[WK] Bettini start zondag

Paolo Bettin zal aanstaande zondag toch aan de start verschijnen van de wegrace tijdens het WK wielrennen in Stuttgart. Een rechter van de Duitse stad heeft dit vrijdag laten weten.

De organisatie van het wereldkampioenschap wilde voorkomen dat Bettini kon starten. De aanleiding hiervoor was het feit dat de Italiaanse renner de verklaring van goed gedrag, die de internationale wielrenunie (UCI) naar aanleiding van de dopingschandalen in het leven riep, niet wilde tekenen. Toch hebben de organisatoren zich neergelegd bij het oordeel van de rechter.

"We houden ook na deze beslissing vast aan onze wens dat de UCI de op 26 juli 2007 overeengekomen anti-dopingregels naleeft", liet de burgemeester van Stuttgart, Wolfgang Schuster, in een reactie weten. "De vraag of Paolo Bettini hier mag starten is ook geen juridische maar heeft alles te maken met de geloofwaardigheid van de wielersport. De UCI moet zelf weten welk signaal ze met de start van Bettini, die steeds maar weigert de verklaring te ondertekenen, wil afgeven. Een teken van een nieuwe start is het in ieder geval niet."

De Duitse tv-zender ZDF heeft vrijdag overigens besloten om de wedstrijd van zondag toch uit te zenden. Eerder liet de omroep namelijk weten dat de race genegeerd zou worden als Bettini mee mocht doen.