'Einde leiderschap Rutte nabij'

Icoon BinnenlandsDe positie van Rutte bij de VVD is zo wankel geworden, dat mogelijk nog deze week plaatsgemaakt wordt voor Kamp. Dat schrijft althans De Pers vanochtend. Zijn nieuwe aanval op Rita Verdonk, een paar dagen nadat ze het hadden bijgelegd, is slecht gevallen. De stemming is nu voorgoed bedorven.

De crisis binnen de VVD is maandag verergerd. De ferme taal ('ophoepelen') van fractieleider Mark Rutte leidt tot onbegrip. Ook zou Rita Verdonk volgens geruchten klaar zijn met Rutte en voor zichzelf willen beginnen. Een ander gerucht beweert dat spindoctors van Verdonk het eerste gerucht de wereld in hebben geholpen om een nieuwe aanval op Rutte voor te bereiden.

Morgen verschijnt het rapport over de dramatisch verlopen verkiezingscampagne voor de VVD. In dit rapport is ook een hoofdrol voor het duo Verdonk / Rutte.

De verdeeldheid binnen de partij is groot. Als ze stemmen over de stelling 'De VVD moet naar rechts opschuiven', is de helft voor en de helft tegen. Het is tekenend voor de verdeeldheid binnen de partij.

Wie denk jij dat de nieuwe VVD-leider wordt? Of denk je dat Rutte aanblijft? Stem op onze poll!

Met dank aan Longmen voor de herschreven submit.