Bliksem treft bezorgster condoleancekaart

Icoon BizarDe 56-jarige vrouw uit Goirle die dodelijk door de bliksem werd getroffen, was met een condoleancekaart in haar hand onderweg naar een brievenbus. Haar verschroeide lichaam werd gevonden op de Van Haestrechtstraat door plaatsgenoot Don van Gool. "Ik zag een felle flits, direct gevolgd door een heftige donderslag", zegt van Gool, die eerst dacht dat de bliksem ingeslagen was bij de buren. "Maar toen zag ik iemand aan het einde van de oprit liggen." De bliksem had de kleding en schoenen van de vrouw vernield.

Van Gool en zijn buurvrouw Sonia van Sprang aarzelden geen moment en belden gelijk 112, maar door het noodweer kwam de verbinding moeilijk tot stand. In de tien minuten voordat de ambulance kwam, controleerde Van Gool met enige twijfel of het slachtoffer nog een hartslag had. "Ze moet op slag dood zijn geweest".

De buurtbewoners konden niet meer doen dan het lichaam afdekken. "Ik heb gehuild", zegt buurtbewoonster Van Sprang. "De vrouw woonde iets verderop. Haar dochter is een dag later hier terug geweest om de bril te zoeken die haar moeder droeg. Toen we die vonden, vertelde de dochter dat ze buiten liep om een condoleancekaartje voor haar oude buurvrouw in de brievenbus te doen. En toen overleed ze zélf. Zielig".

Met dank aan SuperVonne, Catwoman1986 en Aka-Zigor voor de submit.