Totti klaar voor Internazionale

Maikel (WeebI)
Aankomend weekend staat de wedstrijd tussen de nummers één en twee van het afgelopen seizoen op het programma in de Serie A. AS Roma treft dan kampioen Internazionale in het Stadio Olimpico.

Francesco Totti, winnaar van de ESM Gouden Schoen van vorig seizoen, is ook dit seizoen weer op dreef. In de vier wedstrijden die hij speelde wist hij evenzoveel maal het net te vinden. "Inter en Roma zijn de favorieten voor de titel", zegt de Italiaan, die deze week 31 werd. "Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we hebben reeds bewezen dat we ze kunnen verslaan."

Totti doelt hiermee op het feit dat Roma Inter de baas was in de Super Cup, waarin het 1-0 werd voor de Romeinen. Ook in de bekerfinale van het vorige seizoen troffen de twee clubs elkaar, en ook hierin bleek Roma de betere. Over twee wedstrijden bleken de vier Milanese treffers niet opgewassen tegen de zeven goals van Roma.

Ook Zlatan Ibrahimovic kijkt uit naar de topper. De Zweed scoorde tegen Sampdoria (3-0) tweemaal, waardoor hij samen met oud-clubgenoot David Trézéguet van Juventus met zes treffers bovenaan de topschutterslijst staat. "Het is niet zo dat ik essentieel ben voor Inter", meldt de Zweedse spits. "We zijn allemaal sterke voetballers, en als iedereen goed speelt bevordert dat ook mijn spel. De winst tegen Sampdoria was goed voor het zelfvertrouwen. We gaan naar Rome om te winnen."