Wildcard voor De Bakker in Rosmalen

Thiemo de Bakker heeft de laatste wildcard ontvangen voor de Ordina Open in Rosmalen. Marcel Hunze, directeur van het toernooi in het Brabantse dorp, heeft dit vrijdag bekend gemaakt, maar twijfelde in eerste instantie tussen de 18-jarige tennisser en Martin Verkerk.

Hunze had bovendien de hoop uitgesproken dat Roger Federer eventueel aan de Ordina Open zou deelnemen. De Zwitser kon zich zodoende voorbereiden op Wimbledon. Afgelopen donderdag liet de directeur van het toernooi in Rosmalen het volgende weten over eventuele keuze voor De Bakker: "Als we de kaart aan Thiemo de Bakker geven, kiezen we voor de toekomst en voor een jongen die straks ook mee zal doen aan het hoofdtoernooi op Wimbledon."

Aranxta Rus sleepte de wildcard voor het enkelspel bij de vrouwen in de wacht. Verder liet de organisatie van de Ordina Open ook nog weten dat Mario Ancic niet in actie komt. De Kroaat won het toernooi in 2005 en 2006, maar is nu ziek.

Komende zondag begint het grastoernooi van Rosmalen. Naast de eerdergenoemde De Bakker zullen ook Raemon Sluiter en Robin Haase voor Nederland in actie komen. Het duo ontving ook een wildcard. Michaëlla Krajicek komt in actie bij het vrouwentoernooi. De Nederlandse verdedigt bovendien haar titel van vorig jaar.