men heeft besloten om de game dit jaar nog uit te brengen. Ook voor de PS2-versie zal er een bundel uitgebracht worden met microfoon, drumkit en een draadloze gitaar. Deze bundel zal $159,99 gaan kosten en ligt 10 december in de Amerikaanse winkels.

[Update]
Hieronder kun je zien welke rock-looks je je karakter allemaal aan kunt meten.

Uitslagen Jupiler League speelronde 10

Na de bekerwedstrijden van afgelopen week hebben de clubs in de Jupiler League de competitie vanavond weer hervat. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
MVVFC Volendam2-0
FC EmmenFortuna Sittard1-1
HFC HaarlemRBC Roosendaal1-1
FC EindhovenFC Dordrecht1-3
FC OmniworldBV Veendam0-0
AGOVV ApeldoornHelmond Sport3-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1FC Den Bosch962117-1020
2RKC Waalwijk953120-1218
3BV Veendam1053220-1318
4FC Volendam1052321-1317
5FC Zwolle944116-1016
6FC Dordrecht1051419-1116
7MVV1044214-1016
8Go Ahead Eagles950420-1515
9Helmond Sport1042412-1214
10AGOVV Apeldoorn1041519-3013
11sc Cambuur933316-1912
12Fortuna Sittard1033415-1412
13FC Emmen1026212-1712
14Stormvogels Telstar93157-1110
15HFC Haarlem1024412-3310
16ADO Den Haag92349-159
17RBC Roosendaal102358-129
18FC Omniworld1015412-158
19TOP Oss91446-137
20FC Eindhoven1014515-257


Programma

DatumThuisUit
30-9 12:30 uurGo Ahead EaglesFC Zwolle
30-9 14:30 uurRKC WaalwijkFC Den Bosch
30-9 14:30 uurStormvogels TelstarADO Den Haag
30-9 14:30 uurTOP Osssc Cambuur

Drugsdealer biedt agenten drugs aan

Icoon Domme criminelenIn Rotterdam is een drugsrunner door eigen toedoen in de boeien geslagen. Hij heeft agenten in burger drugs aangeboden, en die waren niet bepaald geïnteresseerd.

De drugsrunner vroeg aan de surveillerende agenten in burger of zij cocaïne of heroïne wilden kopen. De agenten aarzelden niet en sloegen de man in de boeien en namen hem mee. De man wist zich opeens zijn voorstel niet meer te herinneren.

'Aboutalebs Nederlands beter dan Wilders' '

Icoon AlgemeenVan alle ministers en staatssecretarissen spreekt Ahmed Aboutaleb het beste ABN. Dat schrijft taalkundige Jan Stroop in het oktobernummer van Onze Taal. Volgens Stroop is het bar en boos gesteld met de uitspraak van de meeste Tweede Kamerleden en bewindslieden.

Aboutaleb spreekt volgens Stroop 'nagenoeg ABN' en is daarmee "een van de weinige bewindslieden die door de beugel kan. Hij spreekt beter Nederlands (...) dan zijn collega's met één paspoort en zeker beter dan het Kamerlid Wilders," aldus Stoop.

In het artikel trekt Stroop fel van leer tegen met name het Poldernederlands dat de meeste landelijke politici spreken. Hij noemt dit het nieuwe "sub-ABN, met zijn 'verlaagde' tweeklanken: 'Waauter', 'vraauwen', 'regenbaaien', 'altaaid', 'dichtbaai'." Dit accent is de laatste jaren sterk in opmars, met name in de Randstad, maar ook daarbuiten, en meer bij vrouwen dan bij mannen.

Jan Stroop is blij dat er nog kabinetsleden zijn die ABN spreken. Volgens hem is het belangrijk dat er een uniforme uitspraaknorm blijft bestaan, zowel om jezelf gemakkelijker verstaanbaar te maken als om bijvoorbeeld buitenlanders duidelijk te maken wat nou de officiële uitspraak is. Stroop pleit er dan ook voor om op chrèches, scholen en universiteiten het spreken van ABN tot verplicht onderdeel van de opleiding te maken.



Hé Geert, wedstrijdje Nederlands spreken?

Automobilist maakt drie aanrijdingen op een dag

Icoon BinnenlandsEen bejaarde 78-jarige automobilist uit Hoogkarspel is rond 11.30 uur op de Binnenwijzend in Westwoud tegen een 74-jarige fietser uit Hoogwoud aangereden. De fietser raakte hierbij wonderwel niet gewond. De auto was bij de aanrijding de enige die schade opliep, de autospiegel raakte beschadigd.

De politie was na de aanrijding snel ter plaatse en na afhandeling is de autmobilist weer op pad gestuurd. Er was toen nog geen sprake van opvallend gedrag van de autobestuurder.

Korte tijd later reed de man echter tegen een auto aan in de Dr. Nuyenstraat. Deze aanrijding was schijnbaar niet belangrijk genoeg want de man is vervolgens doorgereden.

Op de Noordervaart in Hoogkarspel ramde de man als klap op de vuurpijl twee geparkeerd staande auto's. Na deze mooie uitsmijter kon hij niet meer verder rijden aangezien de wielen onder zijn wagen scheef waren komen te staan.

Niemand raakte gewond bij de drie losstaande aanrijdingen. De man is vermoedelijk door het niet op tijd innemen van medicatie onwel geworden. Zijn rijbewijs is ingenomen en onderzoek zal uitwijzen of hij nog met zijn auto aan het verkeer zal gaan deelnemen.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Roemeense schapen slaan groen uit

Het Roemeense dorpje Arsa heeft er zeer plotseling een gigantische trekpleister bij. Van de ene op de andere dag zijn namelijk 250 schapen van dezelfde kudde groen geworden.

De schaapherder liet er direct een veearts naar kijken, die een monster nam van de wollige vachtjes. Vrij snel al kwam aan het licht dat de dieren waren behandeld met een kalksteenoplossing. De herder bleek inderdaad zijn wolfabriekjes een dergelijke oplossing te hebben gegeven. Hij hoopte ze zo te genezen van een huidaandoening.

"Enkele van mijn schapen werden een jaar geleden ziek. Ze ontwikkelden een soort huiduitslag. Ik probeerde verschillende behandelingen uit, maar niets leek te helpen. Tot ik mijn toevlucht nam tot kalksteen, waardoor mijn schapen nu lijken op buitenaardse wezens", zo laat de herder weten.

The Simpsons Game trailer: Neverquest

The Simpsons zijn misschien wel de populairste familieleden op aarde en sinds kort hebben deze gekke gele mensen dan ook hun eigen film. En wanneer er een familiefilm uitkomt, kan een game natuurlijk niet uitblijven. Logisch dan ook dat EA met een Simpsons game komt. Verwacht dit keer echter niet een game die het verhaal zal volgen van de film of een game die net na de film uitkomt (de film is immers al een aantal maanden uit), maar een leuke, orginele game waar, zoals het er nu naar uit ziet, veel tijd in is gestoken. De game zal bestaan uit verschillende levels waarin steeds een andere game op de hak wordt genomen. Zo zagen we al eerder trailers verschijnen over levels als: Medal of Homer en Grand Theft Scratchy. En nu is er weer een trailer, door EA naar buiten gebracht, over een level; Neverquest:


Vrouw te lelijk voor ontmoeting schoondochter

Een Chinees heeft in zijn woonplaats Dongguan voor beroering gezorgd door zijn moeder een envelop met 2.000 yuan (187 euro) op te sturen. Het geld is niet bedoeld als steuntje in de rug voor de vrouw, maar om zichzelf wat toonbaarder te maken voor het bezoek van haar potentiële schoondochter.

In zijn studententijd verpachtte Chen zijn hart aan een heel mooi meisje. Een meisje van goede komaf, want dankzij haar rijke familie kreeg Chen de baan van zijn leven. Het leven leek hem toe te lachen, ware het niet dat zijn meisje nog nooit zijn moeder heeft ontmoet.

Mamalief was dolbij met de gevulde envelop. Ook het kattenbelletje met de tekst dat ze aan haar uiterlijk moest werken viel in goede aarde bij Chens moeder. Desondanks besloot ze toch even bij kennissen te informeren wat ze met de boodschap aan moest. Deze reageerden bijna allemaal woest op Chens weinig diplomatieke actie.

Vrouw de ruimte in gestuurd door radiozender

Ons land staat aan de vooravond van de lancering van de eerste Nederlandse vrouw in de ruimte. De 23-jarige Betty Veenman uit Naarden is de gelukkige die de dankbare taak op zich mag nemen. Ze is namelijk de winnaar van de ruimtereis van radiozender Q-Music.

Na Wubbo Ockels en André Kuipers is ze dus de derde Nederlandse ruimtereiziger. Betty ontving de boardingpass vandaag uit handen van radio deejay Jeroen van Inkel op Q-Music.

Enkele weken geleden begon de zoektocht naar de derde Nederlander in de ruimte, met meer dan tienduizend aanmeldingen. Samen met vijf andere deelnemers werd Betty zaterdag geselecteerd als finalist. Dat ze de uiteindelijke winnaar is geworden is voor Betty "onvoorstelbaar" en "super".

De unieke reis zal anderhalf uur in beslag nemen. Space Adventures, de Amerikaanse onderneming die wereldmarktleider is in het aanbieden van ruimtereizen, zal de organisatie van de ruimtereis op zich nemen. Het bedrijf organiseerde ook de eerste commerciële vluchten naar het ruimtestation ISS.

Betty zal nog wel even geduld moeten hebben voor ze wordt afgeschoten. Haar ruimtereis staat namelijk pas voor 2009 of 2010 op de agenda.

Met dank aan cw2cu voor de submit.

Idols India mondt uit in knokpartij

Wederom blijkt het succesvolle televisieprogramma 'Idols' de gemoederen flink bezig te houden. Hebben Chinezen vorige week nog besloten het programma aan banden te leggen, in India is de finale van 'hun' Idols uitgedraaid op een massale vechtpartij. De politie was in een hevig gevecht verwikkeld met de fans van de winnaar. De felle strijd leverde minstens dertig gewonden op.

Tijdens de finale afgelopen zondag wist Idol Prashant Tamang zijn opponent Amit Paul te verslaan. De winst van Tamang zorgde voor een enorme vijandigheid tussen de twee kampen. De beide finalisten probeerden nog hun aanhangers tot enige kalmte te manen, maar tevergeefs. Een Indiase radiozender gooide extra olie op het vuur door stokende opmerkingen te maken over de winnaar.

Vandaag liep het helemaal uit de hand. Duizenden mensen gingen in de stad Siliguri de straat op te demonstreren tegen de kwetsende opmerkingen. Het massale protest draaide echter uit op een knokpartij. De politie zag helaas geen andere mogelijkheid dan traangas en wapenstokken te gebruiken.

Frans gezin hangt zich op in keuken

Icoon ShockingIn een woning in de Noord-Franse plaats Calais zijn vier leden van een gezin aangetroffen die zich hadden opgehangen in de keuken. Waarschijnlijk gaat het om een collectieve zelfmoordactie, meldde de Franse politie vandaag.

De lichamen van het echtpaar van 60-plus en hun kinderen van boven de 30 werden gisteravond ontdekt door hun buurman. Op de keukentafel lag een een briefje met daarop de tekst: ''we zijn te ver gegaan''. Het briefje was niet ondertekend.

De burgemeester van Calais, die de gezinsleden persoonlijk kende, noemde hun dood ''onverklaarbaar''. Voor zover bekend hadden ze geen persoonlijke of financiële problemen.

Campagne tegen meisjes als lustobject

Icoon PolitiekJongeren moeten af van het beeld van meisjes en vrouwen als lustobject. Het kabinet wil de jeugd via hun school en via internetsites, muziekzenders en tv-programma's weerbaar maken tegen seksueel geweld. Dat heeft het kabinet vandaag besloten.

Minister Ronald Plasterk van Emancipatie keert zich tegen de ''huidige seksualisering van de samenleving waarbij meisjes en vrouwen als lustobject worden geportretteerd'', schrijft hij in zijn emancipatienota. Plasterk wil geweld tegen vrouwen bestrijden en hun positie wereldwijd bevorderen.

Volgens de bewindsman is werk de sleutel tot volledige gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Om vrouwen met kinderen in staat te stellen een baan te nemen, moeten de openingstijden van bijvoorbeeld de kinderopvang worden verruimd.

Verder komt er een extra fiscale stimulans om niet-werken te ontmoedigen. Daarnaast moet een kwart van alle bestuurders bij het rijk over vier jaar vrouw zijn. Plasterk wil ook extra aandacht voor vrouwen uit etnische minderheden. Zij zitten op dit moment te vaak thuis.

Alle maatregelen samen moeten ervoor zorgen dat in 2016 74 procent van alle vrouwen tussen de 20 en 64 jaar een baan heeft.


Met dank aan Tarak en Aka-Zigor voor de submit.

Top of Flop User's Choice: Porcupine Tree

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Bierbroeder's tip viel niet bij iedereen in de smaak: Dolinda - Vragen is een flop,  dus.

De tip van vanavond is van Champloo:

"Nadat er weer grote hoeveelheden puinzooi voorbij zijn gekomen op Top of Flop, heb ik besloten maar weer eens een juweel van een band met jullie te delen (bofkonten) De band in kwestie heet "Porcupine Tree" Ik heb hier een liedje van hun nieuwe album "Fear Of A Blank Planet". Dit is helaas niet het beste liedje (want daar vond ik geen clips van)maar toch zeker vermakelijk "

T-Mobile neemt Orange over

Icoon TelecomT-Mobile heeft concurrent Orange overgenomen. Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, betaalt 1,33 miljard euro voor Orange. Met 4,8 miljoen klanten wordt T-Mobile zo de op één na grootste mobieletelefonieaanbieder van Nederland. Het was al een tijdje bekend dat moederbedrijf France Télécom niet zo tevreden was over Orange en dus van de GSM-provider af wilde. De resultaten waren niet goed.

Orange is de kleinste mobieletelefonieaanbieder in Nederland en heeft nog nooit winst gemaakt. Toch noemt directeur Niek-Jan van Damme van T-Mobile Nederland de overname een "enorme stap". Het bedrijf verwacht dat de overname in tien jaar 1 miljard euro extra winst zal opleveren. Door de overname zullen zeker banen verdwijnen. Van Damme verwacht wel dat het aantal gedwongen ontslagen beperkt zal zijn.

Orange heeft ook een internetdivisie, het voormalige Wanadoo. Van Damme zegt het komend half jaar te beslissen of T-Mobile die doorverkoopt. Zelf heeft het bedrijf geen internetactiviteiten en om het bedrijf winstgevend te maken zijn extra investeringen nodig.

Door de overname zijn er nog maar drie mobieletelefonieaanbieders met een eigen netwerk in Nederland. Er waren er eerst vijf, maar KPN nam twee jaar geleden Telfort over. Maar door het grote aantal aanbieders zonder netwerk (virtuele aanbieders) zal er meer dan genoeg concurrentie blijven, denkt Van Damme. "Ik denk niet dat er een land is met zoveel aanbieders. Klanten hebben echt nog keus genoeg."

De Europese Commissie heeft de overname recent goedgekeurd en ook de Ondernemingsraden van T-Mobile Nederland en Orange Nederland hebben inmiddels advies uitgebracht betreffende deze overname.

Mendes da Silva terug op het veld

Aanstaande maandag speelt David Mendes da Silva sinds februari zijn eerste competitiewedstrijd. De speler van AZ liep toen, tijdens het duel tegen FC Groningen, een blessure aan zijn rechterknie op, maar is inmiddels weer fit.

"Normaal gesproken doet Mendes maandag met Jong AZ mee tegen Jong ADO Den Haag", liet trainer Louis van Gaal vrijdag weten. "Of hij moet de komende dagen een onverwachte terugslag krijgen."

Hiddink blijft in Rusland

Guus Hiddink blijft bondscoach van Rusland. Zijn zaakwaarnemer heeft dit vrijdag, tijdens een interview, laten weten. De succescoach uit Varsseveld verkiest hiermee zijn huidige werk boven een contract bij Chelsea.

"Op zijn leeftijd is het voor hem interessanter om als bondscoach te werken. Dat doet hij volgens mij liever dan onder druk werken in de Premier League", aldus Cees van Nieuwenhuizen, de zaakwaarnemer van Hiddink.

Van Nieuwenhuizen liet overigens ook doorschemeren dat Hiddink inmiddels met de Russen onderhandeld over een verlenging van zijn huidige contract. "De intentie is om het contract na het EK van 2008 te verlengen tot en met het WK van 2010. De bond heeft laten weten dat een nieuw contract niet afhangt van plaatsing voor het EK. Er moeten nog wat details worden besproken, maar ik denk niet dat dat een probleem gaat vormen."

Vertonghen: "Moet nu kans pakken"

Jan Vertonghen is van mening dat hij de komende weken een kans krijgt om een basisplaats bij Ajax af te dwingen. Thomas Vermaelen en Edgar Davids ontbreken namelijk door blessures. Bovendien kan hij zijn gestelde doel, de nieuwe nummer vier worden, kracht bij zetten.

"Dit is de tijd om mijn kans te pakken. Thomas Vermaelen is geblesseerd, Edgar Davids ook. Nu moet het gebeuren", liet Vertonghen weten. De Belg kwam dit seizoen pas drie keer in actie. Dit verliep niet altijd vlekkeloos. "Ik heb niet in alle drie de wedstrijden sterk gespeeld. Ik zoek de verklaring daarvoor niet in een smoesje dat ik nog wedstrijdritme mis. Ik had nog niet genoeg vertrouwen in mijzelf."

De Belgische voetballer vervolgt: "Als ik een paar slechte balcontacten had gehad, dan wilde ik de bal niet meer vragen. Terwijl ik gewoon had moeten bedenken dat ik goed kan voetballen en moeten denken dat iedereen de bal maar bij mij moest inleveren."

Vertonghen heeft zichzelf ook een heel duidelijk doel gesteld. "Tot half oktober, als er interlands zijn, wil ik drie keer hebben gewonnen met Ajax; tegen VVV-Venlo, Dinamo Zagreb en Sparta. Ook wil ik dan veel gespeeld hebben."

Sergio haalt uit naar Depor-fans

Deportivo de La Coruña-middenvelder Sergio González is op z'n zachtst gezegd niet blij met de eigen aanhang. De slechte prestaties van Deportivo worden door de fans omgezet in gejoel naar de spelers.

De middenvelder benadrukte zijn ontevredenheid over de fans na het verloren thuisduel tegen Recreativo de Huelva (0-2). De competitiestart van Deportivo is verre van goed; de Spaanse club behaalde slechts vijf punten uit de eerste vijf duels. Sergio begrijpt dat de fans ontevreden zijn, maar gelooft niet dat het boegeroep richting de spelers van Depor zal helpen.

"Het Riazor (stadion van Depor, red) zorgt op dit moment eerder voor extra druk dan voor een thuisvoordeel", aldus Sergio. "De sfeer is vreemd. Problemen ontstaan uit het niets en dat weerhoudt de spelers ervan te presteren" De vice-aanvoerder vergelijkt voetbal met theater. "Hoe meer mensen er komen, hoe gemakkelijker je je voelt. Maar de mensen die er zijn moeten geen extra druk op het team zetten. Als ze ons niet willen supporten is dat hun keuze, maar laat ze dan thuisblijven."

Maker S.T.A.L.K.E.R. overweegt releases op consoles

De ontwikkelaar van de PC-game S.T.A.L.K.E.R. (GSC) zegt de consolemarkt goed in de gaten te houden. Het bedrijf geeft aan dat hoewel ruim negentig procent van de Oostbloklanden PC-games maakt en speelt, er ook geld te verdienen valt met de nieuwe generatie consoles. Het is een mogelijkheid dat GSC de game S.T.A.L.K.E.R. zal porten naar de consoles, maar het kan ook een heel nieuwe project zijn. De maker heeft ook Cossacks nog op zijn naam staan.



Straks naar de consoles?


Command & Conquer 3: Tiberium Wars patch 1.09 details

EA brengt in de eerste helft van oktober alweer patch 1.09 uit voor Command and Conquer 3: Tiberium Wars. Er is al bekend wat er precies gefixed gaat worden en dat kun je hieronder doorlezen:
"[...]
Version 1.09 Patch Notes

Bug Fixes

* Fixed an error that sometimes caused players to unexpectedly type-select multiple unit types at once due to an interface lag when rapidly switching between unit types during online play.
* Structures now lose Ground Control radius as soon as they are destroyed. Previously they continued providing Ground Control for several seconds while their husks remained onscreen.
* Fixed an error that caused some infantry units to continue approaching their targets while firing, rather than firing while standing at their maximum range.
* Fixed an error that caused upgraded Power Plants and Reactors to continue providing power for several seconds after being destroyed.
* Fixed an error that allowed players to detect enemy structures through the shroud by using the Set Rally Point marker.
* Fixed an error that caused computer-controlled players with the "Turtle" personality to not build base defenses as expected.
* Nod Avatar's flamethrower upgrade now correctly shows a garrison- clearing effect.

Multiplayer Maps

New Map: Wrecktropolis

The ongoing conflict between the forces of GDI, the Brotherhood of Nod, and the Scrin have taken a tremendous toll on the world, as evidenced by countless ruined husks of cities. Wrecktropolis is one such example. This is a four-player map available for unranked matches.

Rebalanced Map: Barstow Badlands

This map is now slightly larger: There is more buildable area near players' starting bases, and the chokepoints are not as narrow. Garrisonable structures should now be symmetrical for both players.

Rebalanced Map: Tournament Tower

This map no longer has a third-tier elevation level in the center of the map, which frees up this area for battle. Expansion Tiberium fields switched from blue to green. Various objects throughout the map have been removed to free up room for base building and combat.

Rebalanced Map: Pipeline Problems

This map no longer has pipelines near the northern starting position, to mirror the layout of the southern starting position.

Rebalanced Map: Tiberium Gardens III (Kane Edition)

This Kane Edition map no longer has Tiberium fields along the narrow ridges. New expansion fields have been added to the far side of each basin containing a player position.

Balance Changes

The following balance changes are intended to make resource- gathering more strategic and artillery units more viable, while also further tuning the combat forces to ensure even balance across all three factions in any combination.

General Balance Changes

* Harvesters: Carrying capacity reduced by 42% to 1400 credits of green crystals and 2800 credits of blue crystals. Gathering cycle sped up by 8 seconds. Overall rate of income reduced by approximately 35%.
* GDI MCV, Nod MCV, Scrin Drone Platform: Cost/Build time increased by 40% to 3500/35, health and speed normalized.
* Outposts: Health increased by 5%. This prevents them from being destroyed by one use of the Nod Shadow Team's Explosive Charges.

GDI Balance Changes

* Grenadier Squad: Range increased by 20%.
* Commando: Suppression time reduced by 70%. This means the Commando can use his C4 Charges to demolish multiple structures more quickly.
* Juggernaut: Range increased by 25%.
* Mammoth Tank: Turret turn rate reduced by 66%. This makes the vehicle slightly less effective at quickly changing targets.
* Sonic Emitter: Attack power reduced by 25%. This means the Sonic Emitter can no longer one- shot-kill certain vehicles.

Brotherhood of Nod Balance Changes

* Crane: Health increased by 50%, normalizing its health with that of the GDI Crane and Scrin Foundry.
* Fanatics: Cost/Build time reduced by 13% to 700/7.
* Commando: Suppression time reduced by 70%. This means the Commando can use her C4 Charges to demolish multiple structures more quickly.
* Attack Bike: Range increased by 16%.
* Stealth Tank: Attack power increased by 66%.
* Beam Cannon: Range increased by 25%. This does not affect the Avatar's extra weapon gained from commandeering a Beam Cannon.
* Avatar: Health increased by 25%. Pre-attack delay reduced by 33%. Main weapon's attack power increased by 25%.
* Confessor: Upgrade no longer provides a rate-of-fire bonus to affected infantry squads.
* Tiberium Infusion: Upgrade bonus to infantry squads' health reduced by 60%.
* Catalyst Missile: Support Power cost increased by 33% to 2000.
* Tiberium Vapor Bomb: Support Power cooldown time increased by 25% to 300. Attack power increased by 140%.

Scrin Balance Changes

* Disintegrators: When crushed by enemy vehicles, attack power of explosive revenge attack increased by 30%.
* Seeker: Health reduced by 13%.
* Devastator Warship: Range increased by 20%. Rate of fire reduced by 200%. Attack power increased by 100%. Scatter radius reduced.
* The Swarm: Support Power can no longer be used directly on top of infantry and vehicles. Cooldown time increased by 66% to 150. Now spawns 5 Buzzers instead of 7.
* Phase Field: Support Power no longer affects infantry. Cooldown time reduced by 50% to 180.

Other Changes

* Tuning to Classic Command & Conquer (Left-Click Orders) mouse interface: Bridges are no longer selected in favor of issuing move orders. Players can now issue orders on the Radar.
* There is a new Fast-Forward button onscreen while watching Replays or BattleCasts.
[...]"


Natte poes kost dader 200 euro

Een man die op negentien mei een terroriserende buurtkat een natte vacht bezorgde, moet een boete van tweehonderd euro betalen. Tot die uitspraak kwam de Almelose rechter gisteren.

De 36-jarige Enschedeër L was er flauw van dat er de hele tijd dezelfde poes rond zijn vijver struinde. Nadat de man hierover had geklaagd bij de wijkagent maar daar werd weggehoond, besloot hij de kat een nat pak te bezorgen.

De eerstvolgende keer dat L het katje in zijn tuin betrapte, pakte hij het beestje op en smeet het in de vijver. Hierop liep de man weg. Anderen moesten eraan te pas komen om de kat uit het water te redden.

Hamilton: "McLaren wil dat ik win"

Dat de relatie tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso op springen staat is al langer bekend. Hamilton gooit nog wat olie op het vuur dit weekend door te veronderstellen dat hij moet winnen van het team. Alonso reageert niet op de harde woorden: "Ik doe het praten op het circuit."


Sinds het startincident tijdens de afgelopen Grand Prix in België zijn de commentaren van Alonso's teamgenoot stevig te noemen. In Japan gaat het circus gewoon verder. "Mij werd gevraagd om Alonso een warm welkom te geven in het team. Dat hebben wij gedaan, en nu zie je wat hij het team heeft aangedaan", aldus Hamilton. "Sinds wat er de laatste weken is gebeurd heeft het team zich gerealiseerd wie er echt voor het team opkomt en wie het team echt moet steunen." Volgens Hamilton was Alonso degene die het kampioenschap zou moeten binnenhalen, maar de Brit vindt dat hij het meeste respect heeft verdiend: "Ik kwam binnen als rookie en hij (Alonso) als tweevoudig wereldkampioen. Uiteindelijk heb ik meer respect verdiend van het team."

Alonso reageert kort op Hamilton zijn verhaal: "Ik doe het praten wel op het circuit". Wel wil de Spanjaard reageren op het verhaal van McLaren-teambaas Ron Dennis dat beide heren al tijden niet met elkaar hebben gesproken. "Ik was zeer verbaasd over wat hij heeft gezegd, want in Spa hebben wij nog met elkaar gesproken. Dat ik dan vervolgens in de media lees dat wij sinds Hongarije niet meer met elkaar hebben gesproken, dan snap ik er helemaal niets meer van. Als Dennis dat heeft gezegd dan zou hij dat wel hebben willen zeggen", aldus Alonso.

Gisteren vertelde Alonso nog dat hij het volgend seizoen bij McLaren zou willen blijven. Gezien de laatste persuitingen tegen Alonso mag daaraan worden getwijfeld, als dat al niet werd gedaan.

De Haan roept vier nieuwelingen op

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, heeft vier nieuwe namen in zijn voorlopige selectie voor Jong Oranje opgenomen: Niels Fleuren (VVV-Venlo), Koen Stam (Excelsior), Geert Arend Roorda (sc Heerenveen) en Stefan Nijland (FC Groningen).

Op 12 oktober speelt Jong Oranje uit tegen Estland in de kwalificatiereeks voor het EK van 2009 in Zweden. Nederland gaat na uitzeges op Macedonië (0-1) en Noorwegen (0-1) aan de leiding in Groep 5 van de EK-kwalificatiereeks. Ryan Donk (AZ) en Erik Pieters (FC Utrecht) ontbreken in de selectie van Jong Oranje omdat zij in de vorige wedstrijd tegen Noorwegen een tweede gele kaart kregen.

Voorlopige selectie Jong Oranje

Doel: Tim Krul (Falkirk), Kenneth Vermeer (Willem II) en Piet Velthuizen (Vitesse)

Verdediging: Jeffrey Altheer (Excelsior), Lorenzo Davids (NEC), Henrico Drost (sc Heerenveen), Jeroen Drost (sc Heerenveen), Niels Fleuren (VVV-Venlo), Jens Janse (Willem II), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Milano Koenders (AZ), Dirk Marcellis (PSV), Koen Stam (Excelsior), Gregory van der Wiel (Ajax) en Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen)

Middenveld: Kemy Agustien (AZ), Ismaïl Aissati (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Mitchell Donald (Ajax), Royston Drenthe (Real Madrid), Dominique Kivuvu (NEC), Kees Luijckx (Excelsior), Geert Arend Roorda (sc Heerenveen) en Evander Sno (Celtic)

Aanval: Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Roy Beerens (sc Heerenveen), Eljero Elia (FC Twente), Leroy George (FC Utrecht), Tim Janssen (NEC), Stefan Nijland (FC Groningen) en Rydell Poepon (Willem II)

Mosley: "Regering moet Silverstone helpen"

Nu de kans steeds groter wordt dat Silverstone van de Formule 1-kalender verdwijnt beginnen ook steeds meer mensen zich te roeren. Max Mosley roept de Engelse regering op geld te steken in het circuit. Voordat de FIA het contract zal verlengen moet het circuit drastisch worden gerenoveerd.

Bernie Ecclestone heeft inmiddels door laten schemeren dat de dagen van Silverstone geteld zijn wegens het uitblijven van aanpassing aan het circuit. FIA-president Max Mosley ziet echter nog een toekomst voor Silverstone. Hij roept de Engelse regering op om geld in het roemruchte circuit te steken.

"De overheid zou moeten helpen, dat kunnen ze ook. Hun taboe om geld te investeren in sport hebben ze overboord gegooid door miljarden te investeren in het binnenhalen van de Olympische Spelen. Dat terwijl de Olympische Spelen niet meer dan één keer in de vijftig jaar in Engeland plaatsvinden, terwijl de Britse Grand Prix een jaarlijks evenement is. Als de race daadwerkelijk van de kalender gehaald gaat worden, moet je met een beschuldigende vinger naar de regering wijzen", aldus Mosley in de Engelse krant The Daily Express.

Man rijdt te hard met rolstoel door Venetië

In het pittoreske Venetië is een 81-jarige rolstoeler staande gehouden omdat hij met een te hoge snelheid door de stad scheurde. Ondanks dat de man de maximumsnelheid slechts met drie kilometer overschreed, wordt de man beboet als hij nog een keer met zijn rolstoel in het Amsterdam van Italië wordt betrapt.

De hoogbejaarde man reed met een duizelingwekkende snelheid van negen kilometer per uur door de stad. Helaas voor de man geldt er sinds twee jaar een snelheidlimiet van zes kilometer per uur voor rolstoelen. Erg triest voor de 81-jarige Italiaan, want de man is nu ernstig in zijn vrijheid beperkt. "Ik voel me net alsof ik huisarrest heb", vindt de wegpiraat.

[DTM] Mercedes niet in hoger beroep

Mercedes heeft besloten dat het niet in beroep gaat tegen de straffen die Mika Hakkinen en Daniel la Rosa afgelopen weekend kregen opgelegd in Barcelona.

Beide coureurs kregen een straf voor hun aandeel in de incidenten met Audi-coureurs Martin Tomczyk en Mattias Ekstrom. Häkkinen verloor zijn punten, moest ¤20.000 betalen en wordt op 14 oktober, tijdens de laatste race, tien plaatsen terug gezet op de grid. Voor La Rosa geldt hetzelfde, al was zijn boete 'slechts' ¤10.000.

Mercedes was het niet eens met de straf. Toch heeft het besloten om het beroep in te trekken omdat het hoger beroep pas na de laatste race van het seizoen zou worden behandeld.

Totti klaar voor Internazionale

Aankomend weekend staat de wedstrijd tussen de nummers één en twee van het afgelopen seizoen op het programma in de Serie A. AS Roma treft dan kampioen Internazionale in het Stadio Olimpico.

Francesco Totti, winnaar van de ESM Gouden Schoen van vorig seizoen, is ook dit seizoen weer op dreef. In de vier wedstrijden die hij speelde wist hij evenzoveel maal het net te vinden. "Inter en Roma zijn de favorieten voor de titel", zegt de Italiaan, die deze week 31 werd. "Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we hebben reeds bewezen dat we ze kunnen verslaan."

Totti doelt hiermee op het feit dat Roma Inter de baas was in de Super Cup, waarin het 1-0 werd voor de Romeinen. Ook in de bekerfinale van het vorige seizoen troffen de twee clubs elkaar, en ook hierin bleek Roma de betere. Over twee wedstrijden bleken de vier Milanese treffers niet opgewassen tegen de zeven goals van Roma.

Ook Zlatan Ibrahimovic kijkt uit naar de topper. De Zweed scoorde tegen Sampdoria (3-0) tweemaal, waardoor hij samen met oud-clubgenoot David Trézéguet van Juventus met zes treffers bovenaan de topschutterslijst staat. "Het is niet zo dat ik essentieel ben voor Inter", meldt de Zweedse spits. "We zijn allemaal sterke voetballers, en als iedereen goed speelt bevordert dat ook mijn spel. De winst tegen Sampdoria was goed voor het zelfvertrouwen. We gaan naar Rome om te winnen."

'Rasmussen gebruikte nieuw soort doping'

Icoon WielrennenDe Franse krant L'Equipe meldt dat Michael Rasmussen tijdens de Ronde van Frankrijk gebruik heeft gemaakt van een nieuw soort epo, het middel Dynepo. Eerder deze week kwam al naar buiten dat Rasmussen drie dopingcontroles gemist had.

De krant baseert zich op bronnen binnen het laboratorium van Châtenay-Malabry. De doping zou zijn aangetroffen in de urine van de Deen. Het gebruik van Dynepo is nog niet strafbaar omdat het een nieuwe vorm van epo betreft. Hierdoor kon de internationale wielerunie de Deen niet schorsen.

Volgens directeur Herman Ram van de Nederlandse Dopingautoriteit is Dynepo een variant op het lichaamseigen epo, dat het uithoudingsvermogen vergroot. "Er zijn misschien wel tientallen varianten, maar het is allemaal epo. Het is ook gewoon traceerbaar en bij mijn weten dus strafbaar."

Rasmussen won in de Tour twee bergetappes en droeg anderhalve week de gele trui. Toen hij op het punt stond de Tour te gaan winnen, haalde toenmalig directeur Theo de Rooij de Deen uit de koers omdat hij had gelogen over zijn verblijfsplaats. "Er wordt nu gesuggereerd dat dat gebeurde vanwege die positieve controle, maar we zijn hierover nooit op de hoogte gebracht", aldus interim-manager van de Rabobank wielerploeg, Van der Aat. We zullen de UCI hier binnenkort naar vragen.

Met dank aan JeMoeder, Joost-mag-het-weten, Woppert voor de submit. Al het Sportnieuws lees je natuurlijk op FOK!sport!

André Hazes jr. in duet met overleden vader

Met dank aan de moderne techniek is het gelukt om Nederlandse artiesten een duet te laten opnemen met de alweer drie jaar geleden overleden André Hazes. Onder anderen René Froger, Gerard Joling, Xander de Buisonjé en Wolter Kroes hebben zo een duet opgenomen met de overleden koning van de smartlap.

Naast de hierboven genoemde artiesten, hebben ook zijn kinderen André en Roxanne een duet met de volkszanger opgenomen. André junior heeft 'samen' met zijn vader 'Bedankt mijn vriend' opgenomen. Dit lied is vandaag op single uitgebracht. Het werd in eerste instantie geschreven door André en arrangeur Jacques Verburgt. Het duo nam het destijds op voor Tim Griek, oud-producer en beste vriend van Hazes, die in 1988 het leven liet bij een ongeluk.

Het is de tweede single van het op twee november uit te komen album 'Samen met André', waarop de eerder genoemde artiesten hun favoriete Hazesklassieker hebben ingezongen en gemixt met het origineel van de te vroeg overleden zanger. Tv-zender RTL4 komt met een docu-soap rond het onstaan van het unieke muziekproject. De eerste aflevering van de serie zal op 25 oktober te zien zijn.


André met het nummer dat hij zong voor zijn oudste zoon

Van Marwijk houdt Lee buiten wedstrijdselectie

Feyenoord doet in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen van dit weekend nog geen beroep op Chun-soo Lee. Volgens trainer Bert van Marwijk is de Zuid-Koreaanse aanvaller, die afgelopen maandag voor het eerst meetrainde, nog niet klaar voor een debuut.

"Ik had verwacht dat hij fitter zou zijn toen hij hier kwam" aldus Van Marwijk. "Lee heeft deze week twee keer een training af moeten breken met kleine blessures. Bovendien vind ik het niet correct om hem nu al voor de leeuwen te gooien, terwijl hij niet helemaal fit is."

Red Bull-rijders blij met resultaten

In de eerste training van de Grand Prix van Japan had het team van Red Bull Racing de snelheid nog niet gevonden, in de middagsessie ging het echter een stuk beter. David Coulthard eindigde als achtste, Mark Webber werd elfde, maar reed exact dezelfde tijd als de nummer tien Robert Kubica.

"Het circuit heeft wat lastige elementen en in de laatste sector is er erg weinig grip. Mijn auto gleed daar dan ook heel erg. Het is behoorlijk uitdagend. Verder heb je nog het lange rechte stuk, maar daar valt niet zoveel over te zeggen. We moeten maar afwachten wat we in de kwalificatie kunnen doen," aldus Coulthard.

Net als de Schot vindt ook Webber het circuit uitdagend. "Het is een behoorlijk technisch circuit met een heel erg lang recht stuk. De tweede sector is indrukwekkend, maar het is moeilijk om je rondje goed af te maken in de laatste sector. Het is een goed nieuw circuit. We gaan de goede richting op met de auto en aan het einde van de tweede sessie wisten we onze rondetijden te verbeteren."

Wenger ziet toekomst Engels voetbal somber in

De trainer van Arsenal, Arséne Wenger, uit zijn zorgen over de toekomst van het Engelse voetbal. Vooral de grote aandacht van de media en opkomst van clubeigenaren werken volgens de Fransman mee aan afbreuk.

"Het Engelse voetbal is zijn ziel aan het verliezen," aldus Wenger tegenover France Football. "De eerste signalen van gevaar zijn al afgegeven. Stadions lopen leeg en radio- en Tv-zenders staan stijf van het voetbal. Natuurlijk moet het zakenleven integreren in sport, maar je moet wel respect blijven hebben voor de waarde van voetbal."

Paintball panzer

Paintball, een zalig manier om al je agressie eens kwijt te raken zonder dat er al te veel gewonden vallen, alleen van dat eeuwige geren wordt je zo moe, is er nou geen manier om en lekker te paintballen zonder dat het zweet je uit alle beschikbare gaten gutst ?

Na enig zoekwerk kwam ik tot het volgende antwoord: ja. Het kost wat maar dan heb je wel je eigen Paintball Panzer en voor 12.000 euro mag je ook nog kiezen uit verschillende kleuren, koopje toch ?

Knieblessure voor Pelle

Nadat eerder spits Ari al wegviel, liep gisteravond diens vervanger bij AZ, Graziano Pelle, een blessure op.

Pelle begon tegen Cambuur Leeuwarden in de basis, maar moest het veld al na twintig minuten verlaten met een knieblessure. "Hij heeft last van zijn knie, maar wat de ernst daar van is kunnen over één of twee dagen pas zeggen", aldus AZ-coach Louis van Gaal. De kans is dus klein dat Pelle aankomende zondag in actie kan komen in de competitiewedstrijd tegen Heracles.

Datum launch BMW voor 2008 bekend

BMW presenteert de Formule 1-bolide van 2008 halverwege januari volgend jaar. Dat is vandaag bekend gemaakt. Op 14 en 15 januari wordt de F1.08, op een nog onbekende plaats, voor het eerst aan het publiek getoond.

De auto voor 2008 zal een doorontwikkeling zijn van het ontwerp van dit jaar. "Ik kan alleen maar hopen dat het een stap voorwaarts is ten opzichte van dit jaar en dat die stap groter is dan die van de concurrentie", aldus Mario Theissen.

Gezin op straat na te luide seks

Een 34-jarige Duitse zal op straat worden gezet. De verhuurder heeft namelijk de huur van Alenka S, moeder van twee kinderen, opgezegd. Niet vanwege een huurachterstand, maar omdat de vrouw met veel geschreeuw de liefde bedrijft.

De vrouw, woonachtig in een klein dorpje in de zuidelijke deelstaat Beieren, kreeg onlangs een brief van de verhuurder met de tekst: "De buren, waaronder ook buurtbewoners die niet direct naast u wonen, hebben geklaagd over regelmatige, ondubbelzinnige, seksueel getinte en luide ordeverstoringen."

De Duitse is slechts drie maanden geleden met haar kinderen van zeven en negen in de woning getrokken. Naast de vrouw en haar kinderen wonen er nog drie gezinnen in het grote huis. De huur van de 135 vierkante meter woning van S. bedraagt 750 euro.

"Het is mogelijk dat het er een keertje wat luidruchtiger aan toeging", bekent Alenka. "Maar niet zo luidruchtig dat men het in het hele huis heeft kunnen horen. Mijn vriend en ik hadden heel normale seks."

Buurvrouw Rosa M. weerlegt de verklaring van S. "Meerdere malen per week ging het er zeer rumoerig aan toe, vaak 's nachts. Aan een ongestoorde nachtrust kwamen we niet meer toe" Ze heeft de luide buurvrouw hier echter nooit op aangesproken, want over het onderwerp 'seks' praat men liever niet.

Ondanks dat Alenka inmiddels zelf al haar biezen heeft gepakt, vecht ze de uitzetting nog wel aan. "De oudjes daar paste het niet hoe ik leef. Ze wilden mij zelfs voorschrijven hoe laat ik de jaloeziën naar beneden deed.

De nieuwe buren van S. hebben totaal geen bezwaar tegen de komst van de luidruchtige vrouw. "Toen onze nieuwe verhuurder van de geruchten hoorde, klopte deze lachend tegen de muur. Deze zijn zeer dik, we hoeven ons dus nergens zorgen over te maken.

Koeman doodziek van blunder

De trainer van PSV, Ronald Koeman, is "doodziek" van de domme blunder die zijn team een plaats in de derde ronde van de KNVB beker kostte.

De KNVB sloot de Eindhovense club gisteren uit van verdere deelname omdat de club de geschorste Manuel da Costa tegen Jong Heerenveen gewoon opstelde. "Het was een grote fout ja en ik was er doodziek van," aldus Koeman die echter niet al te lang stil wil blijven staan bij het gebeurde. "Het is vooral erg dat we nu geen kans meer maken om de dubbel te pakken. Maar dat gevoel kwam pas ná het ongeloof en onbegrip. Hoe pijnlijk ook, zaterdag wacht NAC dus we moeten er nu niet meer over praten. NAC uit is namelijk een lastige wedstrijd".

Shinjingshan namaakpretpark

Dat Chinezen graag dingen namaken dat is een bekend feit, maar met hun nieuwste pretpark (wat nog steeds in aanbouw is) zijn ze wel erg brutaal, zo heeft het park een fraaie immitatie van het kasteel van Sneeuwwitje en lopen er allerlei nep figuren rond. Nep Micky Mouses, nep Shreks en namaak Roger Rabbit's. Ze hebben in ieder geval hun best gedaan, maar of o.a. Disney blij is met dit namaakgedrag ? 

Räikkönen verwacht zware race

Kimi Räikkönen verwacht komende zondag een zware strijd op de Fuji Speedway, waar voor het eerst in dertig jaar de Grand Prix van Japan wordt gehouden.

De Fin staat derde in de stand om de wereldtitel in de Formule 1, met 84 punten. Lewis Hamilton leidt met 97 punten, op twee punten gevolgd door Fernando Alonso.

Räikkönen reed in de ochtendtraining de snelste tijd, maar kwam in de middag niet verder dan de vijfde tijd. "Ik had een goede ochtendtraining en wat problemen in de middag. Het is erg moeilijk om een goede afstelling te vinden op dit circuit. Vooral het laatste deel van de baan is heel lastig. In de tweede training hebben we een andere afstelling geprobeerd, maar die zorgde niet voor de verwachte resultaten. Het is nog te vroeg om te bepalen hoe we er precies voor staan ten opzichte van onze rivalen, maar ik verwacht in elk geval een zeer spannend gevecht.”

80 Nederlandse militairen extra naar Uruzgan

Icoon OorlogNederland stuurt tachtig extra militairen naar Uruzgan. Het kabinet heeft dat vandaag besloten, zo heeft vicepremier Wouter Bos vanmiddag bekendgemaakt. De twee pelotons vertrekken binnen enkele dagen en worden ingezet in de regio Deh Rawod, waar de kleinste Nederlandse basis ligt.

Aanleiding is de toenemende onrust. De laatste weken is rond Deh Rawod flink gevochten tegen de Taliban. Vorige week kwam de Nederlandse soldaat Tim Hoogland bij een vuurgevecht om het leven.

Steeds meer radicaal-islamitische opstandelingen trekken naar dit deel van Uruzgan, onder meer vanwege de voortdurende strijd in de aangrenzende provincie Helmand. Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn zei aan het begin van deze week al dat de NAVO versterkingen overwoog. Daarbij sloot hij niet uit dat de extra troepen uit Nederland zouden komen.

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) meldde in een brief aan de Tweede Kamer al dat er twee pelotons paraat werden gehouden voor onmiddellijk vertrek naar Afghanistan. De minister is nu in Portugal, maar heeft vandaag vlak voor zijn vertrek nog ingestemd met het zenden van de extra Nederlanders, meldde zijn woordvoerder.

Van Gaal: "Zege Cambuur niet onverdiend"

Vorig seizoen wedde AZ tot op het laatst op drie paarden, gisteravond moest het al afscheid nemen van het perspectief op een Treble. Cambuur Leeuwarden stuntte met een 1-0 overwinning in de KNVB-beker.

De trainer van de Alkmaarders, Louis van Gaal, toonde zich een sportief verliezer. "We wisten vooraf dat Cambuur geen gemakkelijke tegenstander zou zijn. Ze hielden de ruimtes klein en daar konden we niet goed mee overweg. We hebben weinig kansen gehad," aldus Van Gaal die constateerde dat veel van zijn spelers uit vorm zijn. "We zijn niet in goeden doen. Dit is heel vervelend, maar de zege van Cambuur is niet onverdiend."

Rasmussen gebruikte nieuw soort doping

De Franse krant L'Equipe meldt dat Michael Rasmussen tijdens de Ronde van Frankrijk gebruik heeft gemaakt van een nieuw soort epo, het middel Dynepo.

De krant baseert zich op bronnen binnen het laboratorium van Châtenay-Malabry. De doping zou zijn aangetroffen in de urine van de Deen. Het gebruik van Dynepo is nog niet strafbaar omdat het een nieuwe vorm van epo betreft. Hierdoor kon de internationale wielerunie de Deen niet schorsen.

L'Equipe vermoedt dat de testresultanten door de UCI zijn doorgespeeld naar de Raboploeg, die daarop besloten om Rasmussen uit de Tour te halen.

Het Franse antidopingbureau AFLD bevestigde vandaag de positieve test. Interimdirecteur Henri van der Aat van de Rabobankploeg heeft gezegd dat de ploeg tot op heden niet op de hoogte is gebracht.

Clinton eist verwijdering foto uit restaurant

De oud-president van de Verenigde Staten, Bill Clinton, staat tegenwoordig bekend als een heuse wereldverbeteraar. Toch hoeft een horeca-ondernemer uit New York niet op enige genade van Clinton te rekenen.

Clintons advocaten hebben de restauranthouder namelijk gesommeerd een foto van de uitbater zelf en Clintons dochter Chelsea uit de tent te verwijderen. Doet de beste man dit niet, dan volgen er juridische stappen.

De foto van de restaurateur Nino Selimaj en Chelsea Clinton siert al zo'n vijf jaar het raam van restaurant Osso Buco. Halverwege deze maand viel er echter een een brief van het advocatenkantoor van Clinton bij Selimaj op de deurmat, met de tekst: "We vragen u onmiddellijk die foto te verwijderen en elke andere waarop mejuffrouw Clinton staat. We behouden ons het recht voor en houden elke optie open voor optreden onzerzijds als u weigert mee te werken."

De kleine ondernemer is desondanks niet van plan naar de pijpen van Clinton te dansen. Het juridisch schrijven hangt dan ook broederlijk naast de foto achter het raam van Osso Buco. Selimaj weet trouwens niet of Chelsea Clinton zelf ook de foto het liefst zou willen verscheuren. "Als ze hem niet mooi vindt, zou ik graag een nieuwe foto nemen."

Ondanks de dreigementen van Clinton aan zijn adres, is de horeca-ondernemer niet van plan zijn mening over de Clintons bij te stellen. "Chelsea is als mijn eigen dochter. President Clinton is nog steeds mijn favoriete president. Ik ben Republikein, maar zal erover denken om op Hillary Clinton te stemmen."


Zou Clinton wel op de hoogte zijn van dit spotje?

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Platini: "Wedstrijd staken bij racisme"

Michel Platini, voorzitter van de Europese voetbalbond (UEFA), wil het racistische gedrag van supporters binnen de stadions nog harder aan gaan pakken. Dit maakte hij tijdens een bijeenkomst van de UEFA bekend.

Platini is namelijk van plan om een zero tolerance-beleid te gaan voeren, aangaande het geweld en racisme op de tribunes in de Europese stadions. Zo zouden scheidsrechters een wedstrijd, na overleg met een waarnemer van de UEFA, mogen staken. "Sommige dingen zijn van essentieel belang. Een voetbalwedstrijd is belangrijk, maar er is gedrag dat we niet kunnen tolereren in de stadions", verklaarde de Fransman.

FK Zeta uit Montenegro is hier een voorbeeld van. De club kreeg eerder deze week een boete opgelegd naar aanleiding van racistische spreekkoren richting Jean-Claude Darcheville en DaMarcus Beasley. Het directe gevolg hiervan is dat de ploeg een bedrag van 30.000 euro moet betalen.

Enemy Territory: Quake Wars krijgt nu al een patch

Enemy Territory: Quake Wars is pas één dag uit en heeft nu al een patch gekregen. De v1.1 update is relatief klein en zal volgens de ontwikkelaar je speelervaring verbeteren. De patch zal gewoon via de auto-updater verkrijgbaar zijn alhoewel er download mirrors zijn voor in het geval dat.

De volgende punten worden verbeterd in de patch.

- Updated Linux client compatibility
- Fixed performance drop of soft particles on some graphics cards
- Removed XP award for destroying newly spawned vehicles (spawn camping)
- Improved bot control of the GDF Titan Tank
- Fixed dedicated LAN server administrators reverting to default group on map change
- Fixed players occasionally not being able to change the mission they are on
- Server Launcher now clears the map rotation when changing game mode
- Fixed localized clients reverting to unlocalized if player starts a lite server on the same PC
- Fixed image pure check (anti-cheating) erroneously failing for MegaTextures

Geen profielwijziging middelbaar onderwijs

Icoon Onderwijs Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs legt een advies over de wijziging van profielen in het middelbaar onderwijs naast zich neer. Het advies stelde dat havo en vwo slechts twee profielen moesten krijgen: maatschappij en natuur.

Universiteiten en de HBO-raad zijn teleurgesteld. Voorzitter Sijbolt Noorda van de universiteitenvereniging VSNU vindt het onbegrijpelijk. "Het is een heel serieus advies, dat bevorderlijk is voor de aansluiting op het hoger onderwijs. Dat kun je niet zomaar terzijde schuiven". Ook de HBO-raad snapt het niet. Zo zouden de nieuwe profielen een hoger niveau wiskunde, Engels en Nederlands vereisen."Natuurlijk kan ze dit plan afwijzen, maar dan moet ze wel een alternatief bieden", aldus een woordvoerder van de raad.

De Algemene Onderwijsbond steunt Van Bijsterveldt wel. De bond stelt dat nieuwe wijzigingen het systeem alleen maar complexer maken. Docenten zouden niet weer nieuwe veranderingen willen.

Bakkal terug in selectie PSV

Otman Bakkal keert weer terug in de selectie van PSV. De middenvelder is door trainer Ronald Koeman in de groep opgenomen voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Deze wedstrijd staat voor zaterdag op het programma.

Bakkal is weer helemaal hersteld van een blessure aan zijn knie. De terugkeer van de middenvelder heeft overigens gevolgen voor Género Zeefuik. Hij mag komend weekend de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

Ratchet krijgt gouden vacht en Clank een demo

Goed nieuws voor PlayStation 3 bezitters want Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction is klaar. Het spel is gold gegaan, wat betekent dat het klaar is om op grote schaal gedrukt te worden. Het spel zal 30 oktober in de winkels liggen, een weekje later dan gepland. Insomniac zegt dat ze deze week nodig hadden om alles op Blu-Ray te krijgen "while leaving some room to fit Captain Qwark's massive ego".

Tevens kan iedereen met een PlayStation 3 binnenkort gaan genieten van een demo. Dit zal een geoptimaliseerde versie zijn van de E3 demo waarin je door een groot Metropolis mag gaan knallen. De demo kun je uit gaan proberen op 11 oktober.

Vooronderzoek naar zaak-Amrabat/Lurling

De aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft een vooronderzoek gestart naar aanleiding van de bedreigingen richten Anthony Lurling. Op 21 september zou de speler van NAC Breda namelijk zijn bedreigd door Nordin Amrabat van VVV-Venlo.

Na afloop van het duel tussen NAC Breda en VVV-Venlo zou Amrabat, samen met een paar vrienden, Lurling hebben opgewacht. Bij deze confrontatie liep de aanvaller geen verwondingen op, maar was emotioneel gebroken. Een aantal stewards van de Limburgse club hebben de speler uiteindelijk moeten kalmeren.

De aanklager heeft Lurling en Amrabat gevraagd voor 1 oktober een verklaring in te dienen. Daarna zullen er wellicht verdere stappen worden ondernomen.

Internet dodelijk voor moppentappers

De moderne techniek lijkt wel een einde te willen maken aan alles wat leuk is. De liefde bedrijven kan straks misschien uitsluitend nog met robots, nu blijkt het ook het internet een einde te maken aan de edele kunst van het moppentappen. Een Brits onderzoek heeft dit aangetoond.

Het onderzoek, gehouden door het Britse blad Loaded Magazine, toont aan dat een gemiddelde Brit zich nog maar twee moppen kan herinneren en deze telkens weer doorvertelt. Deze moppen heeft de Brit dan vaak ook weer van het web geplukt. Driekwart van de deelnemers bekent zelfs dat ze wekelijks een uur van de baas zijn tijd gebruikt om grappige mails te lezen en deze weer door te sturen. Slecht vijf procent is waarschijnlijk zo humorloos dat deze nooit een humoristische e-mail ontvangt. Vier op de tien ondervraagden geeft toe dat hij of zij een repertoire van slechts twee moppen heeft en deze tot in den treure doorvertelt.

"Het is makkelijker om op een knopje te drukken om een hele trits moppen door te sturen dan om deze moppen één voor één te vertellen", vindt Martin Daubney, redacteur bij Loaded Magazine. "Vandaag de dag hoor je sneller 'Zag je dat op YouTube?' dan 'Lopen een Engelsman, een Fransman en een Belg een kroeg binnen.....'"


De Mini Moppentrommel bestaat helaas ook niet meer

Met dank aan pestertje voor de submit.

Hincapie verhuist naar T-Mobile

George Hincapie rijdt vanaf volgend seizoen voor T-Mobile Team. De Amerikaan is afkomstig van Discovery Channel PCT. Dit laatstgenoemde team houdt er na het huidige seizoen namelijk mee op.

Ook Bradley Wiggins zal volgend seizoen voor T-Mobile actief zijn. Naast het eerdergenoemde tweetal werden vrijdag nog een aantal nieuwe wielrenners gepresenteerd, namelijk Edvald Boasson Hagen uit Noorwegen, Vicente Reynes uit Spanje en Kanstantsin Sioetsoe uit Wit-Rusland.

Dildo kunst

Met regelmaat denk ik dat alles al wel een keer gedaan is op internet maar met nog grotere regelmaat wordt ik met de neus op de feiten gedrukt dat ik volkomen ongelijk heb. Zo ook deze keer, zou jij er aan gedacht hebben om een pagina te maken over Dildo's in de kunst ?

En dat niet alleen, je kunt ook genieten van allerlei optische illusie met dildo's. Mischien een leuk idee om op school te gebruiken iets zegt mij dat je gelijk de aandacht van de leerlingen hebt.

PSV kreeg drie herinneringen

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft PSV drie keer laten weten dat Manuel da Costa geschorst was voor deelname aan wedstrijden uit de KNVB beker. De Eindhovenaren stelden hem woensdag voor het duel tegen Jong SC Heerenveen toch op, waarna de ploeg werd uitgesloten.

Vorig seizoen ontving Da Costa tijdens de bekerwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en NAC Breda een gele kaart. Dit betekende dat de verdediger een automatische schorsing van één wedstrijd kreeg opgelegd. Kort na het treffen met de Bredase ploeg werden de Eindhovenaren al aan de uitsluiting van de Portugees herinnerd. Voor aanvang van het nieuwe seizoen volgde de tweede en afgelopen maandag werd een derde herinnering verzonden.

Jan Reker, algemeen directeur van PSV, wilde het volgende over de kwestie kwijt: "Het bericht is niet bij Ronald Koeman terechtgekomen. Omdat er blijkbaar vanuit werd gegaan dat de schorsing al lang en breed bekend was."

[WK] Bettini start zondag

Paolo Bettin zal aanstaande zondag toch aan de start verschijnen van de wegrace tijdens het WK wielrennen in Stuttgart. Een rechter van de Duitse stad heeft dit vrijdag laten weten.

De organisatie van het wereldkampioenschap wilde voorkomen dat Bettini kon starten. De aanleiding hiervoor was het feit dat de Italiaanse renner de verklaring van goed gedrag, die de internationale wielrenunie (UCI) naar aanleiding van de dopingschandalen in het leven riep, niet wilde tekenen. Toch hebben de organisatoren zich neergelegd bij het oordeel van de rechter.

"We houden ook na deze beslissing vast aan onze wens dat de UCI de op 26 juli 2007 overeengekomen anti-dopingregels naleeft", liet de burgemeester van Stuttgart, Wolfgang Schuster, in een reactie weten. "De vraag of Paolo Bettini hier mag starten is ook geen juridische maar heeft alles te maken met de geloofwaardigheid van de wielersport. De UCI moet zelf weten welk signaal ze met de start van Bettini, die steeds maar weigert de verklaring te ondertekenen, wil afgeven. Een teken van een nieuwe start is het in ieder geval niet."

De Duitse tv-zender ZDF heeft vrijdag overigens besloten om de wedstrijd van zondag toch uit te zenden. Eerder liet de omroep namelijk weten dat de race genegeerd zou worden als Bettini mee mocht doen.

Mysterieus signaal uit ruimte ontvangen

ZonnestelselRadioastronomen uit de Verenigde Staten en Australië hebben een mysterieus radiosignaal opgevangen uit het universum, zo meldt de site Astroversum.nl. Een grote radiotelescoop in Australië ontving enkele dagen geleden een signaal dat enorm energierijk was, maar toch afkomstig was van een object dat zich minstens op drie miljard lichtjaar van ons zonnestelsel bevindt.

Mogelijk is het krachtige signaal afkomstig van het verdampen van relatief kleine zwarte gaten die vlak na de oerknal zijn ontstaan. Ook wordt gedacht aan een botsing van twee neutronensterren, een spectaculair verschijnsel dat nog nooit is waargenomen door kosmologen.

Astroversum citeert de Amerikaanse student David Narkevic die met de radiotelescoop naar periodieke signalen van pulsars zocht. ''Ineens verscheen er op het scherm een krachtig signaal. Mijn eerste reactie was: wat is dit nou weer in vredesnaam?'' Indien dit soort uitbarstingen vaker voorkomen - en geregistreerd worden - zouden astronomen in staat zijn om rimpelingen in de ruimtetijd te ontdekken, die kunnen ontstaan als twee neutronensterren fuseren. Dit verschijnsel werd door Einstein in zijn revaliteitstheorie ook voorspeld.

IJshockeyer Robinson (26) overleden

Darcy Robinson, ijshockeyer van de Italiaanse ploeg Asiago HC, is donderdagavond na een hartstilstand overleden. Dit gebeurde tijdens een wedstrijd in de topliga. De Canadees werd slechts 26 jaar.

Een aantal dagen geleden had Robinson een medische keuring goed doorstaan. De Italiaanse schaatssportfederatie heeft inmiddels laten weten dat alle duels in de nationale ijshockeycompetitie niet doorgaan.

Federer niet op Japan Open

Roger Federer is de grote afwezige tijdens de Japan Open. Dit toernooi wordt in Tokyo gehouden en gaat maandag van start. De Zwitser liet vrijdag weten dat fysieke ongemakken hem parten spelen.

Federer volgt hiermee het advies van zijn dokter op. Deze adviseerde hem namelijk om tien dagen rust te nemen. Mocht hij dit niet doen, dan zou de kans op een eventuele blessure groeien. "Ik ben zo teleurgesteld dat ik heb moeten afzeggen voor de Japan Open", liet Federer in een reactie weten. vorig jaar won de Zwitser in de finale van dit toernooi van Tim Henman.

De organisatoren van de Japan Open hebben David Ferrer uit Spanje en Richard Gasquet uit Frankrijk aan het deelnemersveld toegevoegd. Bij het damestoernooi zal Venus Williams acte de présence geven.

Staatsinrichting voor beginners, FOK! style

Icoon InternetDat FOK! mensen nader tot elkaar brengt is geen nieuws. Naast de discussies op onder andere de Frontpage en het Forum hebben FOK!ers elkaar bijvoorbeeld ook gevonden in het FOK! Whatpulse team, dat binnen de kortste keren de vijfde plaats wist te bereiken. Enige tijd geleden verenigden FOK!ers zich in het Cybernations team.

Cyber Nations is een (gratis) online spel waarbij je de baas bent over je zelf gecreëerde land. Kies je ideale staatsvorm en religie, handel met andere landen en bouw je land uit tot een machtig rijk. Ben je vredelievend, maak dan van je land een paradijs voor bankiers en arbeider. Hou je van wat spanning, zorg dan dat je land onoverwinnelijk wordt op militair gebied en val andere landen aan.

Om je land te beschermen tegen aanvallen van andere landen, is het verstandig om bij een alliantie te gaan. Een van die allianties is de FOK!-alliantie. Op dit moment bestaat deze groep uit 331 landen en is het een van de snelst groeiende allianties binnen Cyber Nations. Hoe groter de alliantie wordt, hoe sterker je staat als groep en hoe meer je te zeggen krijgt binnen Cyber Nations. Daarnaast kunnen andere landen binnen FOK! je helpen door geld aan je te geven of tips te geven over het spel. Het lid worden van zo'n alliantie heeft dus nogal wat voordelen.

Je kunt Cyber Nations op verschillende niveaus spelen. Heb je weinig tijd, dan ben je met 2 minuten per dag al klaar. Wil je er wat meer tijd in steken, dan kun je binnen de FOK!-alliantie een functie krijgen en je bv als diplomaat gaan bezighouden met de banden met andere allianties.

Hoe kun je je opgeven voor Cyber Nations en kun je je bij de FOK!-alliantie aanmelden?
1. Creëer HIER je land. Zet je teamkleur op oranje.
2. Aanmelden bij de FOK!-alliantie doe je zo: Edit my nation -> Alliance affiliation -> Specify other -> FOK
3. Registreer je op het forum van de FOK!-alliantie: LINK

Heb je nog vragen, dan kun je ook altijd terecht op het forum van FOK! zelf: LINK

[MLB]Standen per 28-09-2007

Met nog vier dagen te gaan met reguliere wedstrijden zijn er pas vier teams geplaatst voor de play-offs waarvan er twee divisie kampioen zijn geworden.
American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
z-Boston Red Sox9465.591-49-2945-36854648Lost 14-6
z-New York Yankees9267.579252-2940-38938753Won 27-3
Toronto Blue Jays8178.5091347-3134-47738684Lost 17-3
Baltimore Orioles6891.4282634-4434-47732838Won 14-6
Tampa Bay Devil Rays6594.4092937-4428-50767929Lost 23-7

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
x-Cleveland Indians9465.591-52-2942-36799695Lost 27-3
Detroit Tigers8772.547745-3642-36870786Won 25-5
Minnesota Twins7881.4911641-4037-41709712Won 16-4
Chicago White Sox7089.4402436-4234-47682822Won 26-4
Kansas City Royals6891.4282634-4434-47697766Lost 24-6

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
x-Los Angeles Angels of Anaheim9267.579-54-2738-40815726Lost 35-5
Seattle Mariners8574.535746-3239-42779806Won 26-4
Texas Rangers7584.4721747-3428-50809829Won 45-5
Oakland Athletics7584.4721739-3936-45736751Lost 32-8

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Philadelphia Phillies8772.547-45-3342-39878816Won 27-3
New York Mets8772.547-40-3847-34786735Lost 44-6
Atlanta Braves8376.522444-3739-39801725Lost 27-3
Washington Nationals7287.4531540-4132-46668769Won 46-4
Florida Marlins6990.4341836-4533-45775873Won 34-6

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Chicago Cubs8376.522-44-3739-39738682Lost 36-4
Milwaukee Brewers8178.509249-2932-49783761Lost 24-6
St. Louis Cardinals7584.472843-3832-46706820Won 25-5
Houston Astros7188.4471240-3831-50715804Won 36-4
Cincinnati Reds7188.4471238-4033-48775839Lost 53-7
Pittsburgh Pirates6891.4281537-4131-50715827Lost 12-8

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Arizona Diamondbacks8970.560-50-3139-39704715Won 16-4
San Diego Padres8871.553147-3441-37718639Won 36-4
Colorado Rockies8772.547248-3039-42834742Won 1110-0
Los Angeles Dodgers8079.503941-3739-42719708Lost 31-9
San Francisco Giants7089.4401939-4231-47664704Lost 24-6

x= Divisie gewonnen; y= Wild Card gewonnen; z= play-offs bereikt; *= beste league

'Westen moet vleesbelasting invoeren'

Een belasting op vleesproducten in Westerse landen is de beste manier om de effecten van de veehouderij op het milieu aan te pakken. De productie van vlees heeft grote gevolgen voor het klimaat en de verscheidenheid aan planten en dieren.

Hierop wijzen deskundigen in het vandaag verschenen Tijdschrift Milieu. Zij vinden het niet meer dan logisch dat ook in dit geval de vervuiler betaalt.

Eerder deze week werd bekend dat het mogelijk is om in Nederland een heffing op vlees in te voeren, maar dat dit wel leidt tot administratieve rompslomp. Het Centraal Planbureau kwam tot die slotsom bij de doorrekening van het burgerinitiatief 'Stop fout vlees', het eerste burgerinitiatief dat de Tweede Kamer gaat behandelen.

Interactief tafeltje

Een salontafeltje is meestal het toppunt van saaiheid, wat glas, hout en metaal en dan heb je het wel gehad. Behalve als je een echte nerd bent natuurlijk dan maak je een koffietafel met ledjes die reageren op bewegingen boven het tafeltje.

Zelf namaken ? dat kan, enige vereiste een stevige zak met dollars en een beetje handigheid met snoertjes is waarschijnlijk ook nooit weg. 

Ruim 8 jaar voor Vlaamse 'Kleine Piraat'

De 18-jarige serieaanrander Jamal El Khaoui, die op 7 maart bij onze zuiderburen ontsnapte en in april in Tilburg werd aangehouden, is door een Belgische rechter veroordeeld tot in totaal 8,5 jaar celstraf. De jongeman werd schuldig bevonden aan een serie zedenfeiten, diefstallen, en drugshandel. Naast die 8,5 jaar wordt hij voor 5 jaar ter beschikking van de regering gesteld.

Ondanks dat El Khaoui, bijgenaamd 'de Kleine Piraat', de feiten pleegde toen hij minderjarig was, kreeg hij toch een forse straf. De rechter oordeelde dat zijn jonge leeftijd niet als een verzachtende omstandigheid geldt, omdat Jamal in het verleden voldoende kansen kreeg maar ze niet greep. ''Een langdurige gevangenisstraf, gekoppeld aan de terbeschikkingstelling van de regering, lijkt de rechtbank de enige garantie op bescherming van de maatschappij.''

De jongeman bekende onder meer dat hij in 2006 in de omgeving van het Antwerpse Sportpaleis meerdere vrouwen beroofde en probeerde te verkrachten. Hij moet zijn slachtoffers een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro betalen en de Belgische Staat 5.500 euro wegens drugsdealen.

Derde uitbreiding Warhammer 40.000 in de maak

Onder de naam Soulstorm zal een derde uitbreiding van Warhammer 40.000 Dawn of War op de markt komen. Hierin zullen twee nieuwe rassen speelbaar zijn, waaronder sowieso de Dark Eldar. Aan de al speelbare rassen zullen units worden toegevoegd, onder andere vliegende. De multiplayer-modus zal daarnaast worden versterkt met een medaillesysteem.

Deze meest recente uitbreiding is een stand-alone versie en kan dus zonder het officiele Warhammer spel gespeeld worden. In het voorjaar van 2008 zal hij in de winkels verschijnen.



[A1GP] Coureurs Zandvoort

Komend weekend is de openingsrace van het derde seizoen A1GP. Voor de tweede keer zal de klasse het circuit van Zandvoort aandoen. Hieronder vind je de lijst met de coureurs die in actie zullen komen.

TeamCoureur
AustraliëIan Dyk
BraziliëSerio Jimenez
CanadaJames Hinchecliffe
ChinaCongfu Cheng
DuitslandChristian Vietoris
FrankrijkLoic Duval
Groot BrittanniëOliver Jarvis
IerlandRalph Firman
IndiaNarain Kathikeyan
IndonesiëSatrio Hermanto
ItaliëEnrico Toccacelo
LibanonChris Alajajian
MaleisiëAlex Yoong
MexicoSalvador Duran
NederlandJeroen Bleekemolen
Nieuw-ZeelandJonny Reid
PakistanAdam Khan
PortugalJoao Urbano
TsjechiëErik Janis
Verenigde StatenBuddy Rice
Zuid-AfrikaAdrian Zaugg
ZwitserlandNeel Jani

Raadslid CU weg om lesbische relatie

Monique HegerMonique Heger, het enige raadslid van de ChristenUnie (CU) in Wageningen, heeft gisteren haar ontslag aangeboden aan burgemeester Geert van Rumund. Heger nam haar besluit omdat zij een lesbische relatie is aangegaan en daar heeft een deel van haar partij moeite mee.

Heger heeft, nadat zij aan de relatie was begonnen, de meningen gepeild van haar steunfractieleden en het bestuur van de ChristenUnie. Toen bleek dat een aantal collega's haar homoseksuele relatie niet zag zitten, concludeerde de politica dat zij onvoldoende draagvlak had. Ze heeft zelf besloten haar ontslag in te dienen, zegt zij in een verklaring.

Monique Heger nam in 2006 het lijsttrekkerschap van de CU in Wageningen op zich, toen voorman Jaap Lammers onverwacht overleed. Heger vindt het jammer dat zij haar ontslag moest indienen, maar meent dat het niet anders kon. ''Ik heb wel begrip voor het standpunt van sommigen. Uiteindelijk zit ik niet in de raad voor mijzelf, maar voor de politieke standpunten van de ChristenUnie.'' De partij is ronduit tegen homohuwelijken.

'Regeling gezinshereniging fors misbruikt'

De Telegraaf publiceert morgen een voorpublicatie van het boek 'De Immigratieramp', dat maandag wordt gepresenteerd. Het boek beschrijft dat er in het verleden op grote schaal misbruik is gemaakt van de gezinshereniging.

De schrijver van 'De Immigratieramp' is Sietse Fritsma, voormalig medeweker van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND). Hij citeert uit geheime IND-dossiers. Fritsma is nu Kamerlid namens de Partij voor de Vrijheid (PVV). Hij zegt zich bij Wilders te hebben aangesloten vanwege de chaos die hij bij de IND aantrof.

Acht partners
Fritsma verhaalt, op basis van geheime dossiers, van Marokkanen en Turken die tussen 1977 en 2006 in het kader van de gezinshereniging meer dan acht 'partners' naar Nederland hebben gehaald, meestal uit hetzelfde dorp. Als een partner na drie jaar recht had op een verblijfsvergunning werd de relatie verbroken en vervolgens haalde ex-vrouw en de man weer een nieuwe 'partner'.

Ook beschrijft hij dat Nederland in de loop der jaren duizenden criminele vreemdelingen een verblijfsvergunning heeft verstrekt, ook in het kader van de gezinshereniging.

Met dank aan Walter_Sobchak voor de submit.

Defensie: Gedragscode contact thuisfront

Icoon BinnenlandsDefensie werkt aan een gedragscode voor militairen op missie die contact hebben met het thuisfront. De code moet voorkomen dat militairen operationele informatie prijsgeven of het thuisfront te veel opzadelen met heftige kwesties.

Staatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie) heeft dat deze week tijdens een zogeheten thuisfrontdag meegedeeld. Een woordvoerder van het ministerie zei vanochtend dat de impact van snelle berichtgeving - via email en msn - groot kan zijn bij het thuisfront. Daarnaast merkt Defensie dat soms operationele informatie naar buiten gebracht wordt, wat voor de militairen in het gebied zelf gevaar kan opleveren.

De woordvoerder ontkent dat de gedetailleerde mail die afgelopen week via de media naar buiten kwam over het sneuvelen van soldaat Tim Hoogland in Uruzgan de aanleiding is voor de restrictie.

De nadruk van de code moet liggen op de ervaringen die militairen bij hun familie en vrienden neerleggen. ''Militairen praten onderling meteen over wat ze hebben meegemaakt. Maar thuis achter je laptop, zit je met dat verhaal opgescheept'', zei de woordvoerder.

Militairen die nu in Afghanistan zitten, moeten zich hier meer bewust van worden. Defensie blijft contact met de achterblijvers overigens sterk aanmoedigen.

Hoe de code eruit gaat zien is nog niet duidelijk. De Commandant der Strijdkrachten overlegt over een actieplan.

'Wilders overschreeuwt zichzelf'

Volgens onderzoeker Martijn de Koning van de Radboud Universiteit in Nijmegen maakt PVV-leider Geert Wilders met zijn steeds hardere opmerkingen over de islam nauwelijks nog indruk onder Nederlandse moslims en verliest hij ook zijn rol in het debat over de islam. Gisteren nog vergeleek Wilders in een opiniestuk, dat hij samen schreef met PvdA-raadslid Ehsan Jami, de islamitische profeet Mohammed met Adolf Hitler.

De wetenschapper, die ook verbonden is aan het Islam Institute in Leiden, zegt dat de gemiddelde moslim zich helemaal niet bezig houdt met Wilders. Ook vanuit de Tweede Kamer werd er gisteren niet gereageerd op Wilders' nieuwste aanval op de islam. Daar waar dat in het verleden nog wel gebeurde.

Alleen de PvdA nam afstand van het opiniestuk. PvdA-voorzitter Ruud Koole noemde de vergelijking tussen Adolf Hitler en de profeet Mohammed ''onzinnig en ongepast.'' Ook is Koole het oneens met de bewering van Jami en Wilders dat de islam als godsdienst uit is op moorden en het toepassen van geweld. Wel is hij het met Jami eens dat geweld in naam van de islam moet worden veroordeeld.

De PvdA-voorzitter benadrukt dat Jami het opiniestuk op persoonlijke titel heeft geschreven en niet namens de sociaal-democraten. Overigens heeft Jami volgens Koole het volste recht over ''elk onderwerp met wie dan ook'' te publiceren.

Randje
De Nederlandse Moslimraad stelde gisteren wél dat Wilders met zijn constante kritiek niet de extremistische, maar de gematigde, vredelievende moslim over het randje duwt.

Een rondgang van het AD onder moslims leverde echter weinig boze reacties op. Dat verbaast onderzoeker De Koning niets: ''We moeten niet doen alsof er bij elke uitspraak van Geert Wilders weer tien moslims radicaliseren.'' Hij noemt ook de stelling van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra daarover ''niet handig''. Volgens De Koning suggereert Joustra daarmee dat moslims op het punt van exploderen staan, terwijl hun houding eerder apathisch is.

Volgens De Koning is er sprake van gewenning. Daarnaast zijn mensen alle discussie moe. Doodsbedreigingen aan het adres van Wilders komt hij dan ook al lang niet meer tegen op internet. Toen het Kamerlid onlangs een koranverbod bepleitte, waren de reacties eerder spottend.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Belgische (10) moeder geworden

Icoon MedischBij onze zuiderburen is vorig jaar een 10-jarig meisje uit Charleroi bevallen van een gezonde baby. Het nieuws werd pas gisteren bekend in de media. De vader was een schoolvriendje van 13 jaar.

Niemand was opgevallen dat het meisje zwanger was. ''Het kind was bij mij op consultatie gekomen omdat ze last had van onverklaarbare buikpijn. Ze was ook dikker geworden. Haar moeder had haar zelfs een tijdlang op dieet gezet, maar dat had niets uitgehaald. Toen we haar onderzochten, bleek ze negen maanden zwanger te zijn. Het kind droeg een volgroeide baby in haar buik'', aldus een arts in de Belgische media.

Wat de behandelend dokter nog het meest verbaasde, was dat het meisje er ook echt als een kind van tien jaar uitzag. ''Sommige meisjes zien er op die leeftijd al uit als een puber van vijftien, zestien jaar. Maar dit meisje niet.'' De bevalling, die geheim werd gehouden, verliep zonder problemen. De moeder van het meisje, die meteen oma werd, heeft zich onmiddellijk over het kind ontfermd en gezegd dat ze het zou opvoeden als haar eigen kind.

Gisteren veroorzaakte een bericht uit een medische weekblad bij onze zuiderburen voor opschudding. Daaruit bleek dat vorig jaar 57 Belgische kinderen van 10 jaar een anticonceptiepil voorgeschreven kregen. Sommigen om medische redenen, enkelen ook echt als voorbehoedsmiddel.

Met dank aan Eisbaer voor de submit.

Een op de vijf raadsleden verzwijgt uitkering

Icoon PolitiekEen op de vijf gemeenteraadsleden die een uitkering voor werkloosheid of arbeidsongeschiktheid ontvangen, geeft vergoedingen voor politiek werk niet (correct) op bij uitkeringsinstantie UWV.

Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek onder 10.047 raadsleden tussen tussen juni 2006 en april dit jaar. In totaal bleken 195 van 1012 raadsleden met een uitkering hun vergoedingen niet op te geven.

Het UWV heeft aan hen bij elkaar ruim 300.000 euro te veel aan uitkering betaald. Het te veel betaalde geld is teruggevorderd en 85 mensen hebben een boete gekregen. Tegen negen raadsleden is proces-verbaal opgemaakt en de rest heeft een waarschuwing gekregen.

Zelda Remix

Ik zal iets toegeven ik ben een klein beetje een Nintendo fanboy en ik wordt echt helemaal vrolijk van dit deuntje, iemand heeft een geweldige remix gemaakt van Zelda Lost Woods. het begint met een fluitspelletje uit de game en daarna begint het liedje, een aanstekelijk deuntje wat je geheid de rest van de dag niet meer uit je kop krijgt. Graag gedaan wat dat betreft...

Met dank aan Flaccid voor de submit

[ZWA]

Lachen om de holocaust, spotten met de dood. Grappen over uitgehongerde negertjes die bedelen om een stukje brood.

De dag na de dood de dochter van hazes een vlieger aanbieden, de songtext van ' who wants to live forever'  van quuen posten als beatrix overlijdt.

Het kan allemaal, in [ZWA] het nieuwe subforum van het ONZin forum van FOK!. Het is nog lichtelijk experimenteel, maar zeer zeker de moeite waard.

Franse scholieren voortaan vrij op zaterdag

Icoon BuitenlandsBij ons is het normaal, maar in tegenstelling tot Nederland hebben Franse scholieren daar altijd les gehad op zaterdag. Hier is verandering in gekomen, want de zaterdagochtendlessen zijn vanaf het volgend schooljaar voorbij voor de leerlingen tot en met tien jaar. Dit maakte de Franse minister van Onderwijs Xavier Darcos donderdag bekend.

De vrijgekomen uren worden in extra lessen voor kinderen met leerproblemen gestopt.

Darcos heeft de scholen wel verzocht open te blijven op zaterdag zodat kinderen, van wie de ouders op zaterdag moeten werken, op school kunnen sporten. Franse basischoolkinderen zitten gemiddeld 936 uur per jaar op school. Het gemiddelde in Europa is 800 uur per jaar.

Studiefinancier IBG verdwijnt

Icoon FinancieelDe Informatie Beheer Groep (IBG) gaat in 2010 op in een nieuwe organisatie. IBG gaat samen met de Centrale Financiën Instellingen (Cfi). De betaling van studiefinanciering aan studenten en de betaling van onderwijsgeld aan scholen komt daarmee inéén hand.

Dat heeft minister Ronald Plasterk van Onderwijs aan de Tweede Kamer laten weten. Doel van de fusie tussen IBG en Cfi is een doelmatiger uitvoering van de taken van de twee instanties. Bovendien moet de minister meer verantwoordelijkheid voor de IBG gaan dragen.

Het is nog niet duidelijk wat de fusie voor gevolgen zal hebben voor het personeel. Wel is al besloten dat de hoofdvestiging van de nieuwe organisatie in Groningen zal komen te staan, waar de IBG al is gevestigd.

Rosberg wisselt motor

Nico Rosberg heeft voor dit weekend zijn motor gewisseld. Na de Grand Prix van België bleek tijdens een controle in de fabriek dat de motor van de Duitser een probleem had. Door de motorwissel zal de Williams-coureur tien plaatsen teruggezet worden op de grid.

Rosberg heeft in de vorige races steeds goed gescoord door in de punten te rijden. Deze race zal het echter door de straf een moeilijke opgave worden om bij de eerste acht te finishen.

Uitslag 2e vrije training GP Japan

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training op de Fuji Speedway. Fernando Alonso zette de tweede tijd neer, gevolgd door Felipe Massa. Jarno Trulli zette verrassend de vierde tijd neer. Kimi Räikkönen maakte de top vijf compleet.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:18.73438
2 F. Alonso McLaren 1:18.94834
3 F. Massa Ferrari 1:19.48336
4 J. Trulli Toyota 1:19.71135
5 K. Räikkönen Ferrari 1:19.71429
6 H. Kovalainen Renault 1:19.78940
7 G. Fisichella Renault 1:19.92639
8 D. Coulthard Red Bull 1:19.94933
9 R. Schumacher Toyota 1:19.96940
10 R. Kubica BMW 1:20.06945
11 M. Webber Red Bull 1:20.06935
12 A. Wurz Williams 1:20.23337
13 N. Rosberg Williams 1:20.27043
14 J. Button Honda 1:20.33644
15 N. Heidfeld BMW 1:20.46236
16 A. Sutil Spyker F1 1:20.73637
17 R. Barrichello Honda 1:20.88933
18 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:20.98544
19 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:20.99738
20 A. Davidson Super Aguri 1:21.00734
21 S. Yamamoto Spyker F1 1:21.30538
22 T. Sato Super Aguri 1:21.35234

Aragonés houdt persboycot niet lang vol

Luis Aragonés trekt zijn mediaboycot in. Dit heeft de Spaanse voetbalbond bekend gemaakt.

Eerder deze maand schitterde de bondscoach van Spanje door afwezigheid bij de persconferentie na afloop van het duel tegen Letland. Aragonés zei toen dat het het startsein van een boycot tot en met EURO 2008 was. Aragonés hekelt de ‘persoonlijke’ aanvallen in de media. De Spaanse bondscoach zei dat de media de selecties voortaan maar via internet moesten downloaden.

De Spaanse voetbalbond heeft hem kennelijk weten om te praten. Aragonés zal de pers gewoon te woord rond de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken volgende maand.

CD: Madina Lake - From them, through us, to you

De Amerikaanse band Madina Lake bestaat nog maar sinds 2005, maar heeft met From them, through us, to you een strak geproduceerd album gemaakt. De band wordt gevormd door de tweelingbroers Nathan Leone (zang) en Matthew Leone (bas), Mateo Camargo (gitaar) en Dan Torelli (drum). Met het geld dat de Leone-broers in het programma Fear Factor wonnen, bekostigden ze hun demo. Meedoen aan dat programma betekende aan een helikopter hangen, koedarmen eten en een flinke infectie oplopen, die de beide broers in het ziekenhuis deed belanden. Na hun herstel was de band een feit en zijn ze niet meer gestopt met touren en muziek maken. Duidelijk geen watjes...

Alonso heeft buik vol van spionagezaak

Fernando Alonso heeft schoon genoeg van alle spionageverhalen. De 26-jarige Spanjaard kreeg gisteren veel vragen over zijn rol in de spionagezaak, die zijn team de constructeurstitel en een boete van 100 miljoen dollar heeft gekost.

"Ik heb niets te zeggen over de spionagezaak", aldus de coureur van McLaren Mercedes. "Ik zal op het circuit antwoord geven en gewoon mijn werk doen. Er klopt niets van de meeste dingen die over de spionagezaak en mij worden gezegd. Dat er onwaarheden worden verteld, gebeurt helaas, maar ik ga niet hele dagen lopen reageren over wat er in de media over mij wordt bericht. Daar wil ik geen tijd aan verdoen. Ik wil mij alleen maar focussen op de laatste drie races."

Uitslag 1e vrije training GP Japan

Vannacht is de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan verreden. Kimi Räikkönen zette de snelste tijd neer, gevolgd door Felipe Massa. Fernando Alonso en Lewis Hamilton zetten respectievelijk de derde en vierde tijd neer.

PosCoureurTeam TijdRonden
1K. Räikkönen Ferrari 1:19.11926
2F. Massa Ferrari 1:19.49827
3F. Alonso McLaren 1:19.66727
4L. Hamilton McLaren 1:19.80724
5N. Rosberg Williams 1:20.05826
6R. Kubica BMW 1:20.29726
7A. Wurz Williams 1:20.41124
8J. Trulli Toyota 1:20.48332
9A. Sutil Spyker F1 1:20.51629
10A. Davidson Super Aguri 1:20.60122
11R. Barrichello Honda 1:20.68624
12H. Kovalainen Renault 1:20.71827
13N. Heidfeld BMW 1:20.72826
14V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:20.80829
15R. Schumacher Toyota 1:20.82828
16G. Fisichella Renault 1:20.85123
17T. Sato Super Aguri 1:21.18615
18M. Webber Red Bull 1:21.43718
19J. Button Honda 1:21.54122
20S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:21.85418
21D. Coulthard Red Bull 1:22.43618
22S. Yamamoto Spyker F1 1:22.90217

FA wil Chelsea en assistent-coach straffen

De Engelse voetbalbond wil Chelsea een straf opleggen wegens het niet in bedwang kunnen houden van de eigen spelers. Daarnaast moet assistent-trainer Steve Clarke voor een straf vrezen vanwege beledigend taalgebruik tegen officials.

De Engelse voetbalbond is 'not amused' over het gedrag van een aantal spelers van Chelsea in de verloren competitiewedstrijd tegen Manchester United van vorig weekend. Na de rode kaart voor Chelsea-middenvelder John Obi Mikel belaagden diverse spelers van de Londense club scheidsrechter Mike Dean. Assistent-trainer Clark beledigde daarnaast officials. The Blues en Clarke hebben tot 12 oktober om in beroep te gaan tegen de beschuldigingen.

Kutdag of niet?

Donderdag 27 september 2007. Of het nu komt doordat ik al twee opeenvolgende dagen niet tot kutdag heb uitgeroepen, weet ik niet maar in ieder geval voelt dit sowieso direct al als helemaal fout.

Gelijk maar het meest schokkende nieuws: 25 % van de werknemers walgt van de wc-bril op het werk. Ja, dat is dus niet schokkend inderrdaad, maar dat betekent dat 75% er niet van walgt. Dat geeft te denken, wat voor ontzettende viespeuken zijn dus driekwart van je collega's? Voor wie dit nog niet erg genoeg is, dit is ook walgelijk, maar wel een slimme manier om op de kosten van kinderopvang te besparen. Nu we het toch over kinderen hebben... Een goed verstaander heeft trouwens aan een half woord genoeg: "...zei dat ze nooit was vreemd gegaan met een Turkse man..."

Hadden we dan niks leuks? Jawel hoor, raadsleden blijken ook gewone mensen te zijn, recept Ljouwertse shoarma is uitgelekt, Rotterdamse politie doet aan talentscouting en Nederland is naar nu blijkt al heel lang een populair vakantieland.

Nog even de vraag van de dag, eh, de overeenkomst tussen Van Gaal en een kalkoen? waarvoor staat dus inderdaad de S in deze clubnaam??

Loting derde ronde KNVB beker

Gisterenavond is er geloot voor de derde ronde van de KNVB beker. Hieronder zie je het resultaat van deze loting

Loting

ThuisUit
ADO Den HaagJong Heerenveen
Heracles AlmeloFC Omniworld
MVVFC Dordrecht
FeyenoordFC Groningen
Fortuna SittardFC Den Bosch
FC Zwolle Go Ahead Eagles
Cambuur LeeuwardenExcelsior
FC EindhovenHaarlem
De TreffersNEC
DeurneUNA
HHC HardenbergAGOVV Apeldoorn
Groene SterQuick Boys
Roda JC De Graafschap
Sparta RotterdamNAC Breda
Ajax SC Heerenveen
RKC WaalwijkBV Veendam

De wedstrijden vinden plaats op 30 oktober, 31 oktober en 1 november.

Selinger hoopt op wildcard World Cup

Avital Selinger, de bondscoach van de Nederlandse volleybalvrouwen, hoopt dat Oranje een van de wildcards voor de World Cup in Japan krijgt. Door de uitschakeling gisteren in de tweede ronde van het Europees kampioenschap lukte het de vrouwen niet zich op eigen kracht voor dit olympische kwalificatietoernooi te plaatsen.

"Gezien onze prestatie van afgelopen jaar op mondiaal gebied, denk ik dat we recht op een wildcard hebben. We zijn tot nu toe de verrassende ploeg. Maar als andere aspecten als sponsors en televisie-inkomsten een rol gaan spelen, weet ik niet of wij in aanmerking komen," aldus Selinger die hoopt dat de Nederlandse volleybalbond achter de schermen gaat lobbyen. "Het zou me aangenaam verrassen als we alsnog naar de World Cup mogen”. Het toernooi wordt in november gehouden.

'Herstel bossen Griekenland duurt 20 jaar'

Icoon BuitenlandsHet gaat nog zeker twintig jaar duren voordat de bossen in Griekenland zijn hersteld van de grote branden van deze zomer. Dat schrijft het Wereld Natuur Fonds in een rapport. Het is nog onduidelijk hoe verschillende diersoorten het er af hebben gebracht.

Het WNF maakt zich grote zorgen over bepaalde soorten jakhalzen, schildpadden en hagedissen. Ook is het risico op overstromingen in de winter groot, omdat de bodem de regen niet kan vasthouden.

Bij de branden op het schiereiland Peloponésos is 184.000 hectare bos verwoest en kwamen 65 mensen om het leven. Het Wereld Natuur Fonds gaat projectontwikkelaars voor de rechter slepen die hun kans grijpen om te gaan bouwen, zoals ze dat na eerdere bosbranden hebben gedaan.

Griekenland
De branden in Griekenland

'Tank niet meer bij Total'

Icoon PolitiekDe SP, PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren roepen mensen op niet meer te tanken bij Total. De Franse oliemaatschappij is namelijk één van de grootste investeerders in Birma (Myanmar) en werkt daar samen met het militaire bewind. De boycot moet ertoe leiden dat Total zich uit Birma terugtrekt.

In Birma is de bevolking in opstand gekomen tegen de militaire regering, die hard optreedt tegen de betogers. De fracties in de Tweede Kamer dringen aan op nieuwe sancties tegen het land. Gedacht wordt aan maatregelen tegen staatsbedrijven en aan het stopzetten van de import.

Verder vindt de Tweede Kamer dat de politieke druk op China omhoog moet. Dit land houdt nu VN-maatregelen tegen en lijkt de banden met Birma te verstevigen. Meer politieke druk op China zou mogelijk zijn in verband met de Olympische Spelen die daar in 2008 worden gehouden.

DVD: Anything but Love

Sommige mensen hebben wel eens het gevoel dat ze in een verkeerde tijd zijn geboren. Zo zijn er mensen die eens in de zoveel tijd een veldslag naspelen en doen alsof ze in de 17e eeuw leven. Anderen zoeken het dichter bij huis en voelen zich meer thuis in de jaren '50. De hoofdpersoon in Anything for Love is zo'n iemand. De film was al in 2002 in de Amerikaanse bioscopen te zien, met als titel Standard Time, maar werd in Nederland nooit uitgebracht. Nu, vijf jaar later, komt de film alsnog op de markt, op dvd. Beter laat dan nooit? Of toch maar beter nooit dan laat?


DVD: In a Dark Place

Volgens sommigen is het boek Turning of the Screw, geschreven door Henry James, één van de beste psychologische thrillers ooit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het boek al meerdere malen werd verfilmd. De meest bekende daarvan is The Innocents uit 1961, met Deborah Kerr in de hoofdrol. Veel minder bekend is de meeste recente verfilming, In a Dark Place. De titel verwijst niet alleen naar de donkere lokatie waar het verhaal zich afspeelt, maar ook naar de diepere psychologische verhaallijn in de film. De film draaide in Nederland maar kort in de bioscoop en is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

College: raad kan referendum niet afblazen

Icoon PolitiekDe gemeenteraad kan het burgemeestersreferendum in Utrecht niet afblazen. Volgens Annie Brouwer-Korf is aan alle regels van de wet voldaan en is er geen mogelijkheid om de procedure nu te stoppen.

Ook is het in dit stadium niet mogelijk kandidaten toe te voegen. Zij zei dat donderdagavond tijdens een spoeddebat in de Domstad.

Volgens Brouwer past het referendumbesluit binnen de wet. "De minister van Binnenlandse Zaken heeft een annonce gedaan in het Staatsblad, de vertrouwenscommissie heeft een voordracht gedaan, het object van het referendum zijn de twee kandidaten; alles is naar de regels van de wet gedaan'', aldus de burgemeester. Brouwer heeft overleg gehad met de juristen van het ministerie en met de minister over de zaak gesproken.

Volgens de burgemeester veranderen de spelregels alleen als een van de kandidaten zich terug zou trekken. Dat is vooralsnog niet het geval. Ralph Pans en Aleid Wolfsen, beide PvdA, willen nog steeds burgemeester worden van Utrecht.

Loco-burgemeester Janssen stelde dat het referendum 845.000 euro kost. Nu besloten is met het potlood te gaan stemmen komt er nog eens 100.000 euro bij. "Afblazen kost de gemeenschap dus 845.000 euro'', aldus Janssen.

'Referendum kan niet worden afgeblazen'

[upd] Michael Jackson blijkt niet getrouwd

Goed nieuws vanuit Neverland. Superster Michael Jackson zou namelijk begin 2007 in het geheim in het huwelijksbootje zijn gestapt. De gelukkige zou de oppas van zijn kinderen zijn. Amerikaanse media berichtten hier deze week over. Het boulevardblad National Enquirer zegt documenten in handen te hebben waarop staat dat de beroemde zanger is getrouwd.

Ook bronnen die dichtbij 'Wacko Jacko' staan zouden hebben toegegeven dat Michael zou zijn getrouwd met de veertigjarige Grace Rwaramba. Gokstad Las Vegas zou de stad zijn waar de twee tortelduifjes elkaar het jawoord hebben gegeven.

"Grace is een van Michaels dierbaarste vrienden. Zij was een van de weinigen die Michael bijstonden gedurende zijn problemen, waaronder de rechtszaak over het vermeende kindermisbruik."

De King of Pop zelf houdt wijselijk zijn mond. Maar indien het nieuws waar is, dan zou dit het derde huwelijk van Michael zijn. Eerder gaf hij al zijn jawoord tegen Debbie Rowe en Lisa Marie Presley. Rowe is de moeder van zijn zoon en dochter.

Update 00.42 uur
De woordvoerder van Michael Jackson, Raymone K. Bain, heeft vanavond gemeld dat het trouwen van Michael Jackson niet waar is. "Reporters van de hele wereld meldden dat Michael Jackson was getrouwd, dit is niet waar. Berichten die anders beweren kunnen worden bestempeld als een hoax". Helaas voor de fans blijft een mevrouw Jackson vooralsnog uit.
Met dank aan mouthman en glashalfvol voor de submit.

Bang Camaro Rock Band-track bekend gemaakt

We lieten jullie al weten dat Bang Camaro in Rock Band zou verschijnen. Nu is ook bekend welk nummer je kunt spelen van dit 20-koppige rock-koor. Je zult niet op hun oude hit "Push Push (Lady Lightning)" kunnen rocken, maar vanwege de balans tussen bass, drums, gitaar en zang is gekozen voor "Pleasure (Pleasure)". Nu maar hopen dat je op de zang perfect kunt scoren zonder 20 vrienden die meezingen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.