Mosley: "Regering moet Silverstone helpen"

Gerard (RedFever007)
Nu de kans steeds groter wordt dat Silverstone van de Formule 1-kalender verdwijnt beginnen ook steeds meer mensen zich te roeren. Max Mosley roept de Engelse regering op geld te steken in het circuit. Voordat de FIA het contract zal verlengen moet het circuit drastisch worden gerenoveerd.

Bernie Ecclestone heeft inmiddels door laten schemeren dat de dagen van Silverstone geteld zijn wegens het uitblijven van aanpassing aan het circuit. FIA-president Max Mosley ziet echter nog een toekomst voor Silverstone. Hij roept de Engelse regering op om geld in het roemruchte circuit te steken.

"De overheid zou moeten helpen, dat kunnen ze ook. Hun taboe om geld te investeren in sport hebben ze overboord gegooid door miljarden te investeren in het binnenhalen van de Olympische Spelen. Dat terwijl de Olympische Spelen niet meer dan één keer in de vijftig jaar in Engeland plaatsvinden, terwijl de Britse Grand Prix een jaarlijks evenement is. Als de race daadwerkelijk van de kalender gehaald gaat worden, moet je met een beschuldigende vinger naar de regering wijzen", aldus Mosley in de Engelse krant The Daily Express.