Hamilton: "McLaren wil dat ik win"

Dat de relatie tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso op springen staat is al langer bekend. Hamilton gooit nog wat olie op het vuur dit weekend door te veronderstellen dat hij moet winnen van het team. Alonso reageert niet op de harde woorden: "Ik doe het praten op het circuit."


Sinds het startincident tijdens de afgelopen Grand Prix in België zijn de commentaren van Alonso's teamgenoot stevig te noemen. In Japan gaat het circus gewoon verder. "Mij werd gevraagd om Alonso een warm welkom te geven in het team. Dat hebben wij gedaan, en nu zie je wat hij het team heeft aangedaan", aldus Hamilton. "Sinds wat er de laatste weken is gebeurd heeft het team zich gerealiseerd wie er echt voor het team opkomt en wie het team echt moet steunen." Volgens Hamilton was Alonso degene die het kampioenschap zou moeten binnenhalen, maar de Brit vindt dat hij het meeste respect heeft verdiend: "Ik kwam binnen als rookie en hij (Alonso) als tweevoudig wereldkampioen. Uiteindelijk heb ik meer respect verdiend van het team."

Alonso reageert kort op Hamilton zijn verhaal: "Ik doe het praten wel op het circuit". Wel wil de Spanjaard reageren op het verhaal van McLaren-teambaas Ron Dennis dat beide heren al tijden niet met elkaar hebben gesproken. "Ik was zeer verbaasd over wat hij heeft gezegd, want in Spa hebben wij nog met elkaar gesproken. Dat ik dan vervolgens in de media lees dat wij sinds Hongarije niet meer met elkaar hebben gesproken, dan snap ik er helemaal niets meer van. Als Dennis dat heeft gezegd dan zou hij dat wel hebben willen zeggen", aldus Alonso.

Gisteren vertelde Alonso nog dat hij het volgend seizoen bij McLaren zou willen blijven. Gezien de laatste persuitingen tegen Alonso mag daaraan worden getwijfeld, als dat al niet werd gedaan.