Ruim 8 jaar voor Vlaamse 'Kleine Piraat'

De 18-jarige serieaanrander Jamal El Khaoui, die op 7 maart bij onze zuiderburen ontsnapte en in april in Tilburg werd aangehouden, is door een Belgische rechter veroordeeld tot in totaal 8,5 jaar celstraf. De jongeman werd schuldig bevonden aan een serie zedenfeiten, diefstallen, en drugshandel. Naast die 8,5 jaar wordt hij voor 5 jaar ter beschikking van de regering gesteld.

Ondanks dat El Khaoui, bijgenaamd 'de Kleine Piraat', de feiten pleegde toen hij minderjarig was, kreeg hij toch een forse straf. De rechter oordeelde dat zijn jonge leeftijd niet als een verzachtende omstandigheid geldt, omdat Jamal in het verleden voldoende kansen kreeg maar ze niet greep. ''Een langdurige gevangenisstraf, gekoppeld aan de terbeschikkingstelling van de regering, lijkt de rechtbank de enige garantie op bescherming van de maatschappij.''

De jongeman bekende onder meer dat hij in 2006 in de omgeving van het Antwerpse Sportpaleis meerdere vrouwen beroofde en probeerde te verkrachten. Hij moet zijn slachtoffers een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro betalen en de Belgische Staat 5.500 euro wegens drugsdealen.