[Upd]Denemarken in beroep bij UEFA

Olga (Nuongirl)
De Deense voetbalbond gaat in beroep bij de UEFA tegen de straffen naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Denemarken en Zweden op 2 juni. Één minuut voor tijd werd de wedstrijd door scheidsrechter Herbert Fandel gestaakt nadat hij werd aangevallen door een Deense fan.

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond kende Zweden een zege van 0-3 toe. Bovendien moet de Deense voetbalbond een boete van 61.000 euro betalen en haar eerstkomende vier kwalificatieduels op minimaal 250 kilometer van Kopenhagen spelen.

Update

De Europese voetbalbond heeft zich iets milder getoond voor Denemarken. Als straf voor het incident in de recente interland tegen Zweden moest het land zijn komende vier thuisduels op tenminste 250 kilometer van thuishaven Kopenhagen spelen. De afstand mag nu iets minder zijn.

De Denen kunnen zodoende de duels in eigen land te spelen. Als de afstand van 250 kilometer gehandhaafd was, had dat in het vrij kleine land waarschijnlijk niet gekund.

Het eerste thuisduel moet nog steeds zonder publiek afgewerkt worden en ook de boete van 100.000 Zwitserse frank blijft behouden. De 3-3 uitslag wordt omgezet in een 0-3 nederlaag voor Denemarken.