Idols India mondt uit in knokpartij

Wederom blijkt het succesvolle televisieprogramma 'Idols' de gemoederen flink bezig te houden. Hebben Chinezen vorige week nog besloten het programma aan banden te leggen, in India is de finale van 'hun' Idols uitgedraaid op een massale vechtpartij. De politie was in een hevig gevecht verwikkeld met de fans van de winnaar. De felle strijd leverde minstens dertig gewonden op.

Tijdens de finale afgelopen zondag wist Idol Prashant Tamang zijn opponent Amit Paul te verslaan. De winst van Tamang zorgde voor een enorme vijandigheid tussen de twee kampen. De beide finalisten probeerden nog hun aanhangers tot enige kalmte te manen, maar tevergeefs. Een Indiase radiozender gooide extra olie op het vuur door stokende opmerkingen te maken over de winnaar.

Vandaag liep het helemaal uit de hand. Duizenden mensen gingen in de stad Siliguri de straat op te demonstreren tegen de kwetsende opmerkingen. Het massale protest draaide echter uit op een knokpartij. De politie zag helaas geen andere mogelijkheid dan traangas en wapenstokken te gebruiken.