Rob de Nijs nam foto's woning Belinda Meuldijk

ShowbizzDe foto's die weekblad Privé onlangs publiceerde over de vermeende ernstige vervuiling van de woning van tekstschrijfster, actrice en dierenvriendin Belinda Meuldijk zijn genomen door haar ex-man Rob de Nijs. De zanger zegt dat het echter nooit zijn bedoeling was dat de foto's in een roddelblad zouden worden afgedrukt.

De 66-jarige De Nijs maakte de foto's van Meuldijks villa in Bosch en Duin naar eigen zeggen om vast te leggen in wat voor omgeving hun autistische zoon Jos opgroeit. Hij betreurt het dat de foto's in de media zijn geraakt maar blijft erbij dat de situatie in de woning onleefbaar was. ''Belinda heeft een hele hoop talenten, maar schoonmaken is niet haar prioriteit. Ik maakte de foto's om persoonlijke redenen. Iedereen kan zich wel indenken waarom, bij het zien ervan.''

Volgens De Nijs heeft een vriendin van hem aan wie hij de foto's liet zien ze doorgespeeld naar weekblad Privé. Dat blad werd vorige week veroordeeld wegens het schenden van Belinda's privacy en veroordeeld tot het betalen van een voorschot op een schadevergoeding van 7.500 euro. Het tijdschrift moest eveneens de identiteit van de fotograaf bekendmaken en aangeven hoe het beeldmateriaal was verkregen. Ook mocht het blad niet meer suggereren dat de woning van Meuldijk een zwijnenstal zou zijn.



De Nijs was bezorgd over leefomgeving van zoon Jos