Door tv gepimpte bak van de weg geplukt

Een jongeman die onlangs een auto kocht op de veiling van het bekende televisieprogramma De Grote Beurt VIP, is zijn trotse bezit inmiddels weer kwijt. Jan Vayne, de pianist met het lange blonde haar, heeft speciaal voor een goed doel de auto gepimpt. De auto bracht maar liefst 14.500 euro op.

De bezitter, een 23-jarige jongeman uit Woerden was bijna thuis. Op de A12 werd hij ter hoogte van zijn woonplaats door de politie van de weg gehaald. De wagen zou volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) niet meer voldoen aan de eisen die de Wegenverkeerswet aan een auto stelt. Zo zou de auto te veel herrie maken en de zijruiten te weinig licht doorlaten.

Het zicht naar buiten was bij de Porsche 944 erg slecht. Zo zouden de geblindeerde ramen nog maar 33 procent van het licht doorlaten, terwijl dit minimaal zeventig procent moet zijn. In de betreffende auto mag om deze redenen op dit moment niet meer worden gereden. Hierom is het kentekenbewijs ingenomen.

Binnen vier weken moet de auto weer aan de wettelijke eisen voldoen. Pas dan mag de jongeman zijn auto weer de sporen geven. Hij heeft ook nog een waarschuwing gekregen, omdat de hendels aan de binnenkant van de deuren ontbraken.

Met dank aan Mad-MonKey voor de submit.