FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 juni 2007

Examenstunt leidt tot elf arrestaties

Icoon MisdaadEen uit de hand gelopen examenstunt op een middelbare school in Den Bosch heeft geleid tot de arrestatie van elf scholieren. De leerlingen hadden hun school aan de Geraert ter Borchstraat vorige maand roze geverfd, meldt de politie.

De school zag hier de humor niet van in en deed aangifte. Er zou voor 1350 euro schade zijn aangericht.

Na een onderzoek van een speciaal jeugdteam van de Bossche politie konden elf jongens worden opgepakt. De verdachten zijn tussen de 15 en 17 jaar oud.

Tegen de scholieren wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook moeten ze de schade aan de school vergoeden.

Bumpers, turbo's en FOK!

Zoals de meeste mensen die de hype rondom Forza 2 hebben meegekregen, weten vast dat je een auto je eigen design mee kan geven. Dit kan jammer genoeg niet door er even een JPEG op te plakken. Je moet het helemaal zelf ontwerpen met allerlei figuurtjes. Nu heeft de user Justinn het FOK!-logo nagemaakt en op een auto geplakt. Zie hieronder het resultaat (waarvoor hulde!):
Ook loopt er op het FOK!forum een topic waarin je mee kunt doen aan een auto volpainten met een heleboel FOK!-users samen.
Dus wil jij je signature achterlaten? Doe dan vooral mee!

Mahut verslaat Nadal op Queens

Rafael Nadal is uitgeschakeld op het tennistoernooi van Queens. De winnaar van Roland Garros moest namelijk zijn meerdere erkennen in de ongeplaatste Fransman Nicolas Mahut (7-5, 7-6(0)).

Mahut staat op de 106e plaats van de wereldranglijst en moet het in de volgende ronde opnemen tegen Arnaud Clement. Andy Roddick moet in zijn halve finale af zien te rekenen met Dmitri Toersoenov uit Rusland. De Amerikaan wist het toernooi op Queens al drie keer op zijn naam te schrijven en is ook nu favoriet voor de titel.

Papa heeft het drukker dan mama

Icoon BinnenlandsVaders zijn niet te spreken over de taakverdeling binnen het gezin. Terwijl zij een veel drukker bestaan hebben, blijft vrouwlief nog altijd klagen over een oneerlijke werklast. Dat blijkt uit het vaderdagonderzoek van Intermediair, waaraan ruim zeshonderd hoogopgeleide vaders deelnamen.

Werk & zorg
De hedendaagse man draagt niet alleen de lasten van een fulltime baan, maar ook die van het huishouden. De cijfers liegen er niet om: 60% van de vaders brengt zijn kinderen naar school en 40% brengt hen naar de sportvereniging of hobbyclub. Zodra papa thuis komt van zijn werk, speelt hij met de kinderen, doet ze in bad, leest voor en brengt ze naar bed. Ook doet 70% de boodschappen en kookt 50% (leidinggevenden overigens minder dan niet-leidinggevenden).

Vaders zeggen een derde van de totale zorg voor hun rekening te nemen. Daarmee leiden ze zelfs een drukker leven dan moeders: ze zijn ruim een uur per week meer kwijt aan verplichtingen. Daardoor hebben ze geen tijd meer voor uitslapen (zegt 73%), uitgaan (67%), hobby’s (55%), sport (45%) en seks (39%).

Klaagzang
Ondanks de voor mannen nadelige taakverdeling, zijn het vaak (60%) de vrouwen die dit onderwerp ter sprake brengen. 60% van de mannen zegt ruzie te krijgen over de werkverdeling. Dit, terwijl vrouwen gemiddeld drie dagen in de week werken, tegenover een fulltime werkende man.

De man des huizes neemt echter wel de leukere klusjes op zich. In de top vijf van meest uitgevoerde taken staat bij vaders op 1. spelen en uitjes, op 2. boodschappen, op 3. kinderen naar de crèche of school brengen, op 4. koken en op 5. kinderen naar sport of muziekles brengen. Bij vrouwen ziet dit lijstje er als volgt uit: Op één staat de was doen, gevolgd door respectievelijk koken, schoonmaken, verjaardagspartijtjes en cadeautjes regelen en tot slot strijken.

Al met al hebben papa's zondag hun vaderdag dik en dwars verdiend.


Vaderdagscadeautje.

Yvonne stopt ermee

Breaking news!
Nederland is weer een stukje onveiliger geworden. Kinderen kunnen de straat niet meer op en de pedofielen hebben weer vrij spel.
Na iets meer dan een jaar houdt Yvonne van H. op met bestaan. Ik schrijf het zo, want SKS was toch een beetje Yvonne van H. Of zoals ze zelf schrijft, het is "haar kindje".
Kijk, dat was nu een verkeerde woordkeuze Yvonne. Jij hebt namelijk jouw kindje gewoon verkracht, je kindje misbruikt voor eigen gewin.

Uitslag 2e vrije training GP Verenigde Staten

In de tweede vrije training van de Grote Prijs van de Verenigde Staten bleek dat Fernando Alonso wederom de snelste was. Hij reed een tijd van 1:12.156. Lewis Hamilton en Felipe Massa werden respectievelijk tweede (1:12.309) en derde (1:12.435). Christijan Albers eindigde op de 21e positie.

De volledige uitslag:

#CoureurTeam TijdAantal ronden
1 F. Alonso McLaren 1:12.15635
2 L. Hamilton McLaren 1:12.30934
3 F. Massa Ferrari 1:12.43536
4 K. Räikkönen Ferrari 1:12.58738
5 N. Heidfeld BMW 1:13.02643
6 D. Coulthard Red Bull 1:13.04241
7 N. Rosberg Williams 1:13.05735
8 H. Kovalainen Renault 1:13.11048
9 R. Barrichello Honda 1:13.14440
10 J. Button Honda 1:13.20246
11 S. Vettel BMW 1:13.21750
12 M. Webber Red Bull 1:13.26321
13 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:13.33241
14 A. Davidson Super Aguri 1:13.36446
15 G. Fisichella Renault 1:13.39444
16 A. Wurz Williams 1:13.53929
17 J. Trulli Toyota 1:13.69242
18 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:13.71234
19 T. Sato Super Aguri 1:13.75346
20 R. Schumacher Toyota 1:13.76539
21 C. Albers Spyker F1 1:14.22530
22 A. Sutil Spyker F1 1:14.51333

Info over mini-games in Undercover: Dual Motives

Later dit jaar komt de PC-adventure Undercover: Operation Wintersun uit. Dit spel gaat over een Britse professor, Russell, die in de Tweede Wereldoorlog door de Britse geheime dienst wordt ingezet om in Nazi-Duitsland uit te zoeken hoe ver men is met het ontwikkelen van kernwapens en atoomwetenschap. Voor de Nintendo DS komt een spin-off onder de naam Undercover: Dual Motives. In dit spel speel je dezelfde Britse professor, maar dan in zijn jongere jaren. Dual Motives is grotendeels point'n'click maar er zitten ook een hoop mini-games in, die uiteraard gebruik maken van de functies van de DS.

Uitgever Anaconda heeft aan de hand van een persbericht en enkele screenshots een tipje van de sluier opgelicht over het soort mini-games dat je kan verwachten. Zo zullen er puzzels zijn op basis van Morse-code, waarbij je met de stylus een boodschap moet overseinen. Ook moet je een kluis zien te kraken en diverse sloten open zien te breken of wurmen. Met je stylus kan je bijvoorbeeld een de binnenkant van een cijferslot natekenen om uit staaldraad een passende loper te maken. Om de aandacht van een dove collega te trekken moet je met een blaaspijp een steentje afschieten. Dit doe je door met de stylus te richten en in de microfoon te blazen.

Tijdens het spel speel je zowel met Russell als met secretaresse Audrey. Beiden hebben zo hun sterke en zwakke punten. Je kan op elk moment tussen de twee wisselen, en het inactieve personage is dan zichtbaar op het bovenste scherm (behalve tijdens mini-games). Op sommige momenten zullen de twee samen moeten werken. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog niet duidelijk.

Undercover: Dual Motives wordt ontwikkeld door de Oostenrijkse ontwikkelaar Sproing en zal in eerste instantie op de Duitse markt uitkomen. Dit zal in augustus van dit jaar gebeuren. Daarna volgt de Engelse versie, maar wanneer dat precies is, is nog niet bekendgemaakt.


Blik op de Weg verweert zich tegen Koos Spee

Icoon TelevisieProducent en presentator Leo de Haas verweert zich in een speciale internetuitzending van Blik op de Weg tegen de boycot van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM).

Probleem is dat Koos Spee, de verkeersofficier van justitie, meer invloed wil op het programma. Maar Leo de Haas kiest voor een strikt journalistieke invalshoek, die soms botst met de belangen van het BVOM. De Raad van Hoofdcommissarissen heeft inmiddels verordonneerd dat er geen medewerking meer mag worden verleend aan het programma. "Overigens heel raar. Dat blijkt een zelfbenoemd college te zijn van een aantal commissarisen. Het is geen officieel overheidsorgaan", zegt De Haas in de internetaflevering. "Ze komen op willekeurige momenten, op willekeurige plaatsen, bij elkaar. [...] Maar ze hebben wel invloed."

Spee wenst nu alleen samen te werken met het SBS-programma 'Wegmisbruikers'. Daar heeft hij wel invloed op.

De Haas koos ervoor om slechts kort in de reguliere uitzendingen stil te staan bij het probleem. Hij verwees alleen een keer naar de speciale website Houdblikopdeweg.nl.

Memento Mori aangekondigd

Uitgever Anaconda kondigde vandaag de adventure Memento Mori aan. Memento Mori betekent "Gedenk te sterven" oftewel: vergeet niet dat ook jij dood kan gaan. Het spel gaat over een grote kunstroof. Een geheim genootschap zou al eeuwenlang bezig zijn om kunstschatten te laten verdwijnen. De 32-jarige Larisa Ivanovna Svetlova, een agente in dienst van Interpol, wordt ingezet om uit te zoeken wat er van dat verhaal waar is. Zij neemt contact op met een voormalige kunstvervalser, Maxim Durand, omdat hij misschien bruikbare connecties heeft.

Het spel is in ontwikkeling bij het Tsjechische Team Centauri Production en moet ergens in 2008 in de winkels liggen. Anaconda heeft vier screenshots vrijgegeven.
Albers en manager uit elkaar

Christijan Albers en zijn manager Lodewijk Varossieau verbreken hun zakelijke relatie. Het is niet duidelijk welke van de twee partijen het besluit heeft genomen.

De breuk tussen de twee partijen werd vandaag aangekondigd door het management van Albers. Volgens het bericht bestonden er botsende meningen op sommige vlakken en zou het beter voor beide kanten zijn om elkaar te verlaten.

Lodewijk Varossieau wenste Albers veel geluk in zijn carrière. "Hopelijk scoort Christijan dit seizoen de eerste punten voor Spyker F1. We geloven echter dat we het maximale uit onze relatie hebben gehaald en dat een nieuw management Christijan naar een nog hoger niveau kan helpen."

Albers zelf wil zich vooral op de Grand Prix van dit weekend richten. "We hadden verschillende meningen over bepaalde dingen, maar ik wil er niet meer over zeggen dan nodig is."

Basso twee jaar geschorst

Icoon SportDe Italiaanse wielerbond heeft Ivan Basso vrijdag voor twee jaar geschorst. De renner bekende onlangs zijn betrokkenheid bij het Spaanse dopingschandaal rond de Madrileense arts Eufemiano Fuentes.

Basso zei nooit verboden middelen of methodes te hebben gebruikt, maar dat hij wel de intentie had bloeddoping eens uit te proberen ter voorbereiding op de Tour de France van 2006.

Voor meer nieuws omtrent Basso bezoek je FOK! Sport.

FOK! feliciteert alle geslaagden!

Icoon SitenewsGisteren hadden we al de nodige geslaagden gefeliciteerd, vandaag schoppen we het bericht nog een keer omhoog, zodat ook de FOK!kers die pas later wisten of ze geslaagd waren nog eeuwige roem kunnen ontvangen.

Wij willen jullie bij dezen van harte feliciteren met het halen van jullie diploma. De volgende FOK!kers zijn geslaagd:

VMBO
__Kirstenn, Ventilator, braampie, horned_reaper, PallominnoXIII, Vierkantblokje, DennieXL, Je_weet_wie_ik_ben_online, Broekpaling, Little_Angel, SickBitch, sinterklaaskapoentje, Kw4Kje, danny130, BobdG, Tuig, Lampje_NL, Jekoos,
UrsusArctrosHoribillis, Ame_thyst, hehe, cyberrobin, Silver_shark, Slijkie, Jasza, Timlol

HAVO
wenniej, Coastertommm, STGU, MASD, no1uknow, DJ_Clean, DjBoBkE, DJ-R, DjRex, DonkereKip, Snelkookbami, Dragoljub, tijnzz, Catch_me, Zuen, ImTheBase, rene90, Asskicker14, PgS, Ronalld, DoorgestokenKaart, Ici-Paris,-Menn0-, Ewaldus, DanseMacabre, Lisette18, Schimpie, lennart12, lj_lightning, Noshiba, ImTheBase, El_Liberaliste, Asskicker14, Thijsltc, neluz19, Denthemen, Sjorti, Schimpie, Shizzle_nizzle, Rene90, TonyMalony, kweek89, MrBooze, rickjes, 3xfok, Rickokun, Chowi, RX-78-2, Geenaam, Dimelo, MarkM, Blank_infinity, Verregentmeisje, Californian_dreamer, Pekel, Willewa, Messenga, Immorta

VWO
freiss, 61neorej, Artianos, immortalsean, gieling, Vampire87, Agiath, EnGCatjuh, GlazenKaak, Robier, ThaRooP, Os__, LeViej, Horloge, Fhm, brainster, Tru-paz, Luutgaert, SSJKliko, Tuinboon, Houtspeer, robski18, z22, C10H14N2, Rikkert, Heinekenner, borisz, Chuck_Norris, Cerubo, EricT, SophieBro, Realust, MaxC, switchboy, dakpan90, Stupiditeit, tha_dark, joupee, icebliss, Sautor, Departak, Afrodite, ashutosh, B.ertha, Bellah, Game_error, Casparovvv, EviL_Me, kcin22, Jero., Cyclonist, Noodly, Kijkeensaan, Dubidub, hetzusjevan, Sautor, Nappeklapperapper, Jopjuh, Tsurany, TheMagnificent, Lord_hydra, OperC, Miasan, Koffieboon, TilburgCasual, FokME2, Kurk, area78, Lebasi, Memory, Ashlee, Crazykill, Caran, Kantar, edejong, timbastiaansen, Platina, Vector_sld, faqw35346734sed, K-mail, Tuinboon, Kanaiken, IQM, Destrovel, Ancyra, Cinch, Bladezz, Gershom, Marloes, Rosu, Marurk, Thormodo, Market_garden, Urquhart, Sabinee, Mark1988, Cold_shadow, Nosh, Shoegal88, Reemy

Van harte gefeliciteerd allemaal!

'Olieprijs gaat flink stijgen door tekort'

Icoon EconomieDe olieprijs loopt momenteel op als gevolg van een stijgend tekort op de wereldoliemarkt. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Energie was er de eerste drie maanden van dit jaar een tekort 1,5 miljoen vaten per dag op een totale productie van 85 miljoen vaten per dag. De olieprijs (Brent) is nu al opgelopen tot boven de 71 dollar per vat.

Grote onzekerheid is óf de OPEC-landen hun productie wel kunnen verhogen. De officiële versie van deze groep olieproducerende landen is dat de oliekraan is teruggedraaid toen de olieprijs daalde tot circa 50 dollar. Steeds meer analisten zouden zich nu echter afvragen of de productie wél omhoog kan. Al twee jaar is de productie van de OPEC namelijk ongeveer gelijk.

Analisten verwachten dan ook zeker dat er een olietekort komt in de tweede helft van dit jaar. Dat kan leiden tot forse prijsstijgingen met alle economische gevolgen van dien.

Met dank aan pberends voor de submit.

[D-L] Colom wint vijfde etappe

De vijfde etappe van de Dauphiné Libéré is gewonnen door de Spanjaard Antonio Colom. Na 195 kilometer koersen, van Nyons naar Digne-les-Bains, kwam de renner van Astana zij aan zij met zijn teamgenoot Aleksandr Vinokoerov aan de finish en hij mocht de zege pakken van zijn kopman.

In de aanloop naar de Col du Corobin, een berg van de tweede categorie, waren de Spanjaard en de Kazech aan de leiding gekomen. Stef Clement behoorde tot de eerste achtervolgers en eindigde op vijftien seconden als vijfde.

De Kazach Andrei Kasjetsjkin behield de leiderstrui. De met maagklachten kampende Spanjaard Alejandro Valverde startte vandaag niet meer.

Wet om probleemjeugd in kamp op te sluiten

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie (CDA) wil een wet maken waarmee jongeren gedwongen in opvoedingskampen kunnen worden geplaatst. Het kampementenplan staat al in het beleidsprogramma van het huidige kabinet, maar onduidelijk was hoe dat in de praktijk moest worden uitgevoerd.

De opvoedkampen, of opvoedcampussen, moeten plaats bieden aan criminele overlastgevende jeugd die weigeren hun gedrag aan te passen. De kampen zijn bedoeld voor hen die (nog) niet in aanmerking komen voor zwaardere straffen als jeugddetentie. Het kabinet hoopt dat de jongeren in de kampen ''structuur en regelmaat krijgen en leren van hun fouten''.

Basso voor twee jaar geschorst

Ivan Basso komt voorlopig niet meer in actie. De wielrenner is door de Italiaanse wielerbond voor de duur van twee jaar geschorst. Als reden werd het gebruik en bezit van verboden middelen genoemd. In eerste instantie werd er 21 maanden tegen de 29-jarige Italiaan geëist.

Vorige maand maakte Basso bekend dat hij, in aanloop naar de Tour de France van 2006, een poging had gedaan tot het gebruik van doping. Bovendien gaf hij toe banden te hebben met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. De Italiaan voegde hier overigens aan toe dat hij nooit structureel doping heeft gebruikt en deed een poging om de eis enigszins te verlagen.

"Veroordeel me niet vanwege mijn naam en de dingen die gezegd en geschreven zijn over me", liet Basso vrijdag, tijdens de hoorzitting, weten. "Ik heb al veel races gemist en ben veel contracten misgelopen. Ik hoop dat de straf fair is en ik zo snel mogelijk terug kan keren."

De internationale wielrenunie (UCI) had al gerekend op de maximale straf voor Basso. Mocht het zo zijn dat deze te laag zou zijn, dan was de bond in beroep gegaan.

Afgelopen maand heropende het Italiaans Olympische Comité (CONI) het onderzoek naar Basso. De reden hiervoor zouden nieuwe bewijzen zijn, die afkomstig waren van de Spaanse justitie. De Italiaanse renner werd namelijk in verband gebracht met de dopingpraktijken van de Spaanse arts Fuentes. De Spaanse autoriteiten richten zich gedurende het onderzoek vooral op het wielerpeloton.

'Niedzielan naar Wisla Kraków'

Er is een mogelijkheid dat Andrzej Niedzielan (NEC) terug zal keren naar zijn geboorteland. Volgens de Poolse krant Gazeta Krakowska is Wisla Kraków bezig om de speler van NEC over te nemen. Vandaag zou de club een gesprek met de zaakwaarnemer van de Pool hebben.

Het is al geruime tijd bekend dat Niedzielan niet meer welkom is bij zijn huidige werkgever. Het huidige contract van de Pool loopt nog door tot volgend jaar zomer. Een aantal clubs zou geïnteresseerd zijn in de diensten van de 28-jarige speler, maar deze zouden niet in de hoogste klasse van het betaald voetbal uitkomen.

'Boodschap van God' bij opening moskee

OpmerkelijkIJs en weder dienende cirkelt er vanavond bij de opening van een megamoskee in Amersfoort een reclamevliegtuigje rond met een boodschap voor moslims. ''Jezus is de enige Weg tot God de Vader'', moet er staan te lezen op de reclamesleep van het toestel.

Initiatiefnemer hiervan is de joods-christelijke pastor Ben Kok uit Amersfoort. Zijn kerkgebouw staat recht tegenover de vanavond door de Marokkaanse gemeenschap te openen El Fathmoskee in de wijk Liendert. Het Amersfoortse Valleikanaal is de scheidslijn van beide gebedshuizen. De nieuwe moskee, met een minaret van 28 meter, biedt plaats aan duizend gelovigen.

Pastor Kok heeft overigens geen probleem met het gebouw, maar met de islam op zich. ''De islam is een misleidende godsdienst. Elke vrijdagmiddag, als de minaret de mensen oproept naar de moskee te komen, klinkt de boodschap: 'Er is geen god dan Allah.' Moslims noemen het een gebedsoproep, maar het is een leugen. Het is een vervloeking, pure afgoderij die over de stad wordt uitgestrooid.''

Kok zegt bewust te hebben gekozen voor een ''liefdevolle'' tekst achter het vliegtuig. ''God wil een Vader zijn, ook voor moslims. Allah is geen vader, want hij heeft geen zoon, laat staan dat hij als god naar deze wereld is gekomen om te lijden en te sterven voor onze zonden.'' Volgens de pastor moet zijn actie niet gezien worden als provocatie. ''Integendeel, het is mijn cadeautje aan moslims, eigenlijk aan heel Amersfoort, bij de opening van deze moskee.''

De moskee opent vanavond haar deuren. Als het goed is cirkelde boven het gebouw vanaf 18.00 uur het vliegtuigje met de boodschap van Kok rond.

Release BioWare MMO in 2009

Bioware, onder andere bekend van het nog te verschijnen Mass Effect, heeft laten uitlekken dat hun MMO in 2009 zal uitkomen. Over het spel is nog praktisch niks bekend, behalve dat Bioware verschillende vernieuwende features in de game wil implementeren.

Technisch Directeur Bill Dalton heeft het jaar 2009 laten vallen in een interview met Information Week. In het desbetreffende gesprek werd ook iets meer uit de doeken gedaan over de MMO. Zo zal er een speciaal systeem in de game zitten dat de acties en bewegingen van spelers volgt. Dit zogenaamde StreamBase moet er voor zorgen dat Bioware meteen problemen kan oplossen of spelers kan aanpakken die misbruik maken.

Andere vernieuwende punten die de ontwikkelaar aan het spel wil toevoegen werden al eerder bekend gemaakt. Bioware hoopt meer verhaal, emotie en karakter toe te voegen aan hun MMO. Ook zal Bioware met de game grinden proberen te vermijden en veel opties tot uiterlijke aanpassing van je character aanbieden.


Geklooi met stokjes

Van het een komt het ander, al die gekke Japanse spelletjes zijn fascinerend dus ga je op een gegeven moment verdiepen doelbewust zoeken.

En ik ben weer eens iets bizars tegen gekomen, Japaners verkleed als buitenlanders moeten met hun eetstokjes kleine dingetjes oppakken van borden die bewegen op zo'n sushibarlopendeband ding.

En zoals gebruikelijk, bizarre maar vermakelijke televisie...

Badmintonners verliezen laatste duel

Het Nederlands badmintonteam is er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd om de Surdiman Cup in Glasgow te winnen. In de laatste wedstrijd verloor de ploeg met 3-0 van Duitsland en eindigde hiermee op de veertiende plaats.

Ruud Bosch en Paulien van Doormalen wisten de openingswedstrijd niet in winst om te zetten. Vervolgens gingen Eric Pang en Judith Meulendijks onderuit tijdens hun wedstrijd in het enkelspel. Hierna was het niet meer nodig om de resterende wedstrijden nog te spelen.

Martijn van Dooremalen, bondscoach van de Nederlandse ploeg, koos voor het duel met de Duitsers niet voor zijn sterkste ploeg. Zo kregen Dicky Palyama en Yao Jie rust. De ploeg blijft overigens wel actief in dezelfde klasse. Dit werd afgelopen donderdag al veilig gesteld door een overwinning op de Russissche ploeg.

Zeventien Engelse transfers niet in orde

In de Engelse Premier League is gebleken dat, in de periode tussen 2004 en 2006, zeventien transfers zijn beklonken die niet volgens de bestaande regels zijn afgehandeld. Dit is het resultaat van een onderzoek door de hoogste Engelse profliga.

Onder dit aantal bevinden zich ook drie transfers waar Chelsea bij betrokken is. Het gaat om de aankopen Didier Drogba, Michael Essien en Peter Cech. Het onderzoek werd in maart van vorig jaar gestart en werd geleid door John Stevens, een voormalig Londense politiebaas. Deze commissie heeft sinds de aanvang van het onderzoek 362 transfers onder de loep genomen.

Naast Chelsea heeft ook Newcastle United een aantal transfers niet volgens de regels hebben afgehandeld. Het gaat bij deze club om Emre Belozoglu, Jean Alain Boumsong, Amady Faye, Albert Luque. Ook de namen van Bolton Wanderers (Ali Al-Habsi, Tal Ben Haim, Blessing Kaku, Julio Correia), Portsmouth (Collins Mbesuma, Benjani Mwaruwari, Aliou Cisse) en Middlesbrough (Aiyegbeni Yakubu en Fabio Rochemback) zijn na afronding van het onderzoek gevallen.

De Engelse voetbalbond zal verder gaan bekijken of er eventuele consequenties aan deze transfers zitten. Hierdoor zouden Newcastle United en Bolton Wanderers het meest in de problemen kunnen komen, aangezien het bij deze twee clubs om vier spelers gaat. Bovendien maakte Stevnens zich zorgen over vijftien zaakwaarnemers. Tot slot worden ook Sam Allardyce en Graeme Souness, twee trainers, in relatie gebracht met deze verdachte transfers.

Top of Flop User's Choice: Nessun Dorma

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Miguel's tip van afgelopen woensdag was maar net niet goed genoeg: El Koala - Opá, Yo Viacé un Corrá was een flop,  dus.

De tip van vanavond werd anoniem gesubmit:

"Een onzekere deelnemer bij een Engelse TV-show zingt de sterren van de hemel heel verrassend!"

Van Bronckhorst blijft Barcelona trouw

Giovanni van Bronckhorst heeft laten weten dat de kans minimaal is dat hij volgend seizoen in het shirt van Feyenoord te bewonderen is. De speler van FC Barcelona heeft door laten schemeren dat hij zijn contract uit wil dienen.

"Mijn toekomst ligt in Barcelona, duidelijker kan ik niet zijn", liet Van Bronckhorst weten. "Ik heb een goed gesprek met de clubleiding gehad, alle geruchten over een eventuele terugkeer naar Nederland kunnen de prullenbak in."

Dit seizoen was Van Bronckhorst geen vaste waarde binnen de selectie van trainer Frank Rijkaard. "Er was zelfs een periode dat ik helemaal niet speelde. Dat vreet aan je. Als je als speler het vertrouwen niet krijgt, heb je een probleem. Ik heb bij de trainer om uitleg gevraagd, maar het was een simpel verhaal. Hij koos voor andere spelers", liet de verdediger weten.

Er zou overigens wel een mogelijkheid zijn dat Gio na het komende seizoen alsnog bij de Catalanen vertrekt. "Ik heb na de winterstop gelukkig wel weer veel gespeeld, maar ik hoop niet op nog zo’n seizoen."

Winkelverbod voor dieven

Icoon BinnenlandsWinkeldieven die in het centrum van Rotterdam 'winkelen' krijgen een collectief winkelverbod in het centrum van Rotterdam. De winkeliers werken samen met de politie en veiligheidsdiensten.

Dieven die spullen blijven stelen, kunnen een verbod krijgen om in alle winkels te komen in de binnenstad. Gaan de winkeldieven alsnog door met hun bezigheden, dan mag de politie de winkeldieven oppakken.

Het convenant bevat naast het verbod ook andere maatregelen. Zo wordt er ook een website met winkeldieven gelanceerd. Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam heeft sinds 2004 al een collectief winkelverbod ingevoerd.

Wildcard voor De Bakker in Rosmalen

Thiemo de Bakker heeft de laatste wildcard ontvangen voor de Ordina Open in Rosmalen. Marcel Hunze, directeur van het toernooi in het Brabantse dorp, heeft dit vrijdag bekend gemaakt, maar twijfelde in eerste instantie tussen de 18-jarige tennisser en Martin Verkerk.

Hunze had bovendien de hoop uitgesproken dat Roger Federer eventueel aan de Ordina Open zou deelnemen. De Zwitser kon zich zodoende voorbereiden op Wimbledon. Afgelopen donderdag liet de directeur van het toernooi in Rosmalen het volgende weten over eventuele keuze voor De Bakker: "Als we de kaart aan Thiemo de Bakker geven, kiezen we voor de toekomst en voor een jongen die straks ook mee zal doen aan het hoofdtoernooi op Wimbledon."

Aranxta Rus sleepte de wildcard voor het enkelspel bij de vrouwen in de wacht. Verder liet de organisatie van de Ordina Open ook nog weten dat Mario Ancic niet in actie komt. De Kroaat won het toernooi in 2005 en 2006, maar is nu ziek.

Komende zondag begint het grastoernooi van Rosmalen. Naast de eerdergenoemde De Bakker zullen ook Raemon Sluiter en Robin Haase voor Nederland in actie komen. Het duo ontving ook een wildcard. Michaëlla Krajicek komt in actie bij het vrouwentoernooi. De Nederlandse verdedigt bovendien haar titel van vorig jaar.

Nys kiest voor veldrijden

Sven Nys gaat zich vanaf nu volledig op het veldrijden richten. Eerst was het de bedoeling dat de Belg als mountainbiker actief zou zijn op de Olympische Spelen van 2008, maar dit gaat nu dus niet meer door.

De universiteit van Leuven heeft Nys getest op de extreme temperaturen die tijdens de Spelen in China voor kunnen komen. Het lichaam van de veldrijder zou hier onvoldoende op reageren. "Het is voor mij nu duidelijk: Mijn lichaam is voor meer dan 100 procent geschikt voor veldrijden en daar ga ik mij volledig op richten", aldus de Belg in een verklaring van de Rabobank wielerploeg.

Dieren betrokken bij rampenoefening

Icoon OpmerkelijkOmdat niet iedere hulpverlener de procedures kent die bij hulpverlening aan dieren gewenst is, werd vanmiddag in Capelle aan den IJssel (Zuid-Holland) een ‘rampenoefening’ gehouden waarbij dieren betrokken waren. Onder meer een ezel, ganzen, konijnen en een hond waren betrokken bij de ‘aanrijding’.

Voor de oefening werd een aanhanger, waar de dieren in zaten, achter een auto geplaatst die zogenaamd was betrokken bij een aanrijding. Waar speciaal op gelet werd was het controleren en registreren van gewonde dieren.

Omdat dieren niet uitgelegd kan worden wat er precies aan de hand is, was er een dierenarts aanwezig die de dieren na afloop van de training controleerde op stress. Volgens een woordvoerder mankeerden de dieren niets.

PVV wil lokhomo's tegen agressors

PolitiekDe Partij voor de Vrijheid (PVV) wil als homo's vermomde politieagenten inzetten om het geweld tegen homo's door allochtonen aan te pakken. De partij van Geert Wilders heeft daartoe vandaag Kamervragen ingediend bij de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken.

De vragen zijn opgesteld door de PVV-Kamerleden Hero Brinkman en Raymond de Roon. Ze verwijzen naar een artikel van vandaag uit De Telegraaf waarin staat dat allochtone jongeren, voornamelijk Marokkanen, in Amsterdam regelmatig homo-ontmoetingsplaatsen afstruinen om daar mannen te beroven van hun geld. Ook zouden sommige daders hun slachtoffers regelmatig opwachten bij homokroegen.

Vaak zijn de slachtoffers biseksuele mannen die getrouwd zijn en geen aangifte durven doen. ''Recent hebben we bij de Oeverlanden Marokkaanse en Pakistaanse verdachten aangehouden. Zij bekenden zes mannen te hebben beroofd, terwijl wij maar één aangifte binnen hadden gekregen'', zo laat de Amsterdamse politie weten. Afgelopen zaterdag werd in het Vondelpark nog een homoseksuele man in elkaar geslagen door zes Marokkanen. Zijn verhaal wilde hij wel aan De Telegraaf kwijt, maar uit angst voor represailles zag hij later af van publicatie.

De PVV vraagt aan de ministers of ze met hun van mening is ''dat de politie aan dit Marokkaanse discriminerende geweld absolute topprioriteit moet geven.'' Ook vragen Brinkman en De Roon of de ministers bereid zijn, ''teneinde deze Marokkaanse daders te kunnen pakken, undercover agenten in te zetten die zich voordoen als homo, zogenaamde lokhomo's.''

Overigens laat het homomeldpunt van de Amsterdamse politie, Roze in Blauw (RIB), zelf al weten dat er mogelijk undercoveragenten in burger ingezet worden op de homo-ontmoetingsplaatsen om zodoende daders op heterdaad te kunnen arresteren. Ook is een speciaal telefoonnummer geopend waar slachtoffers zich 24 uur per dag kunnen melden.

Met dank aan monchou, SolidArt, Priyantha, patricia27 en SCH voor de submit.

Jongen gewond bij ongeluk graafmachine

Icoon OngelukIn Alphen (Noord-Brabant) is een 17-jarige jongen bij een bedrijfsongeval zwaargewond geraakt. De jongen bestuurde een graafmachine en is daar waarschijnlijk uitgevallen. Daarna is hij overreden door de graafmachine. De jongen is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeluk vond plaats op het parkeerterrein van een begraafplaats. De collega van de jongen heeft na het ongeluk direct de ambulance gebeld. De jongen heeft ernstige wonden aan zijn hoofd opgelopen. Het ongeluk wordt momenteel onderzocht door de Arbeidsinspectie.

Uitslag 1e vrije training GP Verenigde Staten

Zojuist is de eerste vrije training verreden op het circuit van Indianapolis. Fernando Alonso reed met 1.11.925 de snelste tijd. De tweede tijd was voor BMW-coureur Nick Heidfeld. Klassementsleider Lewis Hamilton noteerde de derde tijd. Christijan Albers reed de 21ste tijd.

Volledige uitslag

#CoureurTeamTijdAantal ronden
1F. AlonsoMcLaren 1'11''925 16
2N HeidfieldBMW 1'12''391 24
3L. HamiltonMcLaren 1'12''62821
4S. VettelBMW 1'12''86933
5K. Räikkönen Ferrari 1'12''966 21
6N. RosbergWilliams 1'13''02024
7F. MassaFerrari 1'13''04022
8D. CoulthardRed Bull 1'13''15922
9J. ButtonHonda 1'13''59723
10M. WebberRed Bull 1'13''68226
11J. TrulliToyota 1'13''77732
12K. Nakajima Williams 1'13''78627
13R. SchumacherToyota 1'13''81927
14V. LiuzziScuderia Toro Rosso 1'13''907 28
15S. SpeedScuderia Toro Rosso 1'13''99024
16G. FisichellaRenault 1'14''00019
17T. SatoSuper Aguri 1'14''03720
18R. BarrichelloHonda 1'14''05223
19H. KovalainenRenault 1'14''18918
20A. DavidsonSuper Aguri 1'14''63210
21C. AlbersSpyker F1 1'14''636 28
22A. SutilSpyker F11'14''81027

Aparte schoen voor 'gevaarlijke' vrouwen

Icoon OpmerkelijkBritse vrouwen zijn een gevaar op de weg, zo blijkt uit onderzoek van verzekeringsbedrijf Sheilas' Wheel. Vrouwen zitten massaal met naaldhakken achter het stuur, en dat is volgens het bedrijf "levensgevaarlijk". Daarom komt men nu met een originele schoen.

Het betreft een schoen die van een stilleto-hak kan veranderen in een platte schoen. De hak kan door middel van een druk op de knop verstopt worden in de zool van de schoen, een idee dat volgens het bedrijf veel potentie heeft. Sheilas' Wheel meent namelijk dat vier op de vijf vrouwen tijdens het rijden de verkeerde schoenen draagt.

Drie jaar cel voor Schipholbrand

Icoon JustitieDe rechtbank in Haarlem heeft vrijdag de 25-jarige Libiër Ahmed al-J. veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens opzettelijke brandstichting in het cellencomplex op Schiphol-Oost. Door de brand kwamen elf mensen om het leven.

Het Openbaar Ministerie (OM) had vijf jaar gevangenisstraf tegen Al-J. geëist. De brand brak op 26 oktober 2005 kort voor middernacht uit in de cel van Al-J. Nadat bewakers de Libiër uit zijn cel hadden gered, lieten zij de celdeur openstaan, waardoor de brand zich razendsnel door de K-vleugel kon verspreiden. In de vroege ochtend van 27 oktober bleek dat elf mensen uit deze vleugel waren omgekomen.

De Libiër heeft, liggend op zijn bed, een sigarettenpeuk weggeschoten zonder te controleren of die wel uit was. Volgens de rechtbank is die peuk terechtgekomen op een verfrommeld laken aan het voeteneinde. Daar lag ook een deels afgerolde rol wc-papier.

Voor de rechtbank is het duidelijk dat een verband bestaat tussen de handelingen van Al-J. en de dood van elf van zijn medegedetineerden. De man heeft niet de vooropgezette bedoeling gehad om brand te veroorzaken, maar hij heeft ''welbewust het risico aanvaard'', meent de rechtbank. Ze houdt Al-J. verantwoordelijk voor de sterfgevallen.

Advocaat Eduard Damman van Al-J. noemt de uitspraak ''een hard gelag''. Zijn cliënt heeft nooit de bedoeling gehad vuur te maken en heeft ook zeker niet het risico aanvaard dat daardoor slachtoffers zouden vallen, zei hij in zijn pleidooi. De rechtbank vindt daarentegen dat het redelijkerwijs te voorzien is dat als er brand is in een gebouw waar mensen zijn opgesloten, daarbij doden kunnen vallen.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

[Update] PGR4 details en trailer

Bizarre Creations en Microsoft Games Studios hebben een kleine carlist van Project Gotham Racing 4 vrijgegeven.

De nieuwe Project Gotham Racing is al de vierde uit de reeks. Als we de ontwikkelaar moeten geloven zal dit nieuwe deel verbeterde graphics en een snellere gameplay hebben dan zijn voorgangers. De ontwikkelaar is ook bezig met een nieuw systeem voor de online wedstrijden die veel weg zou hebben van het matchmaking-systeem van Halo 2.

De lijst ziet er zo uit:
'62 Ferrari 250 GTO
'67 Toyota 2000GT
'78 Lamborghini Countach LP400
'98 Subaru Impreza 22B STi
'04 BMW M5
'07 Ruf RGT 997
'07 Lotus GT3RR

Een nieuwe trailer wordt vandaag nog(!) verwacht, dus stay tuned.

Update 17:40

Er zijn wat meer details naar voren gekomen in een interview met de ontwikkelaars van PGR4. Er zullen bijvoorbeeld een tiental verschillende weertypes zijn, maar deze kunnen wel met elkaar mixen. Het kan bijvoorbeeld wel sneeuwen, maar niet koud genoeg zijn om ijs te vormen op de baan. De weertypes kun je naar gelang aan- en uitschakelen in playtime, maar in de career zal het door de game bepaald worden.

De besturing zal gewoon arcade blijven en het zal niet onmogelijk zijn om in de sneeuw te rijden: "You won't think: aww crap, now I have to race in the rain, you'll be thinking: sweet, now I get to slide around in the rain!"

De AI zal dit keer ook flink onder handen genomen worden en ze hebben zelfs een specifieke AI-programmeur in dienst genomen. Hierdoor zal de programma-code efficiënter zijn en dus ook de laadtijden korter worden.

De tien verschillende weertypes:

Clear: A normal, sunny day. Your cornering will be sharp, assuming you have the skills.

Overcast: There will be lots of cloud cover, but no change to your vehicle dynamics.

Light Rain: A little drizzle, but nothing to change your driving style too much. The track surface will be slightly slippery, and you’ll find that too much gas will lead to your backend sliding around more than usual.

Heavy Rain: Lots and lots of the wet stuff. Your visibility will be reduced, and you’ll be peering between frantic windscreen wipers when using in-car view. Deep puddles form around the track, and should be avoided at all costs.

Wet: The aftermath of a heavy rainfall. Clouds are still brooding in the sky. The track is wet, but the puddles are dissipating and everything is slowly drying up.

Storm: Danger time. Rain, clouds, thunder, lightning. The sky is black, and your chase camera will be obscured by heavy rainfall. Keeping your car on the track will be difficult… but racking up the sliding Kudos won’t be!

Light fog: A slight haze rests over the city, giving a slight reduction in visibility. It does not affect vehicle dynamics, but stay on your toes and don’t let any corners creep up on you.

Heavy fog: A huge cloud descends over the track. Visibility is severely reduced, and finding your way is difficult. On some tracks you can drive uphill and rise above the fog, so use this opportunity to scout out the route below.

Icy: A really, really cold day. Puddles are starting to freeze over, so watch out for them. You’d be silly to go out without wearing a bobble hat.

Snow: The track is icy and slippery, snow is falling from the sky, and all the puddles have completely frozen over. You’ll need to drive slower and avoid the icy patches; even if it means straying from the racing line.

Daarnaast is ook de trailer verschenen en een viertal nieuwe screenshots:

Je kunt hier de trailer vinden


Met dank aan RDJ134 en Arjentjuh86 voor deze update

Jongen loopt 10 jaar met gebroken nek

Icoon BizarMenig mens gaat direct naar het ziekenhuis als diegene een gebroken nek heeft. Maar een Britse jongen heeft maar liefst tien jaar met een gebroken nek gelopen. De 14-jarige puber speelde rugby, reed mountainbike en zat ook in achtbanen, maar merkte nooit iets van zijn gebroken nek.

De laatste tijd kreeg de jongen steeds vaker black-outs en evenwichtsstoornissen. Nadat de jongen met zijn fiets viel bracht hij een bezoekje aan het ziekenhuis. Daar bleek dat hij al tien jaar met een gebroken nek rondliep. De jongen werd met spoed geopereerd.

Het is volgens een arts een wonder dat de jongen nog leeft. "Ik heb nog nooit zoiets vreemds meegemaakt als dit", aldus de arts.

Hardwareverkopen Japan

Het is weer vrijdag, tijd voor de Japanse hardwareverkopen. Iedereen die wekelijks deze berichten leest zal verrast zijn om de volgorde... De DS lite en de Wii staan namelijk bovenaan, gevolgd door de drie Sony apparaten. Totaal onverwacht!!

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007
DS Lite117.193123.1403.529.220
Wii64.52969.7481.749.730
PSP24.71126.358978.499
PS211.09711.814380.121
PS38.7768.998461.955
Xbox 3602.5332.219104.477
GB Micro48131020.744
GBA SP30224717.858
Cube1672268.003
NDS35712.216
GBA1616709

Excuses voor inbraak in verkeerde woning

Icoon OpmerkelijkDrie inbrekers in Manchester hebben hun excuses aangeboden omdat ze in hadden gebroken in de verkeerde woning. De mannen bedreigden de bewoners van het appartement - een koppel en hun dochtertjes van 2 en 7 jaar oud. Uiteindelijk ontdekten ze dat ze in het verkeerde appartement zaten.

De drie waren op zoek naar een bepaalde persoon. Het koppel beweerde geen flauw idee te hebben over welke persoon het ging. Hierop kregen eerst de man en later de vrouw een revolver tegen hun slaap gedrukt.

De inbrekers bemerkten na een tijdje dat ze inderdaad aan het verkeerde adres waren. Voordat ze vertrokken, verontschuldigden ze zich.

Sylvain White gaat Castlevania film regisseren

Goed nieuws voor de Castlevania-fans: Uwe Boll zal de verfilming van hun favoriete serie niet gaan verpesten. De eer om dit te proberen is weggelegd voor Sylvain White. Sylvain White is voornamelijk bekend van de films Stomp the Yard en I'll Always Know What You Did Last Summer en is momenteel bezig aan de film The Trunk.

White zegt dat hij is opgegroeid met de game en er naar uit kijkt om de film te maken. "Most of the vampire films have been present or set in the future, from Blade to Underworld, and I was attracted by the chance to make a dark, epic period movie that almost has an anime feel to it".

Oorspronkelijk zou Paul W.S. Anderson de Castlevania-film gaan maken, maar hij zou de komende tijd nog bezig zijn met andere projecten, waaronder een andere game verfilming: Spy Hunter. Andersons script voor de film zal nog wel gebruikt worden, hoewel er enkele aanpassingen gedaan kunnen worden.

Het verhaal zal gaan over een Transsylvanische ridder die zijn mannen een kasteel in leidt om hen te beschermen voor het Turkse leger. Helaas blijkt al snel dat het kasteel toebehoort aan Vlad the Impaler, beter bekend als Dracula. Hierdoor onstaat een strijd tussen de Belmot-familie en een leger aan vampiers.

De film wordt gemaakt in samenwerking met Rogue Pictures en Crystal Sky Entertainment en wordt uitgegeven door Focus Features, deel van Universal Studios. Het filmen zal gebeuren in Zuid Afrika en Roemenië en de film zal uiteindelijk eind 2008 verschijnen.Sylvain White

Veel schade door noodweer

Icoon WeerHet noodweer van gisteren heeft van 25 tot 30 procent meer schadeclaims gezorgd bij verzekeringsmaatschappij Interpolis. Het gaat om rond de 700 schadeclaims. Volgens Interpolis gaat het vooral om kleine schade zoals kelders die blank stonden en lekke daken. Er is bijna geen schade door blikseminslag.

Vooral lokaal was er veel schade. De provincies die het meeste zijn getroffen door het noodweer zijn Drenthe en Zuid-Holland. Vergeleken met vorige weekend waren er minder claims. Een woordvoerster meld dat tot nu toe voor 1 à 2 miljoen euro aan schadeclaims ingediend zijn. Vorige week was dat 3 miljoen euro.

De woordvoerster is wel bezorgd over de jaarresultaten van de verzekeraars. Door de stormschade in januari en de schade van het noodweer van deze en vorige week moeten de verzekeraars meer geld uitkeren dan in afgelopen jaren.

[Gerucht] J-pop SingStar op komst?

Een werknemer van GAME merkte op dat er een nieuwe SingStar-game stond op het rooster met alle games die er aan komen. Dit keer echter geen voor de hand liggende popliedjes of liedjes uit een bepaald tijdperk, maar een SingStar game met alleen J-pop.

J-pop is Japanstalige muziek waar de meeste westerlingen niks van moeten hebben. Hoewel het bij SingStar vooral om de toonhoogte gaat en niet om de tekst zelf, zal het pittig worden om de liedjes goed te zingen, als je de tekst al kan lezen voordat er alweer een nieuwe zin op het scherm verschijnt. Wat de game dan ook op de Europese releaselijst doet is nog onduidelijk, de kans is groot dat Sony's Europese tak gewoon een foutje heeft gemaakt.Vervang hier de Engelse tekst door onduidelijke Japanse tekst en je hebt een goed idee van hoe de game eruit gaat zien

De Haan: "Babel nog niet klaar voor buitenland"

Jong Oranje coach Foppe de Haan denkt dat het beter is voor Ryan Babel wanneer de jonge Ajacied langer bij Ajax blijft. De laatste weken wordt er vooral gespeculeerd over een mogelijk vertrek van Babel naar het Engelse Arsenal.

"Babel kan voor zijn ontwikkeling beter in Nederland blijven. Pas als je 24 of 25 jaar bent, heb je een ideale leeftijd om naar het buitenland te gaan. Dan heb als speler al een goede ontwikkeling doorgemaakt", aldus De Haan.

De Friese trainer denkt dat veel speelminuten erg belangrijk zijn voor opkomende talenten. "Hij zal lang niet alles spelen. Kijk naar Arjen Robben bij Chelsea. Dan lijkt een langer verblijf bij Ajax me verstandiger voor Babel", aldus De Haan over een mogelijke transfer van Babel naar Engeland.

Nederlander komt om in Uruzgan

Icoon BuitenlandsBij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse provincie Uruzgan is vandaag een 20-jarige Nederlandse militair om het leven gekomen. Drie Nederlandse militairen raakten gewond. Hun toestand is stabiel.

Dat heeft Commandant der Strijdkrachten, generaal Dick Berlijn, vandaag gezegd tijdens een persconferentie. Ook vijf Afghaanse kinderen vonden de dood.

De explosie betrof een zelfmoordaanslag op een konvooi van de Navo. De aanslagpleger was in de Afghaanse provinciehoofdstad Tarin Kowt in een met explosieven geladen auto op het konvooi ingereden en liet het voertuig daar exploderen. Berlijn sprak van een "laffe aanslag".

Families
Niet alle families van de betrokken militairen zijn nog ingelicht. Defensie heeft hen nog niet kunnen bereiken. Berlijn betreurt dat zeer.

Dit keer is afgeweken van de standaardprocedure om het nieuws pas te brengen als de familie is ingelicht. "Berichtgeving van de internationale media dwong ons hiervan af te wijken", aldus Berlijn.

Geweld
De militair is de tweede Nederlander die in Afghanistan omkomt door geweld. Vier Nederlanders kwamen door ongelukken om het leven; één pleegde zelfmoord.

Met dank aan swen78,Andyy,Party_P,ScudRaket,bersenka,Kwezel voor de submit.

Hof spreekt Nomads vrij van moorden

Icoon BinnenlandsHet gerechtshof in Amsterdam heeft vrijdag de Limburgse Hells Angels, de zogeheten Nomads, vrijgesproken van drievoudige moord.

In het hoger beroep had het Openbaar Ministerie (OM) twintig jaar cel tegen twaalf van de veertien verdachten geëist. De lichamen van de drie slachtoffers werden in februari 2004 doorzeefd met kogels gevonden in de Geleenbeek bij Echt.

De drie - Paul de Vries, Serge Wagener en Cor Pijnenburg - waren lid van de Nomads. De Vries was president van het 'chapter'. Het drietal zou betrokken zijn geweest bij de diefstal van een grote partij cocaïne, hetgeen de achtergrond zou hebben gevormd van de moordpartij.

Volgens het hof blijven er te veel vragen open om een veroordeling van de verdachten te rechtvaardigen. Om te beginnen is onduidelijk gebleven wie de schoten heeft gelost. Ook staat niet vast of de slachtoffers in het clubhuis dan wel elders om het leven zijn gebracht.

Het hof stelde vast dat de Nomads de schijn volop tegen hebben, maar dat hard bewijs ontbreekt. De veertien verdachten werden in de eerste helft van 2004 gearresteerd en hebben sindsdien vastgezeten.

Gymnasiast haalt negen tienen

Icoon ExamenWard Teunissen, een 17-jarige leerling uit Nijmegen heeft een fantastisch gymnasiumdiploma behaald. Op het certificaat prijken maar liefst negen tienen en vijf negens. "Zo'n hoge eindlijst hebben we hier nog nooit gezien", aldus Tons Janssen, conrector en secretaris eindexamen van de Nijmeegse Scholen Gemeenschap Groenewoud. Of Ward de hoogste cijfers van Nederland heeft, is niet bekend.

Op het Groenewoud is men apetrots op de eindlijst van de scholier. Als beloning regelde de school een dubbeldekker, waarin Ward zelf achter het stuur mocht zitten om zijn klas rond te rijden. De school is namelijk bekend met de toekomstdromen van Ward: hij wil buschauffeur worden.

"Ik heb al sinds mijn vijfde iets met bussen. Een vriendin van mijn moeder was toen al buschauffeur. Een grote bus besturen is gewoon geweldig", aldus Teunissen. Voor de opleiding tot chauffeur moet hij wachten tot hij 21 jaar is. "Ik ga dus eerst natuurkunde studeren. Ik moet toch iets te doen hebben in de tussentijd, en het is handig voor als het in de buswereld niet mocht lukken."

Met dank aan Rianne84, Maraatje, danaq, FluimPruim en Sneeuwvlok voor de submit.

UEFA buigt zich op 5 juli over beroep Denemarken

De beroepscommissie van de UEFA zal zich 5 juli buigen over het protest van Denemarken tegen de straffen naar aanleiding van de incidenten tijdens de interland tegen Zweden.

Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Denemarken en Zweden besloot scheidsrechter Herbert Fandel de confrontatie één minuut voor tijd te staken toen hij werd aangevallen door een fan.

De tuchtcommisie van de UEFA veroordeelde Denemarken vorige week tot het spelen van vier wedstrijden op minimaal 250 kilometer van Kopenhagen. Daarnaast kreeg de Deense voetbalbond een boete van 61.000 euro.

PS3-controller met rumble in ontwikkeling

De soap rondom Sony en Immersion lijkt een happy end te krijgen: Innerbits.com heeft van twee bronnen binnen Sony bevestigd gekregen dat Sony inderdaad aan een PS3-controller met rumble-functie aan het werken is. Dit nieuws komt na veel juridisch getouwtrek tussen Sony en Immersion, het bedrijf dat het patent heeft op de rumble-technologie die Sony wilde gebruiken. Uiteindelijk heeft Sony een tijdje terug buiten de rechtszaal een schikking getroffen met Immersion waardoor de twee nu weer dikke vrienden zijn.


Binnenkort, ook met trilfunctie!

Er zijn wel een paar problemen die Sony zouden kunnen opbreken. Ten eerste, hoe verkoop je een PS3-controller met rumble-functie terwijl Phil Harisson vorig jaar 'rumble' nog afdeed als een last-gen functie die toch niemand meer wil hebben? Daarnaast zal Sony te maken krijgen met boze fans die nu een PS3 hebben gekocht maar daar dus controllers zonder rumble-functie bij hebben. Ten slotte zal Sony ook alle 'gewone' PS3-controllers die nu op de markt zijn uit de schappen gaan halen, iets wat ze ook veel geld gaat kosten.

Met dank aan Cyberia18 en KoosyNL voor de submit

Afstuderen in Second Life

Er zijn al veel dingen die in virtuele online-werelden gebeuren: World of Warcraft heeft al bruiloften en begrafenissen meegemaakt, en in Second Life zijn er een paar mensen die al aardig binnen zijn gelopen met de 'game'. De virtuele wereld van Second Life heeft nu een nieuwe primeur: iemand is er afgestudeerd.


Second Life, nu ook voor al uw afstudeerprojecten!

Josje van Beek, een studente Communication & Media aan de hogeschool InHolland, verdedigde in de virtuele wereld van Second Life haar afstudeerproject, dat ging over in hoeverre het interessant is vanuit een marketingperspectief om te investeren in een virtuele wereld. De professoren die haar vragen stelden bevonden zich ook in Second Life, per tekst werden vragen gesteld en beantwoord.

De Haan wil discussie speelstijl Oranje

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, wil een discussie over de traditionele Nederlandse speelstijl serieus op gang brengen. De Haan zegt dat het onmogelijk is om altijd in een 4-3-3-formate te spelen op internationaal niveau .

De nationale Nederlandse elftallen voetballen bijna altijd op deze manier. Voor het begin van het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar koos De Haan ervoor om over te schakelen naar het 4-4-2-systeem. Met succes want Nederland wist zich voor de halve finales te plaatsen en is daarnaast ook al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Peking. "Het voetbal is veranderd", aldus De Haan vandaag tijdens een persconferentie. "Je kunt wel 4-3-3 spelen, maar dan moet je het misschien op een andere manier invullen. Anders is het systeem vaak te statisch en voorspelbaar. Nu voetballen we veel dynamischer. In een formatie met drie aanvallers staat iedereen maar op zijn eigen plek."

Mii's en exclusieve game mode voor Fifa 2008 Wii

Ronaldinho is nog steeds 'hot' in voetballand en de Braziliaanse balkunstenaar zal dan ook niet alleen de standaard opwachting maken in de nieuwe FIFA game, maar tevens in de Wii versie van FIFA 2008 de 'host' zijn van een game-mode die exclusief zal zijn voor de Wii.De game mode, met de toepasselijke name Footii Party with Ronaldinho zal een aantal multi-player party games bevatten zoals "Table Football" en "Shoot Off". Wat deze en de rest van de minigames precies zullen bevatten is nog niet bekend gemaakt door EA. Ronaldinho zal in deze extra mode trouwens een Mii uiterlijk hebben, en de speler kan ook met zijn Mii deelnemen aan deze multi-player mode.

Thompson en Take-Two hebben geheime meeting

Terwijl wij bij FOK!games dachten dat men Jack Thompson steeds minder serieus begon te nemen blijkt het tegendeel waar te zijn: volgens de mensen bij Gamepolitics.com heeft de heer Thompson namelijk een onderonsje gehad met de nieuwe CEO van Take-Two, de heer Strauss Zelnick. Gamepolitics heeft de berichten zelf bevestigd gekregen uit de mond van Jack Thompson zelf.

Waar het gesprek over ging willen Thompson en Take-Two beiden niets over kwijt.

Agent rijdt motoragent aan

Icoon PolitieEen motoragent is tijdens een achtervolging in Oisterwijk (Brabant) gewond geraakt. De motoragent werd door zijn collega, die ook in de achtervolging zat, geschept op de Stationsstraat. De agenten waren bezig met een inbraak te onderzoeken, toen zij een auto met volle snelheid weg zagen rijden en vervolgens een achtervolging startten.

Hierbij werd de motoragent geschept. De agent is naar het ziekenhuis gebracht waar na onderzoek bleek dat hij alleen maar een hersenschudding had. De auto, die woensdagnacht is gestolen, werd later op een parkeerterrein terug gevonden. De inbrekers zijn nog niet gevonden.

Met dank aan Bartozzz voor de submit.

Hamilton oneens met Alonso

Lewis Hamilton begrijpt niets van de opmerkingen van zijn teamgenoot Fernando Alonso. Eerder deze week verkondigde Alsonso tegen een Spaanse radiostation dat hij zich niet helemaal op zijn gemak voelde bij McLaren Mercedes. De Spanjaard zegt dat alles draait om Hamilton, maar volgens de Brit is dat niet waar.

"Ik vind het wat raar dat hij dat zei, want ik heb het gevoel dat het team het liefst ziet dat we beiden de races winnen. Ron en de rest werken erg hard om ervoor te zorgen dat we beide evenveel kansen hebben. Het lijkt me wel duidelijk dat ik een prima relatie heb met iedereen in het team, omdat ik er al bij hoor sinds ik dertien ben. Toen Fernando bij het team kwam, was ik daar erg blij mee en ik heb het gevoel dat ik een prima band met hem heb opgebouwd. Ik snap dus niet waarom hij dat soort dingen zegt. Misschien zegt hij het omdat hij Spaans is en ik Engels ben. Maar ik ben het niet met hem eens," aldus de Brit die afgelopen zondag zijn eerste Grand Prix wist te winnen.

[Special] Avondje Engeland - Italië

Voorafgaand aan de wedstrijd Jong Engeland - Jong Italië in het kader van het UEFA European Under-21 Championship, leek het me leuk om eens in Arnhem te gaan kijken, waar de wedstrijd gespeeld zou worden.

's Middags aangekomen word ik, gehuld in een Liverpool thuisshirt, direct aangesproken door een behulpzame Engelsman met de vraag of ik wist hoe ik bij het stadion kwam. Ik antwoordde negatief, en de man vertelde me welke bus ik moest hebben. Ik bedankte hem vriendelijk en dat ik helemaal niet van plan was met de bus te gaan vertelde ik er maar niet bij. Op de markt was het in de middag al erg gezellig. De wedstrijd Servië - Tsjechië stond op het punt van beginnen, terwijl de biertjes rijkelijk vloeiden. Opvallend was het aantal aanwezige Engelsen, in verhouding tot de Italianen. Er waren wel mensen met Italiaanse shirts, maar die bleken vaak gewoon Nederlands of zelfs Duits te praten.

Ik besloot zelf ook maar eens een pilsje te pakken, en ging zitten op een terras. Een paar Nederlandse jongens vroegen mij in gebrekkig Engels of ik ook naar de wedstrijd ging. In mijn beste accent ging ik een gesprekje met ze aan, tot er een dame aankwam en vroeg wat ik wilde drinken. "Doe maar een pilsje", zei ik, terwijl de knullen voor mij met een bek vol tanden stonden. Het betekende wel één ding: er waren meer buitenlanders dan Nederlanders op het marktplein, en dus leeft ook dit jeugd-EK erg onder de mensen, zelfs als ze daarvoor de zee moeten oversteken.

Eénmaal bij het stadion aangekomen diende ik eerst mijn pas op te halen. Met deze toernooipas kon ik mijn kaartje bemachtigen, die mij een plek gaf vlakbij het veld, recht naast de spelerstunnel. Om op deze plaats te komen moest ik wel eerst langs een berg beveiligingsmensen, dus ik hoefde me in ieder geval geen zorgen te maken. Vanaf mijn plek kon ik alles goed zien, behalve één ding: het rechterdoel. De dugout van de Italianen was zo neergezet dat ik steeds als de bal voor de goal kwam op moest staan om iets te kunnen zien. Aan de andere kant kon ik de andere goal wel goed zien, en had ik de kans om vanaf mijn plek nog handen te schudden met Engeland-spits David Nugent, die de openingstreffer maakte.

In de rust dropen de spelers af richting kleedkamers. De Engelsen hadden hun beste voetbal van het toernooi laten zien, terwijl Italië weer op achterstand stond. Ondanks dat Giorgio Chiellini nog wel scoorde voor de Azzurri, keek de wereldkampioen door een doelpunt van Leroy Lita wel tegen een achterstand van één doelpunt aan. De Italiaanse trainer Pierluigi Casiraghi was duidelijk ontevreden, en liet zijn twee wisselspelers Marco Motta en Giuseppe Rossi dan ook al in de rust invallen. De Engelsen waren van plan gewoon door te gaan waar ze in de eerste helft gebleven waren. De voorsprong verdedigen en wellicht nog een doelpuntje erbij prikken. De opdracht voor de blauwhemden was duidelijk: er moest in ieder geval gelijkgemaakt worden, anders zou het afgelopen zijn voor de kampioen van 2004, dat het toernooi in totaal vijfmaal wist te winnen.

Dat gebeurde ook; Alberto Aquilano schoot de bal via een tegenstander langs de binnenkant van de paal, in het net. Stuart Pearce wond zich verschrikkelijk op, maar dat deed hij eigenlijk het gehele duel al. Ik begon zelfs medelijden te krijgen met de vierde official, die keer op keer het gezeur van de Brit over zich heen kreeg. Casiraghi wilde meer na die gelijkmaker, en sloopte na een gemiste kans zowat de dugout. Tot grote schrik van één van de stewards, die niet wist wat hem overkwam. Wat wel vrij jammer was, was dat de Engelse aanhang verspreid zat over het stadion. Hierdoor kwam er uit de normaal zo fanatieke supporters nauwelijks geluid. De Italiaanse fans hadden het af en toe op hun heupen, maar over het algemeen was het maar een tamme bedoening.

Na afloop liep de menigte terug naar het centrum. De fans die er 's middags nog waren, waren duidelijk teleurgesteld in de 2-2, en lieten het 's avonds afweten. Toch zaten de echte Engelse die-hards nog in een Irish pub, waar ik met mijn Liverpool-shirt zeer welkom bleek. Na de nodige pintjes te hebben achterovergeslagen was het tijd om er een eind aan te breien. Ik groette de Britse fans; "See you in Nijmegen."

'Chelsea wil Rajkovic bij PSV stallen'

Het Algemeen Dagblad meldt dat PSV komend seizoen mogelijk de beschikking heeft over Slobodan Rajkovic. De achttienjarige Servische verdediger, eigendom van Chelsea, zou ervaring mogen opdoen in Eindhoven.

Momenteel is Rajkovic met Jong Servië in Nederland om deel te nemen aan het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. De verdediger kreeg nog geen speeltijd tijdens het toernooi, de Serven wisten zich al wel voor de halve finales te plaatsen.

Chelsea scoutte Rajkovic een jaar geleden en legde de jonge Serviër toen direct vast. Het afgelopen seizoen kwam hij nog uit voor zijn vroegere club OFK Belgrado. Een overgang naar PSV, om hem meer ervaring op te laten doen, zou voor de hand liggen. Chelsea heeft een samenwerkingsverband met de Eindhovenaren.

Meerdere vervolgen A Vampyre Story gepland

Bill Tiller, het manusje-van-alles bij Autumn Moon Entertainment, heeft als hoofdpersoon in het project rondom A Vampyre Story aangegeven dat er meerdere vervolgen van het spel op de agenda staan.

A Vampyre Story gaat over een vampier die een Frans zangeresje ontvoert en haar omtovert tot een vampier op de welbekende manier. Het Franse zangeresje is echter vastbesloten om alsnog ooit in een opera te gaan zingen. Dit is ongeveer de hoofdlijn in het verhaal van A Vampyre Story dat in het vierde kwartaal van het jaar 2007 te spelen zal zijn, aldus Bill Tiller.

Bill Tiller heeft dus aangegeven dat hij van plan is om te gaan werken aan A Vampyre Story 2 zodra A Vampyre Story 1 klaar is omdat het spel volgens hem de mogelijkheden geeft voor een reeksvorming. Bill Tiller is positief en durft zelfs te spreken over drie of meerdere Vampyre Stories. Hij vindt dat Mona's verhaal (het Franse-vampier-opera-zangeresje) een diepte in kan gaan en ook meerdere 'hoofdstukken' nodig heeft zoals bijvoorbeeld de verhalen van Lord of the Rings en Star Wars.Clubs in rij voor Rigters

Tijdens het Europees kampioeschap voor spelers onder de 21 jaar heeft Maceo Rigters zijn visitekaartje in Europa afgegeven.

Op het laatste moment werd de 23-jarige spits van NAC Breda aan de selectie van Jong Oranje toegevoegd. Rigters rekende er niet op dat hij zou spelen, maar vestigde in de eerste twee wedstrijden van Oranje volop de aandacht op zich.

Newcastle United, Celtic en Bayer Leverkusen zaten op de tribune en hebben belangstelling voor de Amsterdammer, die aan het einde van het vorig seizoen nog mocht vertrekken uit Breda. "Ik ben blij met mijn prestaties en trots op mezelf," aldus Rigters die bondscoach Foppe de Haan dankbaar is. "Hij geeft me het vertrouwen dat ik bij NAC nooit heb gehad.”

Voor de geïnteresseerde clubs is de spits een koopje: In zijn tot 2009 lopende contract heeft hij een gelimiteerde afkoopsom van driehonderdduizend euro. Toch wil hij zich nog niet bezig houden met een mogelijke transfer. "Ik houd mijn hoofd liever bij het toernooi."

Soul Calibur Legends scans

De Nintendo Wii krijgt ook haar aandeel van de Soul Calibur-reeks op de console genaamd; Soul Calibur Legends. Langzaamaan druppelt er meer informatie binnen over deze Wii-game die een spin-off zal zijn van de reeks. Het spel zal een action/adventure game worden met ene Sigfried in de hoofdrol die een avontuur zal gaan beleven en ook de nodige tegenstanders zal moeten verslaan. Het spel zal ook gebruik maken van de Wii Remote maar op welke manier dit zich zal presenteren is nog niet bekend. Vandaag hebben wij voor jullie enkele nieuwe scans uit een Japans gamesmagazine.[Upd][EK-21] Waterman niet tegen België

Er is een kans aanwezig dat bondscoach Foppe de Haan morgen in de laatste groepswedstrijd tegen België niet kan beschikken over doelman Boy Waterman, Hedwiges Maduro en Roy Beerens. Het drietal trainde vrijdag apart van de groep.

Waterman heeft nog altijd pijn aan zijn rug, Maduro is geblesseerd aan zijn bekkenkam en Beerens heeft last van de aanhechting van een heup. Nederland is al geplaatst voor de halve finales en heeft aan een gelijkspel genoeg om de poule te winnen. België heeft aan een punt voldoende om zich te plaatsen voor de halve finales en de Olympische Spelen van 2008 in Peking.


Update 13:33 uur

Boy Waterman mist de laatste groepswedstrijd tegen Jong België. De doelman van Jong Oranje is geblesseerd aan zijn rug. "Het is niet heel ernstig. Ik verwacht dat hij woensdag in de halve finale wel weer kan spelen," aldus Foppe de Haan.

Hedwiges Maduro moet het duel met de Belgen vermoedelijk ook aan zich voorbij laten gaan. Roy Beerens is wel inzetbaar. Hij begon de training nog los van de selectie, maar deed in het eindpartijtje wel weer gewoon met de groep mee.

Viduka toch door als international

Mark Viduka zal zich beschikbaar blijven stellen voor de Australische nationale ploeg. De 31-jarige aanvaller, die al een persconferentie gepland had waarin hij zijn vertrek zou aankondigen, werd omgepraat door bondscoach Graham Arnold.

“Dit is goed nieuws. De eerste indicaties waren slecht. Aanvankelijk wilde hij stoppen, maar na een bedenkperiode veranderde hij van mening”, aldus Arnold.

Tijdens het toernooi om de Azië Cup, volgende maand, zal Viduka waarschijnlijk de aanvoerdersband van The Socceroos dragen.

NBA: Spurs veroveren de titel

De San Antonio Spurs hebben hun vierde titel in acht jaar tijd te pakken. In de finale van de play-offs werden de Cleveland Cavaliers in vier wedstrijden verslagen. Meest waardevolle speler was voor het eerst een Europeaan, namelijk Fransman Tony Parker.

In de Quicken Loans Arena in Cleveland was het lange tijd spannend. In de voorgaande drie wedstrijden waren de Spurs nog een stuk sterker dan de Cavaliers, nu scheelde het maar 1 punt: 82-83. Sterspeler van Cleveland LeBron James werd goed afgestopt, maar kwam uiteindelijk nog tot 24 punten. Topscorer van de finale werd de Argentijn Manu Ginobili met 27 punten. Parker bleek ongrijpbaar voor de defense van de Cavaliers en kwam tot een totaal van 24 punten. Mede hierdoor werd de guard verkozen tot 'meest waardevolle speler'.

Ook was er nog Nederlands succes. Francisco Elson deed bijna elf minuten mee en scoorde vier punten. Hij is de eerste Nederlander ooit die zich winnaar van de NBA mag noemen.

Vitor Baia sluit loopbaan af

De Portugese doelman Vitor Baia heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De afgelopen seizoenen stond de 37-jarige Baia onder contract bij FC Porto, waar hij het afgelopen jaar amper in actie kwam. Baia blijft wel verbonden aan Porto en zal bij de Portugese club externe betrekkingen onder zijn hoede krijgen.

Baia stond het grootste deel van zijn profloopbaan bij Porto onder de lat. Hij speelde ook drie jaar bij FC Barcelona en daarnaast speelde hij tussen 1990 en 2002 tachtig interlands voor het Portugese nationale team.

Huurlingen blijven bij Excelsior

Kees Luijckx speelt ook komend seizoen voor Excelsior. AZ zal de 21-jarige middenvelder opnieuw aan de Rotterdammers verhuren. Ook verdediger Jeffrey Altheer wordt door Feyenoord voor een tweede termijn uitgeleend aan Excelsior.

"Wij zijn blij dat zij allebei voor ons blijven spelen", aldus algemeen directeur Simon Kelder. "Het zijn twee jonge spelers die nog kunnen doorgroeien en voor ons van grote waarde kunnen zijn in het komende seizoen."

Beide voetballers kwamen in de winterstop naar Excelsior. Luijckx kwam twaalf competitiewedstrijden in actie. Ook speelde hij mee in in de play-offs, waarin Excelsior zijn plaats in de Eredivisie wist veilig te stellen. De 20-jarige Altheer speelde twee wedstrijden sinds de winterstop.

[Le Mans] Lammers start als negende

Jan Lammers start morgenmiddag vanaf de negende startpositie in de 24 uur van Le Mans. Tijdens de kwalificatie gisteren reed hij de negende tijd. Omdat het vandaag regende, lukte het hem niet om die tijd te verbeteren in de Dome Judd.

Over vandaag zei Lammers: "Dat viel letterlijk in het water. Wel ben ik blij dat zowel Jeroen als David en ikzelf onder deze moeilijk omstandigheden gereden hebben. Ik denk dat wij optimaal voorbereid zijn. Toch kun je hier niet goed beoordelen hoe nat het nu werkelijk is. Bij de Peugeot’s en de GT’s is dat iets gemakkelijker. Je ziet de regen op de voorruit komen, en je ziet hoe hard je ruitenwisser moet werken dan weet je wel hoe hard het regent. Als je dat met een open sportscar verkeerd inschat, dan wordt het huilen.Binnen de mogelijkheden die we hadden, denk ik dat we er klaar voor zijn."

Lammers, die in 1988 de Franse autorace wist te winnen, rijdt op Le Mans in het team Racing for Holland. Hij is de kopman maar zal gedurende de race zijn stuurtje regelmatig overgeven aan teamgenoten Jeroen Bleekemolen en David Hart.

De Fransman Nicolas Sarrazin veroverde poleposition in een Peugeot 908. Naast hem op de eerste startrij staat de Audi R10 met zevenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen.

Feyenoord wuift overnamebod weg

De interim-manager van Feyenoord, Peter Vogelzang, heeft in een interview met het AD gezegd dat de Rotterdammers onlangs een overnamebod van 50 miljoen euro hebben afgewezen.

"Dat vinden we echt te weinig. Wellicht was er een beeld dat wij geen uitweg meer zagen, maar wij denken dat Feyenoord 150 tot 200 miljoen euro waard is", aldus Vogelzang, die sinds april aan het bewind is bij Feyenoord. De club maakte een turbulent seizoen door waarin financiële en sportieve tegenvallers elkaar opvolgden. Daarnaast kregen de Rotterdammers ook nog te maken met een bestuurscrisis.

Massa houdt vertrouwen in F2007

Ondanks dat het team van McLaren Mercedes de afgelopen races heerste, blijft Felipe Massa nog steeds alle vertrouwen houden in zijn auto. In Monaco werd Massa op meer dan een minuut gereden en ook in Canada was de snelheid er niet.


"Er zijn makkelijk excuses te verzinnen over waarom je niet vooraan staat. Ik denk dat het te maken had met het asfalt in Monaco en Canada, waarop onze auto niet echt goed ging. We hadden moeite met het vinden van grip en we weten niet waarom. Op Indy kunnen we nu zien of het daadwerkelijk te maken had met het asfalt, of dat er andere problemen zijn. Ik denk dat we nog steeds een prima auto hebben," aldus de Braziliaan.

Castelen waarschijnlijk weg bij Feyenoord

Peter Vogelzang, de interim-manager van Feyenoord, zegt in AD Sportwereld dat Romeo Castelen komend seizoen waarschijnlijk niet meer in Rotterdam speelt. Castelen heeft nog een contract tot medio 2008 in de Kuip, en naar verluidt zou Middlesbrough belangstelling hebben voor de aanvaller.

"De situatie is helder", aldus Vogelzang. "Romeo tekent nu bij, of hij vertrekt een jaar voor het aflopen van zijn contract zodat Feyenoord een vergoedingssom krijgt. De kans op vertrek is veruit het grootst."

Blair bemoeit zich met Sony/Manchester Cathedral zaak

Alsof de ruzie tussen de Church of England en Sony over het gebruik van de Manchester Cathedral in de PS3 game Resistance: Fall of Man al niet te veel media aandacht kreeg: nu mengt de aftredende PM van Groot-Brittannië, Tony Blair, zich ook in de discussie.

Het lijkt er op dat de Tweede Kamer niet het alleenrecht heeft op onzinnige discussies binnen een parlement: de heer Tony Lloyd, parlementslid voor Manchester, bracht de 'kwestie' gisteren ter sprake in het vragenuurtje met de premier. Lloyd ging zelfs zo ver dat Resistance niet alleen beledigend is tegenover de kerk en haar leden, maar tegenover het Britse volk in het algemeen. Blair liet de rest van het parlement weten wat hij vond van de kwestie, namelijk "in bad taste, and very insulting". Daarnaast zei Blair nog dat hij verwacht dat deze discussie nog lang door zal gaan.

Sony lacht ondertussen vrolijk door in haar vuistje, immers 'there is no such thing as bad publicity'.

Met dank aan KoosyNL en Nebo voor het melden van dit nieuws

Naakte 'inbreker' blijkt geheime minnaar

Icoon OpmerkelijkEen 38-jarige Delftenaar ontdekte gisteren een naakte jongeman in zijn slaapkamerkast. De man kwam onverwachts thuis, moest iets pakken uit zijn slaapkamer en hoorde een vreemd geluid in zijn kast.

De vermeende insluiper werd hardhandig beetgepakt en mishandeld. Later bleek dat de 17-jarige jongen het geheime liefje was van de dochter des huizes, zo liet de politie vandaag weten.

De jongen had een stiekeme afspraak met zijn vriendinnetje. Zij werden in hun liefdesspel echter gestoord door de onverwachte thuiskomst van vader. Na de confrontatie met de Delftenaar moest de jongen zich onder doktersbehandeling laten stellen vanwege kneuzingen over zijn hele lichaam. De politie hield niet de 'inbreker' aan, maar de vader.

VS onderzocht mogelijkheden 'homobom'

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft overwogen geld te steken in de ontwikkeling van een zogenoemde 'homobom'. Het 'wapen' had militairen van tegenstanders aan moeten zetten de liefde te bedrijven in plaats van oorlog te voeren.

Dat blijkt uit recent vrijgegeven documenten van het Pentagon. Het Wright Laboratorium van de Amerikaanse luchtmacht in Ohio vroeg in 1994 om 7,5 miljoen dollar om een hormonenbom te ontwikkelen waardoor vijandelijke soldaten homoseksueel zouden worden.

De onthulling heeft tot een golf aan reacties geleid. Het departement is op internet onderwerp van spot en satire maar ook onderwerp van scherpe kritiek geworden.

''Het verhaal geeft duidelijk aan welke verouderde ideeën er leven in het Pentagon over seksualiteit en over het verband tussen seksualiteit en het zijn van een goede soldaat'', aldus een politieke analist van de Universiteit van Californië. ''Veronderstellen dat iemand homo wordt als je hem met een chemisch middel besproeit is belachelijk. Veronderstellen dat als je van iemand een homo maakt hij een slechte soldaat wordt, is eveneens belachelijk.''Even de vijand homo maken

Met dank aan Pindaatje voor de submit.

COMA Deel VVVVIII

COMA

Door al die wapens die ik nu meezuil voel ik me net een soldaat. Als er één ding is dat ik nu wel heb geleerd is dat ik niemand kan vertrouwen, dat een wapen geen overbodige luxe is. Probleem is nu natuurlijk het navigeren, want hoe weet ik nu in hemelsnaam de weg naar huis? Ik heb geen portable navigatiesysteem bij me, aangezien ik niet had verwacht zo ver verwijderd van huis zou gaan. De stad is gigantisch, het enige dat ik weet is dat mijn huis niet in de buurt van het centrum zit. Sectie 23B, dat is alles dat ik weet, ik ga meestal niet op reis. Wil ik een keer op reis, dan gebeurd er opeens al deze shit. Verdomme. Waarom nu net als ik op vakantie wil gaan? Waarom nu net als ik een leuke dame ontmoet?

Wacht? Is dat niet een portable navigatiesysteem in die auto? Ik denk niet dat iemand het erg zal vinden als ik hem meeneem… Alleen hoe krijg ik de auto open? Slot eruit schieten? Jezus, ik heb nog nooit iets gestolen, laat staan geschoten, hoe moet ik dit… ow wacht. De deur is niet op slot. Ik moet eigenlijk wel oefenen met schieten. Virtueel is het nog wel te doen, maar in het echt een persoon neerschieten? Zou ik dat echt kunnen? Ach, laat ik maar eerst kijken waar ik precies ben. Sectie 28A? Dat is… 9 km te voet. Of, enkele minuten met de auto. Makkelijke keuze, ik zal de auto wel teruggeven wanneer iedereen wakker is. Alsof dat überhaupt nog zal gebeuren…

Sony CEO: PS3 goedkoper voor de kerst

Ondanks het feit dat Sony's nieuwste console best aardig verkoopt tot nu toe, en het in Europa zelfs erg goed doet, lijkt het er op dat de PS3 een prijsdaling zal krijgen voor het einde van 2007. In een interview met Next-gen Biz vertelt Sony CEO Howard Stringer dat Sony rond de kerst met een 'antwoord op de vragen over de prijs zal komen' wat in normaal Nederlands naar alle waarschijnlijkheid betekent dat de PS3 met de kerst dit jaar goedkoper in de schappen zal liggen.

Volgens Stringer is dit noodzakelijk om direct te kunnen concurreren met de Wii en de Xbox 360, die beiden een stuk lager geprijsd zijn op het moment dan de PS3. Op de vraag of de populariteit van de Wii niet alleen met de prijs te maken had, maar ook met het feit omdat die meer 'fun' zou zijn antwoordde Stringer ontkennend, toevoegende "Fun is in the eye of the experiencer".

Indiase man zakt voor de 39e keer

Icoon OpmerkelijkEen man in India blijft maar moeite met het examen hebben. Dit jaar deed hij voor de 39e keer een poging, maar weer zonder succes. Maar, hij heeft vrijdag toegezegd het volgend jaar weer te gaan proberen, in de hoop op een goede baan en een goed huwelijk.

De 73-jarige Jatav, een boer uit het westen van India, heeft als kind nooit onderwijs gehad. Toen een leger officier hem in 1969 vertelde dat een diploma hem een plaats bij het leger zou opleveren, zag Jatav het licht.

"Sindsdien heb ik geprobeerd te slagen voor het examen, maar zonder succes", zegt hij een aantal dagen nadat hij te horen kreeg dat het hem weer niet gelukt was. Jatav wist van de 600 punten die hij in totaal kon scoren er maar 103 te behalen.

Hij is inmiddels te oud voor het leger, maar hij hoopt er nog wel in aanmerking te komen voor een bachelor-functie. Ook van een huwelijk is nog niets terecht gekomen. "Omdat ik geen diploma had mocht ik niet trouwen. Het lot weerhoudt me van een diploma en een huwelijk". Spijt heeft Jatav overigens niet: "Ik ben een blij en tevreden persoon".

Rel over foto's Meuldijk De Nijs laait op

De aanstaande vrouw van Rob de Nijs, zijn 37-jarige assistente Henriëtte Koetschruiter op wie hij vorig jaar verliefd werd, blijkt een centrale rol te hebben gespeeld in de inmiddels tot relachtige proporties uitgeroeide affaire over de foto's van Belinda Meuldijks vermeende ernstig vervuilde woning. Gisteren gaf in RTL Boulevard De Nijs' huisvriendin Astrid Collee toe de foto's te hebben gemaild aan Liveshop-presentator Martijn van den Bergh. Maar zo bezwoer ze, Rob had er niks mee te maken en ze had ook abslouut nooit tegen Van den Bergh gezegd dat hij de foto's naar Privé moest doorsturen.

Van den Bergh komt echter met een heel ander verhaal en beweert daarvan onder meer bewijzen te hebben in emails die Astrid hem stuurde. ''Henriëtte en Astrid vertelden mij steeds hoe vuil Belinda's huis was. Nadat de foto's door Astrid naar mij waren gemaild, belde Henriëtte mij nog. Letterlijk zei ze dat het tijd was die heks, lees Belinda, een lesje te leren'', aldus de presentator vandaag in De Telegraaf. Hij zegt zich misbruikt te voelen door het duo.

De 64-jarige De Nijs lijkt zich inmiddels herpakt te hebben en slaat vandaag van zich af. ''Het huis in Bosch en Duin is mijn huis, het staat op mijn naam en ik heb er Belinda meerdere keren op gewezen dat het beter onderhouden moet worden. Mijn huiskamer is geen asiel. Vier jaar geleden heb ik het gerenoveerd. Ik heb een schoonmaakploeg en diverse werksters langs gestuurd. Maar het heeft niet mogen baten.''

De scheiding tussen De Nijs en de 52-jarige Meuldijk, die het huis in Bosch en Duin bewoont met haar 28-jarige vriend Thierry Duval (hondentrainer van beroep) haar zoon Yoshi en een hele roedel honden, belooft nu een vechtscheiding te worden. Meuldijk zegt helemaal klaar te zijn met de zanger.

Live Shop-presentator Van den Bergh doet overigens nog even een duit in het zakje met de volgende verklaring.

''Astrid en Henriëtte zijn twee handen op één buik. Ze praatten de hele tijd over hoe vies het huis van Belinda is. Ook het feit dat zij leningen nog niet had afgelost, was onderwerp van gesprek. Dat vertelden ze ook allemaal tegen mij. Ik kreeg gisteren een sms'je van Astrid. Daarin stond dat ik niet met de pers moet praten, dat zij desnoods bereid is alle schuld op zich te nemen. Maar ik voel me genaaid.''De gewraakte Privé

Hondje overleeft val uit auto op de A7

BizarDe Friese jack russell Laila heeft gisteren een val uit een auto die 120 kilometer per uur reed, overleefd. Eigenaar Jan Duizendstra zag in de achteruitkijkspiegel zijn hondje op de snelweg A7 tussen Joure en Sneek ineens over de snelweg rollen en tollen.

Hij snapt nog niet hoe het dier de deur van zijn bestelbusje open kreeg. ''Op weg naar huis hoorde ik plotseling een klik. Alsof mijn achterdeur openvloog. Toen ik in mijn spiegel keek, zag ik tot mijn ontzetting Laila met haar hondenriem nog om over de snelweg denderen. En allemaal auto's die de meest gevaarlijke capriolen moesten uithalen om haar te ontwijken.''

Laila hield aan de val een scheurtje in het bekken, wat bloeduitstortingen en schaafwonden over.Laila

Paris Hilton floept uit Forbes Celebrity 100

Icoon ShowbizzSociety-sterren Paris Hilton en Nicole Richie, maar ook zangeres Britney Spears komen niet meer voor in de Forbes top 100 van invloedrijkste celebrity's. Oprah Winfrey is weer terug op de eerste plek, nadat ze die vorig jaar moest afstaan aan Tom Cruise.

Het Amerikaanse tijdschrift Forbes kwam vandaag met de lijst. Forbes kijkt bij de samenstelling naar hoeveel sterren verdienen maar ook naar hun naamsbekendheid en hun imago. En hoewel Paris Hilton en Nicole Richie voortdurend in het nieuws waren, is hun merkwaarde door arrestaties en losbandig gedrag gedaald, verklaart Forbes.

Oprah Winfrey is dit jaar opnieuw de machtigste beroemdheid ter wereld, door haar financiële positie en haar invloed op het Amerikaanse publiek. Ze verdiende in de afgelopen twaalf maanden 260 miljoen dollar (182 miljoen euro).

Winfrey wordt in de top 10 gevolgd door golfer Tiger Woods (haalde 70 miljoen euro binnen), Madonna, The Rolling Stones, Brad Pitt, Johnny Depp (met een salaris van 65 miljoen euro in de afgelopen twaalf maanden zo ongeveer de bestverdienende acteur aller tijden), Elton John, Tom Cruise, rapper/producer Jay-Z (58 miljoen) en Steven Spielberg.Oprah wederom de machtigste beroemdheid ter wereld

Hardware- en softwareverkopen in de US bekend

Het is weer zover: de verkopen in de gamesindustrie van mei in Amerika zijn weer bekend. Wederom is het een hele goede maand geweest voor Nintendo, want ze domineren vooral de hardwareverkopen. Maar ook in de softwareverkopen staan ze op de eerste en tweede plaats.

PlatformAantal
Nintendo DS423.150
Nintendo Wii338.278
PSP221.120
PS2187.765
Xbox 360154.932
PS381.604
GBA80.554
GameCube10.728

PlatformTitelAantal
NDSPokemon Diamond Version331.000
WiiMario Party 8314.000
PS2Spider-Man 3249.000
NDSPokemon Pearl Version238.000
WiiPlay met Remote227.000
360Forza Motorsport 2217.000
360Guitar Hero 2 met gitaar184.000
360Spider-Man 3140.000
360Command & Conquer 3138.000
PS2Guitar Hero 2 met gitaar131.000

Zowel de game Mario Party 8 als Forza 2 lag nog maar een aantal dagen in de winkel toen deze cijfers werden bepaald.

Allerlei Fallout 3 informatie

Alle Fallout 3 fans werden onlangs nog gek gemaakt met de teaser trailer, en nu krijgen we opeens een stuk meer informatie. Onderstaande info is gebaseerd op een uur lange demo die Game Informer mocht aanschouwen.

De game draait zoals verwacht op de Oblivion engine. De engine is echter wel aangepast zodat er voor Fallout 3 een fatsoenlijke 3rd person view in zit. De game begint met jouw geboorte, en tevens de dood van je moeder, in het ziekenhuis van een Vault. Dit is waar je jouw character ontwerpt, traits kiest, etc. Elk aspect van het creeeren van je character is gebaseerd op het S.P.E.C.I.A.L systeem uit de vorige Fallout games. De gevechten zullen een mix zijn van real time en gepauzeerd orders uitdelen. Het zogenaamde Valt-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) zal nog wel Action Points gebruiken die we kennen uit de vorige Fallout games. Hoe dit precies zal werken in combinatie met real-time elementen is nog niet helemaal duidelijk.

De vorige Fallout games stonden bekend om hun 'expliciete' beelden van tijd tot tijd, en deze gore zal ook in Fallout 3 volop aanwezig zijn. Ontploffende hoofden is één voorbeeld, en deze death scenes zullen kennelijk allemaal in slow-motion te zien zijn. De game geeft je net als zijn voorgangers veel vrijheid. Je kunt een krachtpatser worden met een minigun over z'n schouder, of een charmant scharminkel dat zich langs alles en iedereen weet te praten. Daarnaast zal Fallout 3 maar liefst negen tot twaalf verschillende eindes kennen. Ook kunnen vijanden jou op specifieke plekken op het lichaam raken, zoals jij dat ook kon in de vorige games. Fallout zou Fallout natuurlijk niet zijn zonder een flinke portie radioactieve straling, en deze straling speelt dit keer een grotere rol. Niet alleen gebieden waar straling is zijn gevaarlijk, ook eten of drinken kan besmet zijn.

Je zult wel wat XP kunnen verzamelen door losse vijanden af te werken maar de meeste XP zal je binnenhalen door quests op te lossen. De XP is gecapt op level 20. In tegenstelling tot Oblivion levelt de wereld om je heen niet met je mee en als je in het begin van de game een high-level gebied binnen loopt zal je dan ook een (naar alle waarschijnlijkheid) pijnlijke dood sterven. Ook zul je van tijd tot tijd weer NPC's in kunnen huren om je een handje te helpen.

In the picture! (uitslag)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

 

  Winnaar: PeJaKo is de winaar van week 2.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Hoe de GunCon 3 werkt

Time Crisis 4 is onderweg naar de PS3, samen met de bijbehorende lightgun. Probleem van lightguns is echter dat deze niet op LCD- en Plasma-televisies werken. Hoe heeft Namco dit opgelost?

Wel, de oplossing klinkt wellicht bekend in de oren. Je plaatst twee markeerpunten naast de TV, en de gun bepaalt, met behulp van een speciale camera in de loop van de gun, aan de hand van deze markers waar je op staat te mikken. Juist, het principe van de Wiimote.

De GunCon 3 zal voorzien zijn van zes knoppen en twee analoge sticks, waarvan er één op de sub-grip geplaatst is. Japan zal een zwarte uitvoering krijgen, terwijl de VS en Europa voorzien zullen worden van een oranje gekleurd pistool.

Instrumenten- en gameplaydetails van Rock Band

Eind dit jaar wordt het tijd om je vrienden op te trommelen en een bandje te beginnen als Rock Band op PS3 en X360 uit komt. Hieronder kun je lezen wat je mag verwachten van deze muziekgame op het gebied van instrumenten en gameplay.

De game zal op één disc verschijnen, met vier verschillende single-player-campaigns; één campaign per instrument. Multiplayer wordt volledig ondersteund, waarbij een willekeurige mix tussen off- en online multiplayer mogelijk is.

Je zult gebruik kunnen maken van een community system om nieuwe bandleden over de gehele wereld te zoeken. Je kunt de prestaties van de band online met medespelers delen. Hoe dat precies in zijn gang zal gaan, is nog niet bekend. Tevens kun je zelf een band-logo ontwerpen.

Op het scherm zul je links het fretboard van de gitaar, rechts die van de basgitaar, in het midden de drums en bovenin zal de zang voorbij rollen. Deze HUD zal semi-transparant zijn, zodat de achtergrond animaties nog zichtbaar zijn.

De gitaren hebben tien fret-buttons, in tegenstelling tot de Guitar Hero-gitaren die er vijf kennen. Deze tien knoppen zijn in twee groepen verdeeld: vijf voor de gewone partijen en vijf voor de solo's, die volledig met hammer-ons en pull-offs gespeeld zullen worden (dus zonder de strum-knop te gebruiken). De whammy-bar en tilt-functie om Star Power te activeren zijn onveranderd.
De gitaar kent een vijf-wegs schakelaar om effecten aan het geluid toe te voegen.
De gitaar is een Stratocaster replica op 75% van het originele formaat.


Black Sabbath

De zang-gameplay is voorzien van een systeem dat woorden en lettergrepen kan verstaan. Wanneer je voldoende hoog gewaardeerde regels hebt gezongen, mag je in free-form zingen. Als je dat goed genoeg doet, activeer je de Star Power van de zanger.
De microfoon doet tevens dienst als tambourine wanneer de gitarist er weer eens vandoor gaat met een lange solo.

De drums bestaan uit twee drumsticks, vier gekleurde pads en een kick-pedaal. De free-form van de drummer is net als bij de zang de sleutel naar Star Power.

Mocht één van de bandleden niet goed genoeg zijn en afvallen, speelt de rest gewoon door terwijl het lid in kwestie zijn tijd uitzit. Wanneer één van de andere bandleden Star Power activeert, komt het afgevallen bandlid weer terug in het spel. Wanneer alle bandleden het einde van de song weten te halen, wordt je getrakteerd op een free-form jamsessie.

De game zal een character-creator kennen, waarbij je voor elk instrument verschillende karakters zult kunnen maken. Er zijn vier verschillende kledingwinkels in de game, elk met een eigen soort kleding. Je kunt ook verschillende gitaren en pedalen in de game aanschaffen.

Voor elk instrument zijn er motion capture animaties toegevoegd, waarbij je de keuze hebt uit verschillende soorten animaties. Zo kun je kiezen of je zanger als Axl Rose over het podium beweegt, of gewoon stilstaat als Eric Clapton.

Er zijn niet minder dan 40 verschillende podia geplanned.

De instrumenten zullen niet cross-platform gebruikt kunnen worden. De 360-headset zal niet ondersteund worden als microfoon vanwege de lage geluidskwaliteit.

En dan zijn er ook nog eens vier nieuwe tracks bekend gemaakt.

Weezer - Say It Ain't So
Black Sabbath - Paranoid
The Who - Won't Get Fooled Again
Nirvana - In Bloom

Floortje Dessing naar omroep LLiNK

Icoon TelevisieFloortje Dessing gaat terug naar de publieke omroep. Bij Edwin Evers op Radio 538 bevestigde de 36-jarige presentatrice van RTL Travel's Hotlist vanochtend de overstap naar LLiNK. Dessing begon ooit bij Veronica toen het nog een publieke zender was. Later ging ze werken voor RTL. Onlangs gaf ze al aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en een inhoudelijk programma. Iets waarbij RTL weinig ruimte voor was.

Dessing, die de afgelopen twaalf jaar reisprogramma's presenteerde, hoopt bij LLiNK - de kleinste omroep met de grootste idealen - een bijdrage te kunnen leveren aan idealistische programma's. Dessing zet zich de laatste jaren al in voor 'idealistische zaken' als Faire Trade Nederland en Max Havelaar.Reisfanaat Dessing

Met dank aan SunChaser voor de submit.

SGP-jongeren boos over examenvraag

ExamenDe jongerenorganisatie van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) is niet te spreken over een vraag uit het vmbo-examen maatschappijleer. Voorzitter Jan Kloosterman van de SGP-jongeren heeft bij het ministerie van Onderwijs een klacht ingediend.

De boosheid betreft een vraag over aan welke partij het volgende citaat over orgaandonatie moet worden toegeschreven. ''God heeft het menselijk lichaam niet gemaakt om het te verknippen voor andere mensen.'' De SGP als antwoord werd goedgerekend.

Volgens Kloosterman klopt daar niets van. Hij maakt sowieso bezwaar tegen de terminologie van de vraag, maar vindt ook dat de SGP ''wordt neergezet op een manier die onwenselijk en schadelijk is.'' Kloosterman zegt verder dat de Centrale Examencommissie Vaststelling Opgaven al heeft toegegeven dat de omstreden vraag niet deugt. Hij verwacht dat dit aan alle scholen kenbaar zal worden gemaakt.

In de Tweede Kamer heeft de SGP tijdens een debat in 1996 over de orgaandonatie gezegd dat het om een daad van naastenliefde en solidariteit gaat. Wél heeft de SGP in 2005 tegen een voorstel gestemd om iedereen vanzelf donor te laten zijn, tenzij de betrokkene had aangegeven geen donor te willen zijn.

Grootste vrouw Azië krijgt reuzenbaby

OpmerkelijkDe 2,21 meter lange Svetlana Singh uit India heeft het leven geschonken aan een reuze baby. De 19-jarige zette gisteren een baby van 63 centimeter met een gewicht van 5,5 kilo op de wereld.

Singh wordt beschouwd als de grootste vrouw van Azië. De vader is met zijn 1,98 meter ook geen kleintje in India. De moeder zei na de bevalling te hopen dat haar zoon ooit de grootste man ter wereld wordt.

Met dank aan blinde-visie voor de submit.

CD: Radiohead - Airbag/How Am I Driving? en 2+2=5

Platenmaatschappijen en/of bands maken soms vreemde beslissingen. Zo krijgen nu ineens twee EP's van Radiohead voor de tweede maal het daglicht te zien. Airbag/How Am I Driving uit 1998 alweer en Com Lag (2+2=5) uit 2004 kunnen opnieuw de schappen in. Misschien is de achterliggende gedachte dat het grote publiek deze glimmende schijfjes nu ook eindelijk aan kan schaffen zonder al teveel moeite.

Badmintonners blijven in tweede klasse

Het Nederlandse badmintonteam heeft het laatste groepsduel van de Sudirman Cup gewonnen van Rusland, daardoor mogen ze ook over twee jaar weer in de tweede klasse uitkomen.
Het Nederlandse team onder leiding van Martijn van Dooremalen wist het laatste groepsduel met 3-2 van Rusland te winnen. Het vrouwendubbel was het slotstuk op de wedstrijd waarbij Judith Meulendijks en Yao Jie drie matchpunten overleefden. Uiteindelijk wisten ze de derde set binnen te halen voor de winst.

Oranje moet als nummer drie van groep 2b nog tegen Duitsland spelen om plaats dertien in het eindklassement van de cup. Rusland moet een degradatieduel tegen Zweden spelen.

De Sudirman Cup is het officieuze WK voor gemengde landenteams en wordt eens per twee jaar gehouden. Tot nu toe waren er maar vier teams die door waren gedrongen tot de halve finales: China, Indonesië, Zuid-Korea en Denemarken. Dit jaar heeft ook Engeland de halve finale gehaald waarin ze het op moeten nemen tegen Indonesië.

Haniyah: Hamas wil geen 'Hamastan'

Icoon Isra묯PalestinaDe Hamas-beweging is niet van plan om in de Gazastrook een eigen staat te proclameren. Dit heeft de ontslagen Palestijnse premier Ismail Haniyah, zelf van Hamas, vanochtend verklaard tijdens een live op radio en televisie uitgezonden toespraak.

De Hamas-beweging heeft sinds gisteravond de hele Gazastrook onder controle. Waarnemers vrezen voor een 'Hamas-staat' in de strook die los komt te staan van de Westelijke Jordaanoever, waar de Fatah-beweging van de Palestijnse president Mahmoud Abbas sterker is.

''De Gazastrook is een onlosmakelijk onderdeel van het vaderland, en zijn inwoners zijn een onlosmakelijk deel van het Palestijnse volk'', aldus Haniyah.

Abbas had het kabinet-Haniyah gisteren ontslagen en de noodtoestand afgekondigd in de Palestijnse gebieden. Die maatregelen zijn 'prematuur' en 'verraad' ten opzichte van eerdere afspraken, aldus Haniyah.

Hij liet weten dat zijn regering gewoon doorregeert, ondanks het ontslag door Abbas: ''De bestaande regering zal haar taken op de best mogelijke manier uitvoeren.''

Haniyah riep op levens te sparen en een ''alomvattende nationale dialoog'' aan te gaan. Ook riep hij opnieuw op tot de vrijlating van de BBC-journalist Alan Johnston, die drie maanden geleden is ontvoerd in de Gazastrook.


Ismail Haniyah

PS3 firmware 1.81 beschikbaar

Onlangs kon je je PS3 upgraden naar firmware-versie 1.80, waarmee je onder andere de Full RGB-ondersteuning van je HDTV kon benutten. Met Full RGB wordt de beeldkwaliteit van de beelden die de TV weergeeft verbeterd door het gebruik van het volledige RGB-spectrum.

Sommige PS3-gamers merkten echter geen verschil, en bij nadere inspectie bleek dat de Full RGB-optie weer uitgeschakeld stond. Sony heeft dit probleem nu gerepareerd met deze update.


Links zonder, rechts met Full RGB

Nederlandse F16's helpen eigen troepen in Uruzgan

Icoon OorlogNederlandse F-16's hebben voor het eerst daadwerkelijk hun wapens gebruikt om in Uruzgan een belaagde Nederlandse eenheid te helpen. Dat gebeurde op 5 juni ongeveer 60 kilometer ten noordoosten van Tarin Kowt, waar een Nederlandse patrouille onder vuur lag.

Dat staat in het periodieke overzicht dat Defensie gisteren publiceerde. De Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen verlenen vaak bijstand aan tal van ISAF-eenheden in de zuidelijke provincies van Afghanistan. Op 7, 8 en 14 juni gebeurde dat in Helmand en op 10 juni in Kandahar. Ze schieten ook regelmatig, maar dat hadden ze nog niet eerder gedaan bij de eigen Nederlandse troepen.

Rondom het stadje Chora, eveneens ten noordoosten van Kamp Holland bij Tarin Kowt, is het nog steeds onrustig. Op 7 en 10 juni waren daar diverse schietpartijen tussen Nederlandse eenheden en vijandelijke strijders. De onrust bij Chora ontstond eind april toen de Taliban een politiepost innamen, die later werd heroverd door Nederlandse en de Afghaanse militairen.

Ook werden op zondag 10 juni drie Afghanen aangehouden in de buurt van Cherna Tu. Ze werden verdacht van contacten met de Taliban, maar na ondervraging werden ze een dag daarna weer vrijgelaten. De afgelopen maanden namen de Nederlanders vaker Afghanen gevangen, maar de meesten kwamen snel weer vrij.


F-16

Met dank aan bennootje voor de submit.

Zoon vermoorde Turkse journalist Dink aangeklaagd

De zoon van de begin dit jaar vermoorde Turkse journalist Hrant Dink is aangeklaagd wegens de heruitgave van een interview dat zijn vader eerder had gegeven. Daarin noemt Dink senior de massamoord op de Armeniërs in Turkije tussen 1915 en 1917 genocide.

Aanklagers hebben nu een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar geëist tegen de zoon, Arat Dink, die het interview liet afdrukken in het Turks-Armeense weekblad Agos.

Hrant Dink werd vorig jaar, na zijn uitspraken over de Armeense kwestie, veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf wegens de belediging van de Turkse identiteit. In januari van dit jaar werd hij voor het kantoor van Agos, waar hij werkte, doodgeschoten door een tiener die waarschijnlijk handelde in opdracht van ultranationalistische groeperingen.

Boek: Martine Borgdorff - Mama moet werken!

Omslag van het boekOp het eerste gezicht lijkt dit een nogal tuttig boekje. Maar wie zich niet laat afschrikken door de afschuwelijke titel en de cover krijgt best wel leuke stukjes te lezen over de problemen waar werkende moeders tegenaan lopen bij het combineren van baan en gezin. Borgdorff heeft behalve uit haar eigen ervaringen ook geput uit reacties op het forum van Ouders Online. Het boekje zal waarschijnlijk vooral door de werkende moeders en vaders zelf worden gelezen. Het publiek zal dus veel herkennen.

Davydenko onderuit tegen Mayer

De Rus Nikolay Davydenko is in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Halle uitgeschakeld. De Rus, als tweede geplaatst, ging met tweemaal 4-6 ten onder tegen de Duitser Florian Mayer.

Davydenko, vorige week nog halve finalist op Roland Garros, liet het vooral op de beslissende momenten afweten. Hij wist slechts één van zijn vier breekkansen te benutten terwijl Mayer drie van zijn vier kansen om te breken gebruikte.

Beckham had graag bij Madrid willen blijven

David Beckham heeft gezegd dat hij graag nog twee of drie jaar bij Real Madrid had willen voetballen, maar hij heeft geen plannen om zijn beslissing om naar de Verenigde Staten te verhuizen te herzien.

"Ik heb mijn keuze gemaakt omdat mijn contract afliep en de club het niet wilde verlengen. Maar ik had het leuk gevonden om hier nog een paar jaar te spelen. Het maakt me verdrietig dat ik de club nu moet verlaten, al heb ik geen spijt van mijn beslissing. Ik heb in de vier jaar dat ik hier heb gespeeld geen enkele prijs gewonnen, maar ik hoop dat daar zondag verandering in komt," aldus de Brit.

Real Madrid kan aankomend weekend kampioen van Spanje te worden. Daarvoor moet de club zondag winnen van Real Mallorca.

Caz! en Slam!FM lopen leeg

Icoon RadioHet gaat niet goed met Caz! en Slam!FM. De luistercijfers zijn niet al te best en nu lopen dj's ook weg. Bij Caz! maakte Timur Perlin al bekend weg te willen in juli. "Caz! heeft zich in de loop van het afgelopen jaar ontwikkeld en ik vind het station niet meer bij mij passen" , was zijn commentaar. Perlin is nu nog tussen 16.00 en 19.00 uur te horen.

Gisteren kondigde ook Marc de Hond aan weg te gaan. Hij is nu op Caz! te horen tussen 19.00 en 22.00 uur. "De zender is de afgelopen periode een nieuwe weg in geslagen en daar voel ik me niet meer bij thuis. Het station profileert zich met het draaien van 'meer muziek'. Ik heb andere ambities", zo liet hij weten.

Ook bij Slam!FM gaat het niet goed. Maurice Verschuuren gaat zijn programma tussen 09.00 en 13.00 uur voortaan bij Caz! maken. En ook de ochtend-dj Frank Dane verliet de zender. Hij gaat naar Radio 538. "Bij 538 is het voor mij allemaal begonnen. Terugkomen, voelt als terugkomen bij vrienden."

Softbalsters dicht bij finale OKT

De Nederlandse softbalvrouwen zijn nog één overwinning verwijderd van de finale van het olympisch kwalificatietoernooi in Italië. De ploeg van bondscoach Liz Kelly versloeg Griekenland in de tussenronde met 8-2.

In de derde inning kwamen de Griekse vrouwen op 1-0 en verdubbelden die voorsprong een inning later. Nederland liet zich echter niet kennen en walste in het vervolg van de wedstrijd over Griekenland heen. Saskia Kosterink eiste met een grand slam homerun in de zesde inning de hoofdrol voor zich op.

Nederland speelt om een plaats in de finale tegen Italië of Tsjechië.

DVD: The Contract

Frank Cordell (Morgan Freeman) is een meedogenloze man. Als oud militair heeft hij bij terugkomst uit Vietnam besloten zijn opgedane ervaring in het veld ten gelde te maken. Hij verzamelde een team experts om zich heen en gaat sindsdien als huurmoordenaar door het leven. Zijn nieuwste opdracht is een dubbele moord, op vader en zoon. Zoon wordt keurig voor een aanstormende auto geduwd en nu hoeft alleen vaderlief nog maar even naar de volgende wereld te worden geholpen.

Roddick moeizaam door op Queens

Met pijn en moeite heeft de Amerikaan Andy Roddick zich geplaatst voor de kwartfinales van het grastoernooi op Queen's. De drievoudig toernooiwinnaar won met 4-6, 7-6 (5) en 6-4 van de Brit Alex Bogdanovic.

Bogdanovic speelde uitstekend en dacht in de tiebreak van de tweede set zelfs een matchpoint te krijgen. Roddick deed echter met succes een beroep op de hawkeye, waarna het punt alsnog naar de Amerikaan ging. Daarmee kwam de Amerikaan op setpoint en wist die even later ook te benutten.

Roddick besliste het duel met een break in de zevende game van de derde set.

Van Marwijk: "Snel nieuwe spelers presenteren"

Bert van Marwijk, van wie gisteren bekend werd dat hij de nieuwe trainer van Feyenoord wordt, wil snel nieuwe spelers presenteren.

"Ik heb ook zelf met een aantal jongens gesproken. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Ik kon Feyenoord in ieder geval niet langer laten wachten. Ik wilde uitgebreid de tijd nemen om er goed over na te denken. Er is bij Feyenoord veel gebeurd en ik wilde kijken wat de mogelijkheden zijn voor het elftal. In de twee weken die ik nodig had om een beslissing te nemen heb ik de indruk en de aanwijzingen gekregen dat er volgend seizoen een elftal komt waar ik achtersta. Feyenoord heeft veel moeite voor me gedaan en is me zelfs achterna gereisd op mijn vakantie. Daar heb ik een heel positief gevoel aan overgehouden," aldus Van Marwijk. "Iemand moest een keer de eerste stap zetten. Als trainer doe je dat ook makkelijker. Ik was vrij om te tekenen. Bij spelers ligt dat toch anders, die staan ergens anders onder contract en dan moet je er met de club uitkomen. Dat kost meer tijd. Dat is een risico ja, maar in dit vak moet je risico's durven nemen. Maar ik hoop dat mij jawoord de keuze van spelers kan bespoedigen. Het is een beetje het kip en het ei-verhaal.”

Van Marwijk zei verder dat de club bij het aantrekken van spelers vooral moet kijken naar kwaliteit. „Dat is het belangrijkste. Ik heb een plaatje geschetst en als dat wordt gerealiseerd dan zou het helemaal perfect zijn. Maar ik heb wel aangegeven waar volgens mij de prioriteiten liggen. Ik heb zelf al een aantal spelers benaderd en heb voldoende vertrouwen dat het goed zal komen.”

Computers op ISS gedeeltelijk operationeel

Icoon RuimtevaartDe computers voor oriëntatie en water- en zuurstofvoorziening op het International Space Station (ISS), zijn even inactief geweest. De computers zijn weer opnieuw opgestart en werken weer gedeeltelijk. Russische en Amerikaanse ingenieurs weten niet waarom de computers waren uitgevallen; een soortgelijk incident heeft zich niet eerder voorgedaan.

De Atlantis-missie zou door het incident mogelijk nog verder verlengd kunnen worden. De missie was reeds verlengd vanwege de noodzakelijke reparatie van een beschadigd hitteschild tijdens de start. Terwijl de computers het niet deden, hebben de astronauten aan boord van het ISS af en toe de motoren van de Atlantis gebruikt om het station bij te sturen.

Met dank aan Kjew voor de submit.

Dakloos koppel samengeperst

Icoon ShockingDe lichamen die recent aangetroffen zijn op twee verschillende papier-recycling bedrijven in St. Louis (Verenigde Staten), zijn de trieste overblijfselen van een echtpaar dat lag te slapen in een papiercontainer.

Eén van de echtelieden werd vorige week gevonden in een grote container op het terrein van de fabriek van Abititi Consolidated in Snowflake (Arizona). Het lichaam kon geïdentificeerd worden als dat van Thomas Jansen (53) uit St. Louis. De man was al sinds vorige maand spoorloos verdwenen.

Het stoffelijk overschot van zijn vrouw Susan (48) was al op 24 mei aangetroffen op de lopende band van een papier-recycling bedrijf in het noorden van St. Louis.

Volgens de politie heeft het echtpaar, dat recentelijk dakloos was geworden, onderdak gezocht in een papiercontainer, die vervolgens is geleegd in een vuilniswagen waarna de inhoud is samengeperst.Een Amerikaanse vuilniswagen bron: wikipedia

Met dank aan bobsqaud voor de herschreven submit.

Slachtoffer wil niet dat vrouw Dutroux vrijkomt

Icoon MisdaadSabine Dardenne, het meisje dat de kooi van Marc Dutroux overleefde, verzet zich met op alle mogelijke manieren tegen de mogelijke vervroegde vrijlating van Michelle Martin, de ex-vrouw van haar ontvoerder. Volgende week zal de Vlaamse rechtbank hier over beslissen.

Michelle Martin verscheen vanmiddag voor de tweede keer voor de rechtbank, die volgende week beslist of ze vervroegd kan vrijkomen. Sabine Dardenne, intussen 23 jaar, woonde de zitting zelf bij. Ze was 12 jaar toen ze werd ontvoerd en verkracht door Marc Dutroux. In totaal zat ze 81 dagen vast in een kooi.

De ex van Dutroux kreeg dertig jaar voor haar aandeel in de feiten. Maar een voorwaardelijke invrijheidstelling van Michelle Martin na elf jaar cel is voor Sabine Dardenne ondenkbaar. "Ze beseft dat Michelle Martin ten laatste op 14 augustus 2026 vrij zal zijn, wat er ook gebeurt", zegt haar advocaat Jean-Philippe Rivière. "Maar vanwege het grote aandeel van Martin in de misdaden van Dutroux vindt ze een vrijlating na elf jaar veel te vroeg". Ook de advocaten van Dutroux' slachtoffers Laetitia Delhez en Eefje Lambrecks werden vanmiddag gehoord. Michelle Martin wil ooit vrijkomen, maar rekent er zelf niet op dat het snel zover zal zijn, zeggen haar advocaten.Sabine

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de herschreven submit.

Noodtoestand in de Palestijnse gebieden

Icoon BuitenlandsDe Palestijnse president Abbas heeft de noodtoestand uitgeroepen in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Dat deed hij nadat de regering van nationale eenheid van Hamas en Fatah ontbonden werd en premier Haniyeh naar huis werd gestuurd. Er zal een interimregering worden gevormd en als alles veilig is komen er nieuwe verkiezingen.

Een woordvoerder van Hamas noemde het besluit van Abbas zonder enige waarde. Zijn organisatie beheerst nu praktisch de hele Gazastrook. Ook het hoofdkantoor van de Nationale Veiligheidsdienst dat het domein was van Fatah is ingenomen. Fatah is nog wel de baas op de Westelijke Jordaanoever.

Israël staat vooralsnog aan de zijlijn. Minister van defensie Peretz heeft over de situatie met zijn adviseurs gepraat en na afloop zei hij dat Israël zich niet in de strijd zal mengen. Hij voegde er wel aan toe dat de regering nooit zal toestaan dat het Palestijnse geweld naar Israël overslaat.

Tv-zenders uit de lucht door stroomstoring

Icoon MediaDoor een grote stroomstoring op het Mediapark in Hilversum zijn alle live-programma's van RTL gisteravond uitgevallen. Ook bij de NOS waren problemen. De teletekst-pagina's konden twee uur lang niet bijgewerkt worden. Pas na 00:30 uur vannacht waren de problemen verholpen.

Volgens energiebedrijf Nuon hadden 2600 huishoudens last van de storing. Zij zaten zonder stroom. En duizenden abonnees van kabelmaatschappij Casema hadden ook buiten Hilversum last van de storing omdat het televisie-signaal weg viel.

De oorzaak van de storing is niet duidelijk. Wellicht had het noodweer ermee van doen.

Snorfietser (16) dood na botsing met trein

Icoon VervoerEen Almelose snorfietser is gisteravond om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een trein. De vermoedelijk zestienjarige jongen glipte rond 18.00 uur voorbij de spoorbomen op de overweg op de hoek van de Anjelierstraat met de Bornerbroeksestraat. Een trein raakte hem en sleurde hem mee.

Waarom de jongen voorbij de bomen reed is onduidelijk. Het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo lag tijdelijk stil. Vertragingen duurden meer dan een uur. Een trein naar Duitsland reed helemaal niet meer. De 250 reizigers van die trein werden met de bus verder vervoerd. Rond 20.00 uur reden de treinen weer tussen Almelo en Hengelo.

FlatOut: Ultimate Carnage gaat voor goud

Het derde deel in de FlatOut serie is gold, en ter ere van dit feest heeft developer Bugbear nieuwe screenshots uitgegeven.

De game zal net als zijn voorgangers weer veel scheuren door de modder bevatten, waarbij de hele omgeving omver/kapot gereden kan worden. Ook zijn de "sporten" weer terug, waarbij je door te crashen je coureur bijvoorbeeld door een basketbalnet moet lanceren.

Ditmaal is ook de Destruction Derby als een volwaardig spelonderdeel aanwezig, wat natuurlijk veel herinneringen zal ophalen aan die mooie games uit het Playstation 1 tijdperk.

De game is hier vanaf volgende week vrijdag te verkrijgen.

Vettel beschikbaar in manager

Robert Kubica wordt door zijn team dit weekend vervangen door Sebastian Vettel. Vettel is per direct in de manager beschikbaar.

Sebastian Vettel zal 38 miljoen euro kosten in de F1manager. Teammanagers die Kubica in hun team hebben, krijgen niet automatisch Vettel toebedeeld, maar zullen Kubica zelf moeten vervangen. Teams met Kubica tellen echter nog steeds als volledig team en zullen dus voor alle elementen (behalve Kubica) punten ontvangen.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.