Sylvain White gaat Castlevania film regisseren

koei
Goed nieuws voor de Castlevania-fans: Uwe Boll zal de verfilming van hun favoriete serie niet gaan verpesten. De eer om dit te proberen is weggelegd voor Sylvain White. Sylvain White is voornamelijk bekend van de films Stomp the Yard en I'll Always Know What You Did Last Summer en is momenteel bezig aan de film The Trunk.

White zegt dat hij is opgegroeid met de game en er naar uit kijkt om de film te maken. "Most of the vampire films have been present or set in the future, from Blade to Underworld, and I was attracted by the chance to make a dark, epic period movie that almost has an anime feel to it".

Oorspronkelijk zou Paul W.S. Anderson de Castlevania-film gaan maken, maar hij zou de komende tijd nog bezig zijn met andere projecten, waaronder een andere game verfilming: Spy Hunter. Andersons script voor de film zal nog wel gebruikt worden, hoewel er enkele aanpassingen gedaan kunnen worden.

Het verhaal zal gaan over een Transsylvanische ridder die zijn mannen een kasteel in leidt om hen te beschermen voor het Turkse leger. Helaas blijkt al snel dat het kasteel toebehoort aan Vlad the Impaler, beter bekend als Dracula. Hierdoor onstaat een strijd tussen de Belmot-familie en een leger aan vampiers.

De film wordt gemaakt in samenwerking met Rogue Pictures en Crystal Sky Entertainment en wordt uitgegeven door Focus Features, deel van Universal Studios. Het filmen zal gebeuren in Zuid Afrika en Roemenië en de film zal uiteindelijk eind 2008 verschijnen.



Sylvain White