[EK-21] Waterman niet tegen België

Er is een kans aanwezig dat bondscoach Foppe de Haan morgen in de laatste groepswedstrijd tegen België niet kan beschikken over doelman Boy Waterman, Hedwiges Maduro en Roy Beerens. Het drietal trainde vrijdag apart van de groep.

Waterman heeft nog altijd pijn aan zijn rug, Maduro is geblesseerd aan zijn bekkenkam en Beerens heeft last van de aanhechting van een heup. Nederland is al geplaatst voor de halve finales en heeft aan een gelijkspel genoeg om de poule te winnen. België heeft aan een punt voldoende om zich te plaatsen voor de halve finales en de Olympische Spelen van 2008 in Peking.


Update 13:33 uur

Boy Waterman mist de laatste groepswedstrijd tegen Jong België. De doelman van Jong Oranje is geblesseerd aan zijn rug. "Het is niet heel ernstig. Ik verwacht dat hij woensdag in de halve finale wel weer kan spelen," aldus Foppe de Haan.

Hedwiges Maduro moet het duel met de Belgen vermoedelijk ook aan zich voorbij laten gaan. Roy Beerens is wel inzetbaar. Hij begon de training nog los van de selectie, maar deed in het eindpartijtje wel weer gewoon met de groep mee.