Gymnasiast haalt negen tienen

Icoon ExamenWard Teunissen, een 17-jarige leerling uit Nijmegen heeft een fantastisch gymnasiumdiploma behaald. Op het certificaat prijken maar liefst negen tienen en vijf negens. "Zo'n hoge eindlijst hebben we hier nog nooit gezien", aldus Tons Janssen, conrector en secretaris eindexamen van de Nijmeegse Scholen Gemeenschap Groenewoud. Of Ward de hoogste cijfers van Nederland heeft, is niet bekend.

Op het Groenewoud is men apetrots op de eindlijst van de scholier. Als beloning regelde de school een dubbeldekker, waarin Ward zelf achter het stuur mocht zitten om zijn klas rond te rijden. De school is namelijk bekend met de toekomstdromen van Ward: hij wil buschauffeur worden.

"Ik heb al sinds mijn vijfde iets met bussen. Een vriendin van mijn moeder was toen al buschauffeur. Een grote bus besturen is gewoon geweldig", aldus Teunissen. Voor de opleiding tot chauffeur moet hij wachten tot hij 21 jaar is. "Ik ga dus eerst natuurkunde studeren. Ik moet toch iets te doen hebben in de tussentijd, en het is handig voor als het in de buswereld niet mocht lukken."

Met dank aan Rianne84, Maraatje, danaq, FluimPruim en Sneeuwvlok voor de submit.