Pedofiel De Jonge ook in Leiden ongewenst

Secretaris Norbert de Jonge van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD) is niet welkom bij de universiteit Leiden. De pedoseksueel heeft daar informatie aangevraagd over de opleiding pedagogische wetenschappen.

Het College van Bestuur van de universiteit heeft hem dringend ontraden zich in te schrijven. Doet hij dat wel, dan zal zijn inschrijving worden geweigerd.

De Jonge negeert het advies en wil zich toch inschrijven, liet hij vandaag weten. Als hij wordt geweigerd, neemt hij juridische stappen tegen de universiteit.

De Jonge werd in juni vorig jaar weggestuurd van de opleiding tot orthopedagoog aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, omdat hij met kinderen zou moeten werken. Kort daarvoor was bekend geworden dat hij secretaris is van de PNVD, die af wil van het verbod op seks met kinderen van 12 jaar en ouder. De universiteit trok De Jonges inschrijving in. Het College van beroep voor het hoger onderwijs gaf de onderwijsinstelling in april gelijk.

In zijn brief aan De Jonge schrijft het College van Bestuur van de Leidse universiteit dat de inschrijving van een student bij pedagogie die zich openlijk als pedoseksueel presenteert, ''een ernstige aantasting'' zou zijn van het vertrouwensklimaat binnen de universiteit en ''in het bijzonder het departement Pedagogische Wetenschappen''.

Pedagogie heeft een bijzondere vertrouwensrelatie met - vaak kwetsbare - opgroeiende kinderen, hun ouders en verdere sociale omgeving. De opleiding gaat uit van ''een integratie van theorie en praktijk en maakt veelvuldig gebruik van beeldmateriaal en observaties van kinderen, vaak in een privť- of anderszins kwetsbare situatie'', schrijft het College van Bestuur.


Norbert de Jonge

Met dank aan bobsqaud voor de submit.