Tweede trailer GTA IV 28 juni

Rockstar Games heeft bekend gemaakt via haar website dat op 28 juni een tweede trailer van de free roaming actiegame Grand Theft Auto IV op het web zal verschijnen. De trailer heeft de titel "Looking for that special someone" meegekregen en zal als eerdere GTA trailers een indicatie zijn een stuk actierijker zijn dan de eerste. Bij Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas waren het ook al de eerste trailers die de sfeer van de game neerzetten om vervolgens in het tweede deel vernieuwingen op het gameplayvlak te tonen.

Een aantal van de vernieuwingen die we mogen verwachten hoorden we al eerder. Zo zal de hoofdpersoon, een Oost-Europese immigrant genaamd Niko Bellic, in veel objecten kunnen klimmen zoals bijvoorbeeld lantaarnpalen. Het verhaal achter deze immigrant is dat een familielid hem gouden bergen beloofde in het land van de ongekende mogelijkheden maar dat hij bij aankomst enkel problemen aantreft. Verder zal de gameplay ook aardige veranderingen ondergaan, zo zal men bijvoorbeeld het veel bekritiseerde aiming-systeem op de console onder handen nemen en gaan we eindelijk de eerste console-GTA zien met een volwaardige multiplayer-modus.

Ondanks dat de setting en het verhaal een stuk grimmiger zullen zijn zal het in GTA IV echter niet ontbreken aan de humor uit eerdere delen. Overal in de spelwereld zal je weer kleine grapjes tegenkomen en naar alle waarschijnlijkheid zal ook een verzameling ingame radiozenders zijn opwachting maken vol met getikte DJ's.

Grand Theft Auto IV zal op 19 oktober van dit jaar nog in de schappen liggen voor Xbox 360 en PlayStation 3. Een PC versie valt gezien de geschiedenis een half jaartje later te verwachten. Wil je nog de eerste trailer van de game, met de naam "Things Will be Different", bekijken dan kan dat hier


De hoofdpersoon van GTA IV, Niko Bellic

Met dank aan Pony_Pak voor de submit