Blijdorp aansprakelijk voor schade Bokito

BinnenlandsDiergaarde Blijdorp is aansprakelijk voor de schade die gorilla Bokito op 18 mei heeft aangericht. Dat heeft de verzekeraar van de Rotterdamse dierentuin laten weten. Hiermee is de weg vrij voor onderhandelingen met de slachtoffers van de woeste aap.

Het hoogste bedrag zal ongetwijfeld geclaimd worden door de Zoetermeerse Yvonne de Horde op wie Bokito het speciaal gemunt had. Zij werd zo'n honderd keer gebeten en liep tevens een geperforeerde long en een gebroken pols, arm, voet en twee gebroken ribben op. Ze kampt bovendien met bloedvergiftigingen. ''We gaan nu de medische dossiers bekijken. Over de omvang van het blijvende letsel noch de hoogte van de claim is al iets te zeggen'', aldus advocaat Maarten Tromp die namens de familie De Horde optreedt.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog steeds of ze Blijdorp ook strafrechterlijk zullen vervolgen. Een ander gezin dat slachtoffer werd van Bokito dringt daar op aan. Zij zeggen getraumatiseerd te zijn door de uitbraak van de gorilla. Voor de familie De Horde hoeft een strafrechterlijke vervolging niet.Bokito in actie