VS onderzocht mogelijkheden 'homobom'

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft overwogen geld te steken in de ontwikkeling van een zogenoemde 'homobom'. Het 'wapen' had militairen van tegenstanders aan moeten zetten de liefde te bedrijven in plaats van oorlog te voeren.

Dat blijkt uit recent vrijgegeven documenten van het Pentagon. Het Wright Laboratorium van de Amerikaanse luchtmacht in Ohio vroeg in 1994 om 7,5 miljoen dollar om een hormonenbom te ontwikkelen waardoor vijandelijke soldaten homoseksueel zouden worden.

De onthulling heeft tot een golf aan reacties geleid. Het departement is op internet onderwerp van spot en satire maar ook onderwerp van scherpe kritiek geworden.

''Het verhaal geeft duidelijk aan welke verouderde ideeŽn er leven in het Pentagon over seksualiteit en over het verband tussen seksualiteit en het zijn van een goede soldaat'', aldus een politieke analist van de Universiteit van CaliforniŽ. ''Veronderstellen dat iemand homo wordt als je hem met een chemisch middel besproeit is belachelijk. Veronderstellen dat als je van iemand een homo maakt hij een slechte soldaat wordt, is eveneens belachelijk.''Even de vijand homo maken

Met dank aan Pindaatje voor de submit.