Rabobank steelt klanten van ABN Amro

Icoon FinancieelHet personeel van enkele filialen van de Rabobank heeft geprobeerd de klanten van de ABN Amro te verleiden om over te stappen. Dit deden ze door een brief te sturen naar de klanten waarin werd gewezen op de onrustige tijden in het bankwezen en wat de Rabobank allemaal zou kunnen betekenen voor de klanten van ABN Amro. RTL Nieuws kreeg drie van deze brieven in handen.

In de brieven werden klanten een eigen account manager aangeboden. Deze zou een beroep kunnen doen op een professioneel netwerk van fiscalisten, juristen en adviseurs. Uiteraard moest de klant wel minimaal een vrij belegbaar vermogen of gezamenlijk inkomen van 80.000 euro hebben.

Op deze manier spelen ze in op de onrust die door het overnamegevecht bij de bank van ABN Amro aan de gang is. Een citaat uit één van die brieven laat niets te wensen over. "Daag ons uit u te tonen dat de Rabobank het anders doet" Normaal zou een bank zich niet tot deze klantendiefstal laten verleiden.Daar dacht het personeel van sommige filialen dus anders over.

Rabobank Nederland vond het jammer dat deze brieven zijn verstuurd. De lokale kantoren zouden vrij zijn om zelf zulke beslissingen te nemen. Er is niet bekend hoeveel lokbrieven er verstuurd zijn. Rabobank Nederland vraagt wel te stoppen met het versturen van deze brieven.

Met dank aan bennootje voor de submit.