Ouders 'sekskleuter' doen aangifte

Rob (R@b)
OnderwijsDe ouders van de 6-jarige vermeende sekskleuter uit het Brabantse Heerle hebben aangifte gedaan tegen het adviesbureau Bijstand en Ondersteuning Bij Omgangsonrecht (BOBO) van Marion Greveling. Ze beschuldigen Greveling en haar bureau van laster en smaad.

Afgelopen weekend maakte Greveling bekend dat het 6-jarige jochie op basisschool Berkenveld opnieuw in de fout was gegaan. Hij zou een even oud meisje aan de haren hebben getrokken, de keel dichtgeknepen en tussen de benen hebben betast. Eerder werd hij al van school verwijderd omdat hij met twee andere kleuters een aantal peuters op school tot seksspelletjes zou hebben gedwongen.

De advocaat van de ouders van de vermeende sekskleuter zegt dat BOBO en haar zegslieden ''moeten ophouden met ongefundeerde beschuldigingen over het jongetje in de media rond te bazuinen.''

Schoolleiding en schoolbestuur, de stichting KPO, ontkennen in alle toonaarden dat er ook maar iets zou zijn voorgevallen sinds het jochie terug is op school. Dat er eerder iets is voorgevallen tussen het bewuste jongetje en een even oud meisje erkennen betrokkenen wel. Maar dat er in het verleden wel twintig kinderen zouden zijn misbruikt, is volgens hen niet waar.

BOBO-zegsvrouwe Marion Greveling trad onlangs op in het tv-programma NOVA en had het er daar over dat er zelfs maagdenvlies zou zijn gepenetreerd. Greveling zou daar echter nog geen bewijzen van hebben geleverd.