Belgische (10) moeder geworden

Icoon MedischBij onze zuiderburen is vorig jaar een 10-jarig meisje uit Charleroi bevallen van een gezonde baby. Het nieuws werd pas gisteren bekend in de media. De vader was een schoolvriendje van 13 jaar.

Niemand was opgevallen dat het meisje zwanger was. ''Het kind was bij mij op consultatie gekomen omdat ze last had van onverklaarbare buikpijn. Ze was ook dikker geworden. Haar moeder had haar zelfs een tijdlang op dieet gezet, maar dat had niets uitgehaald. Toen we haar onderzochten, bleek ze negen maanden zwanger te zijn. Het kind droeg een volgroeide baby in haar buik'', aldus een arts in de Belgische media.

Wat de behandelend dokter nog het meest verbaasde, was dat het meisje er ook echt als een kind van tien jaar uitzag. ''Sommige meisjes zien er op die leeftijd al uit als een puber van vijftien, zestien jaar. Maar dit meisje niet.'' De bevalling, die geheim werd gehouden, verliep zonder problemen. De moeder van het meisje, die meteen oma werd, heeft zich onmiddellijk over het kind ontfermd en gezegd dat ze het zou opvoeden als haar eigen kind.

Gisteren veroorzaakte een bericht uit een medische weekblad bij onze zuiderburen voor opschudding. Daaruit bleek dat vorig jaar 57 Belgische kinderen van 10 jaar een anticonceptiepil voorgeschreven kregen. Sommigen om medische redenen, enkelen ook echt als voorbehoedsmiddel.

Met dank aan Eisbaer voor de submit.