Van Marwijk: "Snel nieuwe spelers presenteren"

Bert van Marwijk, van wie gisteren bekend werd dat hij de nieuwe trainer van Feyenoord wordt, wil snel nieuwe spelers presenteren.

"Ik heb ook zelf met een aantal jongens gesproken. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Ik kon Feyenoord in ieder geval niet langer laten wachten. Ik wilde uitgebreid de tijd nemen om er goed over na te denken. Er is bij Feyenoord veel gebeurd en ik wilde kijken wat de mogelijkheden zijn voor het elftal. In de twee weken die ik nodig had om een beslissing te nemen heb ik de indruk en de aanwijzingen gekregen dat er volgend seizoen een elftal komt waar ik achtersta. Feyenoord heeft veel moeite voor me gedaan en is me zelfs achterna gereisd op mijn vakantie. Daar heb ik een heel positief gevoel aan overgehouden," aldus Van Marwijk. "Iemand moest een keer de eerste stap zetten. Als trainer doe je dat ook makkelijker. Ik was vrij om te tekenen. Bij spelers ligt dat toch anders, die staan ergens anders onder contract en dan moet je er met de club uitkomen. Dat kost meer tijd. Dat is een risico ja, maar in dit vak moet je risico's durven nemen. Maar ik hoop dat mij jawoord de keuze van spelers kan bespoedigen. Het is een beetje het kip en het ei-verhaal.”

Van Marwijk zei verder dat de club bij het aantrekken van spelers vooral moet kijken naar kwaliteit. „Dat is het belangrijkste. Ik heb een plaatje geschetst en als dat wordt gerealiseerd dan zou het helemaal perfect zijn. Maar ik heb wel aangegeven waar volgens mij de prioriteiten liggen. Ik heb zelf al een aantal spelers benaderd en heb voldoende vertrouwen dat het goed zal komen.”