[Le Mans] Lammers start als negende

Jan Lammers start morgenmiddag vanaf de negende startpositie in de 24 uur van Le Mans. Tijdens de kwalificatie gisteren reed hij de negende tijd. Omdat het vandaag regende, lukte het hem niet om die tijd te verbeteren in de Dome Judd.

Over vandaag zei Lammers: "Dat viel letterlijk in het water. Wel ben ik blij dat zowel Jeroen als David en ikzelf onder deze moeilijk omstandigheden gereden hebben. Ik denk dat wij optimaal voorbereid zijn. Toch kun je hier niet goed beoordelen hoe nat het nu werkelijk is. Bij de Peugeot’s en de GT’s is dat iets gemakkelijker. Je ziet de regen op de voorruit komen, en je ziet hoe hard je ruitenwisser moet werken dan weet je wel hoe hard het regent. Als je dat met een open sportscar verkeerd inschat, dan wordt het huilen.Binnen de mogelijkheden die we hadden, denk ik dat we er klaar voor zijn."

Lammers, die in 1988 de Franse autorace wist te winnen, rijdt op Le Mans in het team Racing for Holland. Hij is de kopman maar zal gedurende de race zijn stuurtje regelmatig overgeven aan teamgenoten Jeroen Bleekemolen en David Hart.

De Fransman Nicolas Sarrazin veroverde poleposition in een Peugeot 908. Naast hem op de eerste startrij staat de Audi R10 met zevenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen.