'Stekende fietsendief was net vrij'

Rob (R@b)
MisdaadDe 18-jarige man die bekend heeft afgelopen donderdag de evenoude Rahman Ari aan de Persoonshaven in Rotterdam te hebben doodgestoken, was pas een week voor zijn daad ontslagen uit de gevangenis. Dat beweert althans de vader van de vermoorde jongen. Hij zegt dat de politie dat hem heeft verteld.

In De Telegraaf zeggen bewoners van de wijk Feijenoord dat de dader ene Romano is wiens familie afkomstig is uit Suriname. De 32-jarige Melvin L. die op 8 maart jongstleden, op vrijwel dezelfde plek in de Persoonshaven, werd doodgeschoten in zijn auto zou een broer zijn van Romano. Vermoedelijk betrof dat overigens een afrekening in het drugscircuit.

Romano werd volgens jongeren uit de wijk Feijenoord onlangs ook al gepakt voor een fietsendiefstal. De familie van Rahman zegt nu aan het rouwproces te kunnen beginnen. ''Wij willen iedereen in Nederland en ver daarbuiten bedanken voor hun medeleven'', aldus vader Mehmet Ari. Vandaag kunnen vrienden en familie afscheid nemen van het slachtoffer. Daarna wordt het stoffelijk overschot naar Kayseri in Turkije overgevlogen, waar Rahman ter aarde wordt besteld.



Rahman Ari