Rel over foto's Meuldijk De Nijs laait op

De aanstaande vrouw van Rob de Nijs, zijn 37-jarige assistente Henriëtte Koetschruiter op wie hij vorig jaar verliefd werd, blijkt een centrale rol te hebben gespeeld in de inmiddels tot relachtige proporties uitgeroeide affaire over de foto's van Belinda Meuldijks vermeende ernstig vervuilde woning. Gisteren gaf in RTL Boulevard De Nijs' huisvriendin Astrid Collee toe de foto's te hebben gemaild aan Liveshop-presentator Martijn van den Bergh. Maar zo bezwoer ze, Rob had er niks mee te maken en ze had ook abslouut nooit tegen Van den Bergh gezegd dat hij de foto's naar Privé moest doorsturen.

Van den Bergh komt echter met een heel ander verhaal en beweert daarvan onder meer bewijzen te hebben in emails die Astrid hem stuurde. ''Henriëtte en Astrid vertelden mij steeds hoe vuil Belinda's huis was. Nadat de foto's door Astrid naar mij waren gemaild, belde Henriëtte mij nog. Letterlijk zei ze dat het tijd was die heks, lees Belinda, een lesje te leren'', aldus de presentator vandaag in De Telegraaf. Hij zegt zich misbruikt te voelen door het duo.

De 64-jarige De Nijs lijkt zich inmiddels herpakt te hebben en slaat vandaag van zich af. ''Het huis in Bosch en Duin is mijn huis, het staat op mijn naam en ik heb er Belinda meerdere keren op gewezen dat het beter onderhouden moet worden. Mijn huiskamer is geen asiel. Vier jaar geleden heb ik het gerenoveerd. Ik heb een schoonmaakploeg en diverse werksters langs gestuurd. Maar het heeft niet mogen baten.''

De scheiding tussen De Nijs en de 52-jarige Meuldijk, die het huis in Bosch en Duin bewoont met haar 28-jarige vriend Thierry Duval (hondentrainer van beroep) haar zoon Yoshi en een hele roedel honden, belooft nu een vechtscheiding te worden. Meuldijk zegt helemaal klaar te zijn met de zanger.

Live Shop-presentator Van den Bergh doet overigens nog even een duit in het zakje met de volgende verklaring.

''Astrid en Henriëtte zijn twee handen op één buik. Ze praatten de hele tijd over hoe vies het huis van Belinda is. Ook het feit dat zij leningen nog niet had afgelost, was onderwerp van gesprek. Dat vertelden ze ook allemaal tegen mij. Ik kreeg gisteren een sms'je van Astrid. Daarin stond dat ik niet met de pers moet praten, dat zij desnoods bereid is alle schuld op zich te nemen. Maar ik voel me genaaid.''



De gewraakte Privé