Secret Files: Tunguska ook op de Wii

Nadat al eerder bekend werd dat de PC adventuregame Secret Files: Tunguska ook zou verschijnen op de DS is nu bekend gemaakt door uitgever Koch Media dat de game ook zal verschijnen op de Wii. De port van de game zal verzorgd worden door Keen Games. Deze developer zal naar eigen zeggen door het optimaliseren van de game voor de Wiimote het tot een perfecte match voor de Wii maken.

In Secret Files: Tunguska speel je als Nina Kalenkov, de dochter van de wetenschapper Victor Kalenkov. In het begin van de game verdwijnt haar vader op mysterieuze wijze en het is aan jou om hem op te sporen. Het blijkt al snel dat zijn verdwijning van doen heeft met het Tunguska-incident van 1908. Dit was een enorme explosie van zo'n 10 tot 20 megaton die zich voordeed in een afgelegen regio van Siberië en tot op deze dag nog onverklaard is gebleven.

De game neemt je mee naar locaties over de hele wereld waaronder natuurlijk Tunguska. Op deze locaties moet je hoofdzakelijk puzzels oplossen om verder te komen in de game. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het combineren van bepaalde items om een nieuw item te maken. De gameplay is die van een traditionele point & click adventure. Dit houdt in dat de achtergronden pre-rendered zijn en dat daar real-time gerenderde personages in rondlopen. Dit maakt zeer mooie graphics mogelijk, zelfs op mindere systemen.

Een release datum is noch voor de Wii versie noch voor de DS versie bekend. Maar volgens het officiële persbericht zou het binnenkort moeten zijn.


Screenshot van de PC-versie




Aantal screenshots van de DS-versie