Sergio haalt uit naar Depor-fans

Deportivo de La Coruña-middenvelder Sergio González is op z'n zachtst gezegd niet blij met de eigen aanhang. De slechte prestaties van Deportivo worden door de fans omgezet in gejoel naar de spelers.

De middenvelder benadrukte zijn ontevredenheid over de fans na het verloren thuisduel tegen Recreativo de Huelva (0-2). De competitiestart van Deportivo is verre van goed; de Spaanse club behaalde slechts vijf punten uit de eerste vijf duels. Sergio begrijpt dat de fans ontevreden zijn, maar gelooft niet dat het boegeroep richting de spelers van Depor zal helpen.

"Het Riazor (stadion van Depor, red) zorgt op dit moment eerder voor extra druk dan voor een thuisvoordeel", aldus Sergio. "De sfeer is vreemd. Problemen ontstaan uit het niets en dat weerhoudt de spelers ervan te presteren" De vice-aanvoerder vergelijkt voetbal met theater. "Hoe meer mensen er komen, hoe gemakkelijker je je voelt. Maar de mensen die er zijn moeten geen extra druk op het team zetten. Als ze ons niet willen supporten is dat hun keuze, maar laat ze dan thuisblijven."