Slachtoffer wil niet dat vrouw Dutroux vrijkomt

Daan JvJ (helldeskr)
Icoon MisdaadSabine Dardenne, het meisje dat de kooi van Marc Dutroux overleefde, verzet zich met op alle mogelijke manieren tegen de mogelijke vervroegde vrijlating van Michelle Martin, de ex-vrouw van haar ontvoerder. Volgende week zal de Vlaamse rechtbank hier over beslissen.

Michelle Martin verscheen vanmiddag voor de tweede keer voor de rechtbank, die volgende week beslist of ze vervroegd kan vrijkomen. Sabine Dardenne, intussen 23 jaar, woonde de zitting zelf bij. Ze was 12 jaar toen ze werd ontvoerd en verkracht door Marc Dutroux. In totaal zat ze 81 dagen vast in een kooi.

De ex van Dutroux kreeg dertig jaar voor haar aandeel in de feiten. Maar een voorwaardelijke invrijheidstelling van Michelle Martin na elf jaar cel is voor Sabine Dardenne ondenkbaar. "Ze beseft dat Michelle Martin ten laatste op 14 augustus 2026 vrij zal zijn, wat er ook gebeurt", zegt haar advocaat Jean-Philippe Rivière. "Maar vanwege het grote aandeel van Martin in de misdaden van Dutroux vindt ze een vrijlating na elf jaar veel te vroeg". Ook de advocaten van Dutroux' slachtoffers Laetitia Delhez en Eefje Lambrecks werden vanmiddag gehoord. Michelle Martin wil ooit vrijkomen, maar rekent er zelf niet op dat het snel zover zal zijn, zeggen haar advocaten.



Sabine

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de herschreven submit.