De uitdagingen van Messi

Maurice (Maurisico)
Lionel Messi baarde onlangs opzien door met akelige precisie de Engeland-solo van Diego Maradona te imiteren. De jonge Argentijn imiteerde gisteren Diego Maradona opnieuw. Messi scoorde met zijn hand, net zoals Maradona tegen Engeland. Mogen we er nu vanuit gaan dat Messi Maradona op alle fronten wil imiteren?

In dat geval kunnen we nog heel wat verwachten van het talent. Messi heeft dan nog een heuse uitdaging.

Het talent is natuurlijk leuk begonnen met zijn ambities de grootmeester na te streven. Messi is er echter nog lang niet. Een echte Maradona:

-vecht met een Baskisch voetbalteam
Maradona vocht ooit met een bijna voltallig Athletic Bilbao. Dit nadat de “slager van Bilbao” Andoni Goycoechea Maradona de gehele wedstrijd had geraakt waar hij hem raken kon. Maradona reageert gepast.

-scoort en dan kijkt dan woest
Diego Maradona is tijdens het WK 1994 in de Verenigde Staten onverwacht slank en fit. Maradona speelt fabuleus tegen Griekenland. Pluisje rondt een fantastische aanval van Argentinië door het hart van de Griekse verdediging af. De goal is mooi, het juichen opvallend. Met een woeste tronie rent Maradona schreeuwend richting de camera. De ogen staan op onweer. Later wordt Maradona beschuldigd van dopinggebruik. Er is cocaïne in zijn plasje gevonden.

-doet zijn warming up op zijn eigen manier
Maradona’s beroemdste warming up is zijn voorbereiding op de halve finale Uefa Cup tegen Bayern München. Op de tonen van “Life is live” van Opus bereidt Maradona zich op zijn geheel eigen manier voor. Die keer in Duitsland viel het op, maar Maradona was altijd op die manier met een bal bezig. Of met een pingpongballetje, een waterfles, voor de wedstrijd, met losse veters.

-scoort en passeert vooral veel...
Maar als Messi écht de grootmeester nadoet, zal hij nog veel schitterende acties en nog mooiere goals moeten maken.