Ontslag na rit met ambulance

Nolius
Icoon BuitenlandsDe Italiaanse senator Gustavo Selva heeft zijn ontslag moeten indienen. Afgelopen zaterdag dreigde hij te laat te komen voor een tv-interview. Om dat op te lossen simuleerde hij een hartaanval en belde hij een ambulance. Die bracht hem uiteindelijk door het drukke verkeer van Rome naar de tv-studio.

De 80-jarige Selva had ook nog de pech dat de straten rond de senaat waren afgezet in verband met het bezoek van de Amerikaanse president Bush. Dus een ambulance kwam extra goed van pas. Op tv schepte Selva op over zijn rit, die hij een "oude journalistentruc" noemde.

Het ambulancepersoneel kon er de grap niet van inzien. Ze kregen zaterdag zeshonderd echte noodoproepen en hadden vijftig ambulances gereserveerd voor het bezoek van Bush, in verband met mogelijke rellen.

Ook de politiek was woedend. Minister van Volksgezondheid Livia Turco noemde Selva’s daad "schaamtelijk en onverantwoordelijk" en beloofde te onderzoeken of Selva strafbaar is. "Deze arrogante stunt had tragische gevolgen kunnen hebben als iemand anders die ambulance echt nodig had gehad."

Met dank aan bennootje en KRIBBET voor de submit.